Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kétségbe vagyok esve, mit...

Kétségbe vagyok esve, mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Eléggé kétségbe vagyok esve, nem tudom hogy mihez is kapjak, úgy érzem összecsaptak a hullámok a fejem fölött... A helyzet az, hogy 2009-ben szereztem diplomát, utána egy évet elmentem mesterképzésre, viszont így félúton rádöbbentem, hogy fölöslegesen vesztegetem az időmet, mert ebből nem fogok A-ról a B-re jutni, és elhatároztam, hogy inkább megpróbálkozok munkakereséssel.

Viszont azt se akartam hogy ne legyen biztosíték a háttérben ezért a következő évben halasztóra raktam a félévem, és végig próbáltam munkát szerezni.

Hát kevés sikerrel... :(

Viszont arra is rájöttem, hogy teljesen fölösleges visszakullognom így egy év kihagyás után, mert akkor csak még egy évet elvernék ott, lenne egy "magasabb szintű" teljesen felesleges diplomám (történelem szak), ezért nem adtam fel és csak azért is újra próbálkoztam és próbálkozom azóta is munka keresésével.

Annyi különbséggel h idén szeptemberben már nem is iratkoztam be az egyetemre.

most viszont próbaképpen ránéztem a neptun profilomra, és megdöbbenve láttam hogy ennek ellenére passzív félévesnek raktak... és most nem tudom, hogy mit kéne tennem.

Munkát továbbra sem találok, teljesen ideggörcs vagyok, annyira felesleges és hasznavehetetlen embernek érzem magam, hogy sokszor napokra depresszióba esem.

Erre jön az, hogy rájöttem, lehet hogy a halasztott félévre is kellett volna TB-t fizetnem, és most igazából nem tudom hogy mit tegyek.

Felsőfokú nyelvvizsgám van, OKJ-s szakképzésem (ami semmit nem ér) diplomám (ami még annyit se). Mégis, mit tehetnék ilyen helyzetben?

Válaszokat előre is köszönöm...

24/N

2011. dec. 19. 10:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%
anno kellett volna gondolkodni, nem ilyen hülyeségre menni
2011. dec. 19. 10:26
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Nem BTK-ra kelett volna menni...
2011. dec. 19. 10:26
 3/12 hollófernyiges ***** válasza:
79%
Szóval ahelyett, hogy rendes diplomát csináltál volna és közben esetleg munkát keresel, most gyakorlatilag van egy félbehagyott diplomád és annak ellenére nem csinálsz semmit, hogy most már tudod hogy a munkaerőpiacon így nehezen fogsz érvényesülni? Bölcsészdiplomával is el lehet helyezkedni nem a szakmádban, de ahhoz az kell hogy lássák rajtad a tanulnivágyást meg a kompetenciát és a félbehagyott képzés nem igazán ezt sugallja.
2011. dec. 19. 10:42
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Még nem vagy elkésve, tanulj valami használhatót! Bölcsész alapszakkal nem mész semmire, azzal tanárnak sem vesznek fel. Esetleg egy jogi kar? Tudom, későinek érzed, de gondolj bele, hányan lébecolnak el simán csak az alapdiplomájukkal 27-28 éves korukig. Utána viszont nem mindegy, hogy egy életen keresztül milyen esélyekkel indulsz majd mindig, ha munkát kell keresned.
2011. dec. 19. 10:45
 5/12 anonim ***** válasza:

A TBddel kapcsolatban:

"Kik jogosultak kizárólag egészségügyi szolgáltatásra?

a közoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó alapfokú, középfokú nevelési-oktatási vagy a fel-sőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató nagykorú magyar állampolgár, ha társadalombiztosítási szem-pontból belföldinek minősül, a tanulói/hallgatói jogviszony kezdetétől a diákigazolványra való jo-gosultsága megszűnéséig (a tanulói/hallgatói jogviszony szünetelése alatt is jogosultak),"

[link]

2011. dec. 19. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:
63%

Nem esélytelen a töri sem, csak kéne valamit csinálnod is. Használd ki az időt valami nagyobb munka elkezdésére, amiben van perspektíva és lehetőség, hogy esetleg valaki támogatja. Mittudomén mostanában nagyon menő az eredetkutatás, most van időd, keress egy fehér foltot és dolgozz rajta. Keress az egyetemen konzulenst és jövőre jelentkezz tdk-ra. Ha ott valami tényleg szuper, új dolgot tudsz produkálni, máris van esélyed arra, hogy megkeresnek egy jó állással, ahol ráadásul szakmai munkát végezhetsz.

Bölcsészkart csak így, 200%-on szabad végezni. Mert csak kiemelkedő teljesítménnyel juthatsz valahova, ha átlagos vagy, mghaltál. Nos, ha már elkezdted, akkor szedd össze magad és produkálj valami kiemelkedőt.

2011. dec. 19. 16:16
 7/12 anonim ***** válasza:
54%

Tökéletes a diplomád a közigazgatásba. Arra pont jó, hogy ne minimálbért keressél ott amiatt, meg a nyelvpótlék miatt.

Csak bekerülni nehéz, de ha sikerül, egész jó kis állásod lesz. És mellette még lehet tanulni is valami normálisat.

2011. dec. 19. 16:46
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
igen ez a baj, hogy a közigazgatásban ilyen haszontalan tudásúak vannak többségben, ezért gyökkettő az ügyintézés sebessége és minősége.
2011. dec. 19. 19:15
 9/12 anonim ***** válasza:
54%

Ahhoz amit ott végez, nem is nagyon kell más végzettség.

A tipikus eseteket pár hét alatt megtanulja, aztán legtöbbször pecsételés, ellenőrzés, formanyomtatvány átírás, iktatás, postázás lesz a dolga munkakörtől függően. Bárki meg tudja csinálni.

És nem ezért szar a közigazgatás, hanem mert lesz annyi ügye, amennyit 5x annyi ügyintézőre találtak ki, de nekik tartani kell a határidőt.

Vagy ha ügyfeles lesz, akkor kezelheti a debil, személyiségzavaros, mindenféle betegséggel megvert, agresszív, részeg, fenyegetőző, funkcionális analfabéta, 6 óra hosszat nála síró ügyfeleket. (szerencsére nem mind ilyen, de van belőlük elég)

2011. dec. 19. 19:23
 10/12 anonim ***** válasza:
.
2012. jan. 5. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!