Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem tőlem kér tanácsot,...

A férjem tőlem kér tanácsot, de nem igazán tudom, mit javasoljak?

Figyelt kérdés

A háttérsztori: van egy 18 éves lánya. A kamaszkor megcsúszott nála, kb egy éve mutatkoznak a vérbeli kamasztünetek.

Olyan jellegű probléma nincs vele, hogy kocsmából kelljen hazarángatni vagy drogozna. Ellenben lusta, a jegyei rosszabbak, mint amit az esze indokolna. Szinte hetente produkál valamilyen "betegséget", ami "spontán gyógyul".

Ha orvoshoz kell mennie nem sürgős dologgal - pl nőgyógyászhoz sima kontrollra - akkor délelőttre teszi, iskolaidőre.

Évvesztés és egyéb dolgok miatt (nem bukás) most harmadikos, tehát a jegyei már számítanak a továbbtanuláshoz.

A férjem ma kapott tőle ideggörcsöt, mert megbeszélték, hogy átvesznek egy tárgyat, amiből utólag javíthat, ugyanis bukásra áll jelenleg. Nem készségtárgy, eddig jól ment neki, tehát csak a szorgalmán múlt. A férjem szétpakolta a napját, napközben nem tudta telefonon elérni, hogy mikor találkozzanak.

Végül felhívta az anyját, hogy hol van már a lánya, ő mondta, hogy aznap nem is volt iskolában, most meg kutyát sétáltat. Férjemnek jogosan eldurrant az agya. Hazajött, hogy most leül és lenyugszik, mert első gondolata az volt, hogy megtépi. (Képletesen, mert soha nem bántotta, csak baromi ideges.)

Ehhez hasonló szituációk voltak, rendre jött a nagy ígérgetés, aztán nem lett belőle semmi.

Nekem nincs gyerekem, így tapasztalatból nem is tudok mit mondani erre, csak tippjeim vannak, mert hasonló voltam ennyi idősen és velem is megszenvedtek a szüleim.

Akinek esetleg van hasonló korú gyereke, vagy volt ilyen jellegű probléma, hogy sikerült megoldani?

2011. dec. 8. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én mint huszonéves válaszolnék, saját tapasztalatból.

Hasonló mentalitású voltam én is...

Ajánljátok fel:

Jó felnőtt akarsz lenni, nem akarsz iskolába járni.

Rendben.

Akkor kiveszünk az iskolából és mész dolgozni.

Sok mindent nem fogsz 8 általánossal kezdeni, így elég ciki lesz, hogy mikor a barátnőid indulnak a főiskolára, te előttük söpröd a járdát...

2011. dec. 8. 19:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Bocsi, de anyuka mennyire támogatja a lány iskolázását?
2011. dec. 8. 22:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Anyuka ezzel nem igazán foglalkozik, elvan a saját életével.
2011. dec. 9. 08:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát ez a baj.

Apuka úgy mellékesen jegyezze meg, hogy nem jár gyerektartás, ha lányzó nem jár iskolába.

Amíg a lány ellentétes üzeneteket kap, addig arra hajlik, amelyik neki kényelmes!

2011. dec. 9. 09:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Nappalira jár, így jár neki (gimnázium).

Én hirtelen azt tudtam javasolni, hogy egyrészt egy hétre leköltöztetném az apjával a saját házába (enyémben élünk, kevés a hely) és ott "börtön-tábort" tartanék. Suliba kocsival be, tanárokkal egyeztetve suliból el, este együtt tanulás, barátok kizárva. Ha még egy stikli, akkor min 10 napról indul a "tábor".

A pénzcsapot pedig úgy elzárni, hogy tankönyvet és alapvető dolgokat megkap, de ötödik csizmát, hatodik kabátot nem kap az apjától, amíg egy előre megbeszélt szintet nem hoz a bizonyítványában - a képességeihez igazítva.

Illetve az "apa-sofőrszolgálatot" is befagyasztanám ezideig, kellemetlenebb BKV-val járni, de pont a kényelmi dolgokat kellene megvonni tőle.

Valamint fizetős suliba jár, esetleg lehetne azzal fenyegetőzni, hogy vagy teremt rá pénzt, vagy átkerül sima állami gimibe. A szokásos rá költött pénzt meg betenni egy számlára, aztán ha jók lesznek az eredményei, mondjuk érettséginél odaadni neki.

Így a nevelő célzat meglenne, de nem vesztené el az eddig szokásos anyagi támogatást.

A rokontartással nem lehet mit tenni, az törvény szerint jár, tehát azt nem lehetne a fenti bankszámlára csapni, mert törvénysértés lenne.

2011. dec. 9. 09:46
 6/6 anonim ***** válasza:

Addig jár, amíg a gyerek iskolába jár. Ha kicsapják (és így valószínű) akkor elbukta.

Ezt kell anyukával közölni.

2011. dec. 10. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!