Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kétségbe vagyok esve, mit...

Kétségbe vagyok esve, mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Eléggé kétségbe vagyok esve, nem tudom hogy mihez is kapjak, úgy érzem összecsaptak a hullámok a fejem fölött... A helyzet az, hogy 2009-ben szereztem diplomát, utána egy évet elmentem mesterképzésre, viszont így félúton rádöbbentem, hogy fölöslegesen vesztegetem az időmet, mert ebből nem fogok A-ról a B-re jutni, és elhatároztam, hogy inkább megpróbálkozok munkakereséssel.

Viszont azt se akartam hogy ne legyen biztosíték a háttérben ezért a következő évben halasztóra raktam a félévem, és végig próbáltam munkát szerezni.

Hát kevés sikerrel... :(

Viszont arra is rájöttem, hogy teljesen fölösleges visszakullognom így egy év kihagyás után, mert akkor csak még egy évet elvernék ott, lenne egy "magasabb szintű" teljesen felesleges diplomám (történelem szak), ezért nem adtam fel és csak azért is újra próbálkoztam és próbálkozom azóta is munka keresésével.

Annyi különbséggel h idén szeptemberben már nem is iratkoztam be az egyetemre.

most viszont próbaképpen ránéztem a neptun profilomra, és megdöbbenve láttam hogy ennek ellenére passzív félévesnek raktak... és most nem tudom, hogy mit kéne tennem.

Munkát továbbra sem találok, teljesen ideggörcs vagyok, annyira felesleges és hasznavehetetlen embernek érzem magam, hogy sokszor napokra depresszióba esem.

Erre jön az, hogy rájöttem, lehet hogy a halasztott félévre is kellett volna TB-t fizetnem, és most igazából nem tudom hogy mit tegyek.

Felsőfokú nyelvvizsgám van, OKJ-s szakképzésem (ami semmit nem ér) diplomám (ami még annyit se). Mégis, mit tehetnék ilyen helyzetben?

Válaszokat előre is köszönöm...

24/N

2011. dec. 19. 10:12
1 2
 11/12 anonim válasza:
83%

Szégyellje magát, aki energiát pocsékol egy olyan jellegű válaszra, amivel a kérdezőt nem segíti, csak még jobban a földbe döngöli. Inkább az ilyen ember haszontalan valójában. Hibákat mindenki követ el az életben, hoz néha nem jó döntéseket, de azzal nem segítjük ki egymást, ha erre még rápakolunk egy lapáttal. Inkább örüljön és maradjon csendben, akinek jól megy a sora, ne mást alázzon, mert sosem tudhatja hogy mit hoz a sors. Nem-e ő lesz a következő kétségbeesett kérdező itt? Akkor biztosan nem ilyen választ fog várni.

Kérdező: Kitartás! Gondold át, mit építhetsz erre a szakra, ha tényleg szeretted. Beszélj emberekkel a környezetedben, kérj tanácsokat, merre érdemes mozgolódni. Én javaslom, hogyha van határozott elképzelésed, mi vagy mik érdekelnének, akkor keress rá facen, vagy bárhol ilyen szakmában dolgozó emberekre és kérj tanácsokat, tapasztalatokat. Fogsz találni jó akaratút, a többivel meg ne foglalkozz. Azok magukról töltenek ki szegénységi bizonyítványt és nem rólad. ;) Sok sikert és fel a fejjel! Mindenhonnan van kiút. :)

2012. jan. 28. 02:29
 12/12 anonim ***** válasza:

Tök mindegy nekem elvileg egy "felkapott" szak diplomája van. Amikor elkezdtem jó volt a logisztika, oktató is mondta hogy ezzel rögtön lehet kezdeni.

Most pedig a telefonban a HR lotyó: hát ő ezt nem érti pedig ez milyen versenyképes így meg úgy. KB. annyira mint a benzinár.

Tanulj valami szakmát kétkezi munkát, én most diplomás taroncavezető leszek és elhagyom ezt a szemét putritelepet.

2012. márc. 17. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!