Kérheti e az apa a gyerektartás csökkentését abba az esetbe ha fizet 35. 000Ft-egy gyerekre, továbbá ő állja még az iskolakezdést, valamint a szezonális ruhákat?
a bosszúálló nők.:)
Szerintem ügyvéddel elintézhatő.
Ha jól tudom, akkor a gyerektartás, az maximum az apa fizetésének 50%-a lehet. Amennyiben születik másik gyereke, akkor ez osztódik a két gyerek között. Jelen esetben pedig 3 van.
persze a 35 000 Ft, nem a férfi fizetésének az 50%-a, de ha minden gyerekre kiszámolnánk, szerintem nem maradna ennyi.
Az, hogy az apa önszántából mit fizet, az az Ő magán dolga és nem is hiszem, hogy beleszámítana. Az az ő érzésein múlik. Amúgy az, hogy ezeket fizeti, azzal szerintem csak a gyerek szükségleteinek kb. felét fedezi.
Szerintem nőként az ex, valószínűleg nem keres ennyit, de nagyjából ennyit biztos költ Ő is a gyerekre és együtt vállalták.
Más az, hogy a láthatást azért be kéne tartani. Nem tisztességes az Apával szemben. A pénze az kell, de a jelenléte az nem?
Kicsit nem érthető.
Apa arra nem hivatkozhat, amit ÖNKÉNT fizet.
Áruld már el, hogy ez mit jelent? "A gyerek kiharcolja magának, anya pedig kötelezi az apát h vegye meg vagy fizesse ki,mert neki erre nem telik".
Mégis hogy harcolja ki a gyerek, ha azt mondod, nem is látja az apja? Mivel kötelezi anya az apát? Engem kötelezhetne az exem, amire csak akar, akkor se tenném meg, ha nem tetszik a hozzáállásuk.
Apa fejezze be az extra kifizetéseket és ennyi. Fizesse a gyerektartást, ami 35.000, mert az viszont nem sok, azt nem fogják csökkenteni, kár perre menni, mert az csak pénzkidobás. A biróság is azt fogja mondnai, hogy ha apának van miből fizetni az extra igényeket, akkor nem a gyerektartást fogja csökkenteni, hanem közli, hogy az extrákat nem kell apának fizetnie, hagyja abba, ha nem birja anyagilag.
hú ha az én apám ennyit költene rám hát akkor összetenném kezem-lábam :D
egyébként az előttem válaszolónak van igaza, mert ezt az apa önként fizette, és az sajnos az ügyvédeket nem érdekli, hogy még a hitelt is kell fizetni :( sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!