Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek van arra esély,...

Szerintetek van arra esély, hogy ha egyetem helyett kimegyek külföldre 2 évig, utána folytassam a tanulmányaimat, vagy tényleg nem fog már érdekelni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, most jelentkeznék egyetemre. Anyagilag nem állunk túl jól, ezért egyetem mellett is néha-néha el kellene mennem melózni.

Az jutott eszembe, hogy most kimennék külföldre két évig, kicsit megszedném magam, majd amikor hazajövök akkor felvételizek egyetemre, ami mellett csinálok egy kisebb vállalkozást a külföldön összespórolt pénzemből.

Családtagok viszont nem lelkesednek az ötlettől, azt mondják hogy ha elkezdek dolgozni (főleg 2 évig, tanulás nélkül) akkor utána ha hazajövök, tuti nem fogok visszaülni tanulni.

Vélemények?

2012. jan. 19. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez abszolút személyfüggő, szerintem előre nem lehet megmondani. De azt igen, hogy két év munkából nem lehet az egész egyetemet, plusz a vállalkozást finanszírozni. Nem marad meg minden pénzed, ott is kell enni, számlákat fizetni és úgy általában élni.
2012. jan. 19. 20:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Hajóra gondoltam, ott tudnék a legtöbbet spórolni.
2012. jan. 19. 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Teljesen mindegy, hogy mit választasz, ezt a két dolgot nem tudod kifizetni a spórolásból. Persze, attól is függ, milyen vállalkozásban gondolkozol.

De ha elkezdesz számolni, te is rájössz, hogy valamelyik nem fér bele.

2012. jan. 19. 21:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Az tény, hogy az ember kiesik a tanulás ritmusából és sokkal nehezebb visszarázódni, mint most "ütni a vasat, amíg meleg". De nem kizárt, csak valószínű, hogy el fognak tolódni a szempontjaid, fontosabbnak fogod érezni a pénzt meg a vállalkozásod, mint a sulit.
2012. jan. 19. 22:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Hogyha tényleg nem álltok jól anyagilag akkor menj el dolgozni szerintem. Egyetemet levelezőn is lehet csinálni. Szerintem próbáld ki magad külföldön akár több évig is kint maradhatsz. Aztán ha hazajössz dolgozol tovább vagy vállalkozást csinálsz és az egyetemet levelezőn is tolhatod.

Szerintem ha valakinek nincs diplomája de jó képességei vannak,szorgamlas, na meg van pénze.... akkor többre viheti mint egy diplomás

2012. jan. 20. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!