65. 000Ft ért dolgoznál-e?
24. válasz: És ha évekig nem találsz munkahelyet, akkor ki tart el? Az anyukád, vagy a nejed? Az nem szégyen?
Persze, hogy dolgoznék ennyiért. Kezdő tanár koromban 54 e nettó volt a fizetésem, ezelőtt 8 évvel. Pedig egyetemi diplomám is volt. Persze nem maradtam ott sokáig. Az a lényeg, hogy legyen valami jövedelem, nyilván nem egyedül laksz, tehát a rezsibe más is be tud segíteni. De ha csak otthon ülsz, és várod a jószerencsét, az baj. Közben lehet jobbat keresni. De sajnos jelenleg az országban nagyon lenyomták a fizetéseket. Nálunk ha van állás, akkor is csak minimálbért ajánlanak.
Egyetértek az utolsóval,nem szabad megalkuvónak lenni,többek között azért is tart itt ez az ország,mert ennyien elmennek 65 ezerért is dolgozni.
Ha én csak ilyen állást találnék itthon,akkor fognám magam,és kimennék bébiszitternek Európába,megkapnék 300-400 euró fizut,és szállást-kaját fizetnem se kellene...részemről ennyi.
Én is szeretnék kimenni külföldre, sok ismerősöm kint van, de a családom miatt nem tudok.
Itthon meg amire a diplomám jó az már be van töltve vagy épp megszűnik, más munkára pedig találnak olyat, aki nem "túlképzett", és olcsóbban dolgozik.
És esetleg hülyébb, nem esik le neki, hogy nem is szabályos amit vele csinálnak, vagy tűri.
Én is 300 órabérért elmentem pultozni, erre egy rongyos, 8 általános végzett kiscsajra váltottak le aki vállalta 260 órabérért a duplaműszakot, bármilyen pótlék nélkül. Szegénynek tényleg nagyon kellett a pénz különben éhen halt volna, de ezzel az alálicitálással nem csak saját magát alázza hanem a többi munkavállalót is, az utána következő, vagy az esetlegesen szükséges váltópultos mennyit fog kapni? Nem többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!