Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elvállaljam a munkát? Tanácsot...

Elvállaljam a munkát? Tanácsot kérnék. Félek, hogy többet buknék, mint amit nyernék.

Figyelt kérdés

Elnézést a kategóriaválasztásért,nem igazán tudtam máshova tenni.

A helyzet az, 18 éves vagyok. Párommal élek,és szakiskolában vagyok végzős, SZKT versenyen indulok az éven. Ebből kifolyólag saját jogú családi pótlékot kapok.

Egy hónapja kifizettem a rég vágyott nyelvvizsga díját. Nem volt könnyű összeszedni. Egy hét múlva írom, és hiába beszélek angolul 10 éves korom óta folyékonyan, mégis parázom.

A tervünk pofon egyszerű: suli után Anglia. Vagy így vagy úgy, de ki akarunk törni, nem sok esély van, hogy valaha is normálisan megéljünk. Párom két helyen dolgozik, én eddig alkalmi feketemunkákat elvállaltam,a plusz érdekében. Van bő fél évünk összeszedni az indulótőkét,aztán irány a világ.

Tegnap felhívott egy diákszövetkezet, hogy lenne munka egy fröccsöntőben, azonnali kezdés, minimálbér, 14-22-ig. Most a hetem úgy néz ki, hogy 2-3-ig suliban vagyok (el tudnék kéredzkedni, nem is az a probléma, rendes tanáraim vannak),itthon háztartás,közben folyamatos tanulás, max. 1-2 óra pihi a gép előtt,este beszélgetünk és alszunk. Szoros a menet, arról nem is beszélve, hogy év elején 7 modulos ECDL vizsgát csinálnék, accessből nullán vagyok, és tennék egy webkezdő fakultatívot is. Plusz, felkértek egy nyelvtanversenyre, és az ajánlat (miszerint felmentenek a szalagavató alól) azt mondta nekem, hogy menjek (az ingyenes Gyulai hétvége és a nyerhető pénzösszeg hab a tortán).

Életemben nem vállaltam ennyit még. Diákszövetkezetben soha nem dolgoztam. Nagyon félek, hogy ha az utolsó hetet végigdolgozom, a vizsgán kihagy majd az agyam, de az a plusz kb 20 ezer HUF nagyon jól jönne, mehetne a tartalékba. Ma délután megyek a szövetkezethez. Te mit tennél? Kérlek adjatok tanácsot.

2011. dec. 9. 07:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha éheztek, nem kérdés menned kell. Ha nem, akkor viszont semmi esetre se terheld még tovább magad.
2011. dec. 9. 07:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem éhezünk, bár nem is élünk valami fényesen. Ez a pluszpénz a talonba menne. De nagyon jól jönne, ha lenne.
2011. dec. 9. 07:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Szövetkezetnél csak az előre megbeszélt alkalmakat kötelező vállalni. Vagyis te mondhatod, hogy holnap ráérsz, de a következőn napon már nem. Legrosszabb esetben nem te leszel az első a híváslistájukon.
2011. dec. 9. 07:19
 4/12 anonim ***** válasza:
24%
jogos a félelmed! a munka, amit a diákszöv. ajánl: szalagmenti lélekölő munka!(általában olyat ad, mert nincs más) Nagyon drága árat kérne a talonba helyezés mellé! inkább készülj a nyelvvizsgára..
2011. dec. 9. 08:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha jól beszélsz angolul és nem akarsz továbbtanulni otthon, hanem kiköltözöl, akkor minek a nyelvvizsga? Az érettségi pont elég. Esetleg vmi máshoz kell?

Idekint f*ngjuk sincs arról az embereknek, h mit jelentenek az egyes szintek. Azt tudják, h jól beszélsz meg nem beszélsz jól.

Én meg azt mondom, h ha az iskolát a gyári munka ellenére el tudod végezni, akkor menj el dolgozni. Én is voltam gyárban nyárimunkán és nagyon jól jött az a pénz. Csak akkor lenne lélekölő a munka, ha egész életedben azt csinálnád, de te költözni akarsz.

Amúgy meg az otthoni gyári munkánál keményebb dió idekint munkát találni és beilleszkedni. Na, ez az ami lélekölő és nem sok ember képes rá.

2011. dec. 9. 08:48
 6/12 anonim válasza:
Ha eddig meg voltatok valahogy akkor most is ellesztek, de fontosabb hogy a sulira meg a nyelvvizsgákra koncentrálj! Ha most elkezdesz dolgozni és ez a tanulmányaid rovására történik, lehet hogy itt maradsz és ugyan olyan rossz marad a helyzet. De ha tanulsz később kimehettek Angliába, ott pedig azért sokkal jobb a helyzet mint itt.. Szerintem kockáztass egy kicsit és sokkal nagyobb lesz a nyereményed mint azoknak akik folyton biztosra mennek!
2011. dec. 9. 08:52
 7/12 anonim ***** válasza:

"Ha most elkezdesz dolgozni és ez a tanulmányaid rovására történik, lehet hogy itt maradsz"

Mi van? Tudod te egyáltalán, h mi van a briteknél. Idekint az érettségijével kitörölheti a hátsóját. Ha nem teszi le, akkor is simán kijöhet és kaphat munkát.

2011. dec. 9. 09:01
 8/12 anonim ***** válasza:

ha fél év alatt össze tudjátok szedni azt a kb fél millió forintot, amivel talán már érdemes nekivágni egy külföldi életnek, akkor minek akartok elmenni?

Ilyen kondíciókkal (évi 1 milla megtakarítás) egész jól lehet élni itthon is. ;-)

2011. dec. 9. 09:09
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 14 éves korom óta dolgozom.Eleinte nem volt bejelentett munkám,később lett az is.

Suliba is jártam,nappalira.Délelőtt suli,aztán éjszakáig szinte munka.Napi 3-4 órákat aludtam éveken keresztül.Aztán lettem 16 éves,esti tagozatra kezdtem járni,így már könnyebb volt munka mellett a suli.

DE: nekem MUSZÁJ volt dolgozni,mert szó szerint éhen haltam volna és a sulit se tudtam volna fizetni(könyvek stb.Meg az albérletet se.

De én is gyűjtögettem,közben leérettségiztem,aztán 20 évesen lett egy saját házam,21 évesen meg végre olyan munkám,amit szeretek.

Viszont,ha nem a létfenntartáshoz kellett volna a pénz,inkább tanultam volna,sokkal jobb eredményekkel.

Utólag így is jó,mert sok mindent elértem egyedül és ennek nagyon örülök.

Szerintem a helyedben én kipróbálnám,hogy milyen az a meló(mondjuk egy hónapig) és meglátod,,mennyivel lesz kevesebb időd tanulni vagy éppen mennyivel lesz több pénzed.

Utána még vissza tudsz lépni,ha nem olyan,amilyennek gondoltad.

2011. dec. 9. 09:16
 10/12 anonim ***** válasza:
En is kulfoldon elek, en az erettsegihez meg a nyelvvizsgahoz szolnek hozza. Persze ha mar mindjart vegzel csinald meg, DE nekem is csak az volt mikor kijottem,rohadtul senkit nem erdekel. En meg otthon se tudok,de itt meg plane nem olyan foglalkozast,amihez erettsegi kell,olyan van, ahol a diploma a kikotes, az erettsegire mar azt se lehet mondani,hogy megszolnak,ha nincs. Max a szomszedok,de tenyleg mondjatok mar egy munkahelyet,ahova kell,mert en ilyet meg sose lattam. Mondom kiveve,ha magasabb vegzettseget irnak elo,pl. diploma,akkor evidens,hogy lesz erettsegid is. Az meg aztan foleg senkit nem erdekelt,hogy van e nyelvvizsgam, a magyar nyelvvizsgak meg alapjaraton ismeretlenek,es semmit se ernek,ott van pl. a toefl, az meg er valamit,de azt meg azert nem erdemes megcsinalni,mert 2even belul elevul. Szoval el ne szord azt a sok penzt nyelvvizsgara! Nekem se volt, mert otthon mondvacsinalt hibak miatt meghuztak,itt meg most mar az egyetemen vagyok....Nem tudom mit tanulsz,de a legtobb magyar szakmunkasbizonyitvanyt se fogadjak el. Pl. azt biztosra tudom,hogy a villanyszereloknek tobbe kerul a kiegeszito kepzes,mint a normal itteni kepzes. Szerintem inntentol kezdve tegyel felre minden forintot,es itt csinalj valami kepzest,mert ha meg el is fogadnak,honosittatni kellene,lefordittatni es akkor azokbol meg masolatot is keszittetni,amiknek megint hivatalosnak kellene lennie...nem er az egesz annyit. Persze ez akkor eri meg,ha itt szeretnetek letepeledni.
2011. dec. 9. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!