Szerintetek van arra esély, hogy ha egyetem helyett kimegyek külföldre 2 évig, utána folytassam a tanulmányaimat, vagy tényleg nem fog már érdekelni?
20 éves vagyok, most jelentkeznék egyetemre. Anyagilag nem állunk túl jól, ezért egyetem mellett is néha-néha el kellene mennem melózni.
Az jutott eszembe, hogy most kimennék külföldre két évig, kicsit megszedném magam, majd amikor hazajövök akkor felvételizek egyetemre, ami mellett csinálok egy kisebb vállalkozást a külföldön összespórolt pénzemből.
Családtagok viszont nem lelkesednek az ötlettől, azt mondják hogy ha elkezdek dolgozni (főleg 2 évig, tanulás nélkül) akkor utána ha hazajövök, tuti nem fogok visszaülni tanulni.
Vélemények?
Első vagyok. Teljesen mindegy, hogy mit választasz, ezt a két dolgot nem tudod kifizetni a spórolásból. Persze, attól is függ, milyen vállalkozásban gondolkozol.
De ha elkezdesz számolni, te is rájössz, hogy valamelyik nem fér bele.
Hogyha tényleg nem álltok jól anyagilag akkor menj el dolgozni szerintem. Egyetemet levelezőn is lehet csinálni. Szerintem próbáld ki magad külföldön akár több évig is kint maradhatsz. Aztán ha hazajössz dolgozol tovább vagy vállalkozást csinálsz és az egyetemet levelezőn is tolhatod.
Szerintem ha valakinek nincs diplomája de jó képességei vannak,szorgamlas, na meg van pénze.... akkor többre viheti mint egy diplomás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!