Én úgy gondolom, hogy Magyarországon nagyon könnyű munkát találni, csak sokan nem akarnak dolgozni, és kitalálták, hogy nincs munka. Ti is így gondoljátok?
Oké.
Hagyjam itt a családi házamat, fizessek albérletet, rángassak 4 gyereket magammal.
Tényleg nagyon egyszerű!!!
Egy egyedül álló fiatalnak!
Te nem vagy százas, kedves kérdező.
Nyilván vannak ilyen emberek is, de nem ez az általános.
Mégis hova utazzon egy 57 éves férfi, szakmunkás bizonyítvánnyal (soha egy napot nem dolgozott a szakmájában), érettségivel, nyelvismeret nélkül, Pest megyéből, hogy kapjon munkát? Arról az apró dologról feledkezzünk meg, hogy esetleg van családja és lakhatása adott helyen?
"Oda kell utazni, ahol van munka. Ennyi."
Helikopterrel.
Üdv!
Leftlegged Player :)
a költözködés ide-oda pont, hogy nem könnyű, ergó már magaddal mész szembe.
Pedagógus minden elismerésem, viszont félreértettétek, én a kérdezőtől kérdeztem, hogy mi a szakmája :)
Gondold már végig! Hogy költözzünk el!
A ház költség, hitel is van rajta.
A szülők segítenek a gyerekekben.
Ha máshol albérletet fizetünk, akkor elfizetjük a fizetésünket!
Hát igen.. remek szociológiai tanulmány ez a kérdés, és a rá érkező válaszok.
Szerintem a kérdezőnek igaza van. Aki akar, annak könnyű munkát találnia.
Az ellentáborának meg (szintén) igaza van. Aki nem igazán akar, annak nagyon nehéz munkát találnia. Ha minden probléma, például a költözés, például a szaktudás, például a fizetés, például a munkaidő, nos, úgy valóban nagyon nehéz.
Akinek nincs munkája, az vagy lusta, vagy szerényebb szellemi képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy találjon. Hogy hibáztatható-e bármelyikért? Fene tudja. Én nem hibáztatok senkit a saját helyzetéért, de csak mosolygok, amikor ő másokat hibáztat ezért. Ideje felnőni és felelősséget vállalni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!