Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem kell senkinek a...

Miért nem kell senkinek a tehetség, csak "mindenhez értő" rabszolgák?

Figyelt kérdés
Ismerőseim, volt tanáraim szerint nagyon tehetséges művész vagyok. Magánmegrendelőim elégedettek a munkámmal és csodálkoznak, hogy miért nem tudok csak a festésből és rajzolásból megélni. Viszont a designert kereső munkáltatók sokkal inkább ilyen mindenes félét keresnek, aki kezeli a nyomtatót, ő maga szerzi a munkát mindenféle szánalmas ingyenes "marketing" módszerrel, és fontosabb nekik, hogy az egyre bonyolultabb és egyre többféle tervezőprogram minden egyes kis részét értse a dolgozó, meg villámgyorsan gépeljen...már lassan nem tudom, hogy fontos -e nekik a tehetség, vagy csak egy programozni tudó naiv fiatal kell nekik, akit minél vastagabban ki lehet használni. Megvallom őszintén, nem szimpatikusak nekem a tervezőprogramok, mert gyakorlatilag internetes lopások segítségével más munkáiból egy tehetségtelen, de a weboldal szerkesztéshez értő ember "sikeres tervező" -ként élhet itthon, biztonságban, bármikor találva állást, megélhetést. Még mindig nem értem, miért szimpatikusabb a munkáltatóknak a rossz értelemben vett "találékonyság", mint a rajztudás és a kreativitás. Őszintén sajnálom, hogy ilyen világban élünk. Tudom, hogy van nagyon sok tehetséges, nálam szerencsésebb ember, aki érti a programokat. Csak nagyon fáj, hogy én így már, ilyen sz.rság miatt értéktelen vagyok a munkaerőpiacon.
2011. dec. 13. 12:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A következő van, igyekszem egyszerre válaszolni:

Megpróbáltam elmondani a problémámat és félreértettetek többen. A gyárat azért említettem, mert engem sehova máshova nem vesznek fel, mert piacképtelen a diplomám. Csak annyit kell vele tennem, hogy eltitkolom és máris van megélhetés. Dolgozni kell, mert különben éhen hal az ember. A munka mellett pedig se idő, se energia nem marad a minimális önmenedzselésre sem. Ebből az ördögi körből nem tudok kijutni. Voltam már úgy, hogy sok szabadidőm volt. Hónapokig, sajnos. Ennünk is alig volt mit. És amikor már egy ötlet végképp nem hagyott békén és elkezdtem megvalósítani, mardosni kezdett a bűntudat, hogy miért nem csinálok inkább valami hasznosat. Így elment a kedvem ilyenkor az egésztől. Mivel a legutóbbi munkahelyem tönkrevágta az egészségemet, most a szüleim nyakán próbálok megerősödni és lassan minden falat kenyér miatt bűntudatom van, miközben ülök a net előtt és fűnek -fának küldözgetem az önéletrajzomat, amit magasról lesz.rnak. Próbáltam már marketingelni, weboldalt létrehozni pl. de amint írtam is, totál nem értek ahhoz, hogyan kell egy weblapot szerkeszteni és még nagyon sok számítógépes dolog megértése egyszerűen nem megy. A marketing hiába volt, mert senkit sem érdekel olyan, aki a digitális világtól ekkora szakadékra van. A galériákról: még bepaszpartuzásra, keretezésre sincs pénzem, innentől elvérzett a dolog. Próbáltam gyűjteni, de mindig kajára vagy számlára kellett. Több weboldalt próbáltam készíteni és eddig csak blogot sikerült, az pedig nem a megfelelő formátum. De hát csak azt látom át, hogy hogyan kell szerkeszteni az alap sablont, más nem megy, még a legszájbarágósabb ingyenes dolog sem (a wix nem hajlandó működni olyan lassú, a google free sites -en meg nem találtam sehol, hol lehet a szöveget átírni). Ugyanúgy, ahogy nem megy egy bonyolultabb hivatali ügyintézés vagy egy nehezebb logikai feladat értelmezése sem. Kizárólag a szabadkézi rajzhoz és festéshez értek. Most, anyagi okokból, próbálok nyelvet tanulni és ki kell mennem Németországba, bármilyen munkára, amit elbírok, csak megéljek. Az egész családom egyetlen reménye vagyok ebben. Onnan nem jöhetek haza akkor se, ha már minden nap iszonyúan fáj a lábam vagy szétmegy a gerincem. A kérdésem azért lett volna nagyon fontos, mert legalább némi reményt szeretnék arra, hogy egyszer talán abból éljek, amit szeretek.

2011. dec. 17. 23:04
 12/15 anonim ***** válasza:
Jó hát ha nem vagy hajlandó tanulni, erőfeszítést tenni, akkor nem csoda, hogy nem jutsz semmire. Mindenki szeretne csak azzal foglalkozni, amihez kedve van, de kénytelen más irányban is erőfeszítéseket tenni, tanulni, olyasmit is, amihez semmi kedve.
2011. dec. 19. 21:49
 13/15 A kérdező kommentje:
Sajnos neked nem tűnt fel, hogy kihangsúlyoztam: megpróbáltam megtanulni a programokat, de nem tudtam, mert nem tudom megérteni őket. Messze nem a szándékkal volt a baj.
2011. dec. 20. 18:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Akkor jobban kéne próbálnod. Ezeket a programokat átlagembereknek írják, nem zseniknek.
2011. dec. 20. 19:28
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom már. Igazából annyira utálom a bonyolult programokat, hogy nem szívesen foglalkoznék velük. Vannak bőven helyettem, akik direkt vágynak arra, hogy egész nap kockuljanak. Én pontosan, hogy a hagyományos, "kézműves" tudásommal szeretném hatékonyan megcélozni a lehetséges munkáltatókat, illetve megrendelőket, de eddig bármilyen megoldás, amit kitaláltam, pénz híján kivitelezhetetlen volt, vagy, mint ingyenes megoldás, nem vezetett eredményre (pl közösségi oldalak, ingyenes webes felületek, ingyenes apróhirdetések nem értek semmit). Igazából azt sem tudom, hogy kik, mely cégek azok, akik foglalkoztatnának egy hagyományos képzőművészt,iparművészt. Voltam két évig egy olyan ember alkalmazásában, aki rendszeresen olyat akart végeztetni velem, amire nem voltam képes, miközben nem használta ki a tudásomat más területen. Ez elvette végképp a kedvem a webes tervezőprogramoktól. Ha egy kicsit okosabb és hallgat az ötleteimre, most menne neki a bolt. Ehhez képest a nyolcadik grafikusa voltam, akit elüldözött.
2011. dec. 24. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!