Mikor fizetik ki a végkielégítést? Most gyeden vagyok, a cég ahol dolgozom most szűnt meg, ha jól tudom jogutód nélkül. Úgy tudom hogy ilyen helyzetbe kirúghatnak, nem véd a gyed.
Elég érdekes, hogy Téged erről írásban nem értesítettek jóval előbb. Hogyan szűnt meg a cég? Felszámolták, végelszámolás volt, vagy csődeljárás?
Ha egy cég megszűnik, akkor nem értelmezhető a felmondási védelem, hiszen a cég nem létezik, tehát a megszűnés napjával mindenkinek - akit nem küldtek még el - automatikusan megszűnik a munkaviszonya. Nem felmondanak, hanem megszűnik a munkaviszony!
Én csak azt nem értem, hogy hogyan maradtál Te ki ebből. Hiszen bármilyen módon zárnak be egy céget, felmérik az állományban lévő dolgozókat, akik nem aktívak, azokat is értesíteni kötelesek, hogy mi várható a céggel kapcsolatban a jövőben, és hogy körülbelül mikor várható a teljes bezárás. A felmondási védelem alatt álló dolgozók munkaviszonya a leállás napjával megszűnik, erről is kell, hogy értesítést kapjanak, valamint jár ilyenkor minden olyan járandóság, amit rendes felmondás esetén kapna az illető.
Ki kéne deríteni, hogy ki volt az, aki a céget végelszámolta/felszámolta (felszámoló biztos, végelszámoló, csődbiztos), hiszen ilyenkor Ő gyakorolja a munkáltatói jogokat, és azzal sürgősen beszélni.
Abban tudok segíteni Neked, hogy ha a cég nevét, adószámát, címét, vagy valamilyen adatát elküldöd privát e-mailban, akkor utána keverek a felszámolónak, és elérhetőségének.
Szia!
Hasonló módon jártam én is, csak én kaptam levelet, hogy megszűnt a cég és nem tudnak tovább foglalkoztatni. Én bementem a Kormányablak-hoz, ott lekérték a cég adatait a cégjegyzékből, megadták a felszámoló cég nevét és elérhetőségét. 2hónapig birkóztam velük( hívogattam őket, e-mailek tömkelege), a válasz mindig az volt, hogy sok a dolguk, de folyamatban van az ügy. Aztán 2hónap után megkaptam a papírjaimat, és a pénzemet is, mert volt bérgarancia alap, amiből szerencsére ki tudtak fizetni.
A pécsi Elcoteqről van szó. Lehet hallottál róla,mert volt a tv-be,újságba is.
Csődöt jelentett.
Este elküldöm az adatokat,amit tudok.
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!