A mai fiatalok tényleg nem akarnak dolgozni?
Sajnos így van.Mert nincsen CÉLUK.Csak kérdezz meg pár fiatalt.Mi a célod?
Figyeld meg a válaszokat.
El vannak ,könnyebb otthon dögleni,de még képezni se képzik magukat.Semmit se,így vannak mint légysz_r a falon.
Legyen egy célod,mit akarok most,és 1 év múlva,és öt év múlva,10 év múlva?Milyen életet akarok?Milyen nőt akarok?Kocsit?Lakást?Céget?
Sajnos a mai fiatalság begyepesedett,dolgozni luxus,ezt annyira utálom,mert én például imádok dolgozni,szerintem a szex után a másik legjobb dolog ha építed a karriered.
Én például pluszokat is vállalok,mivel vállalkozó vagyok ezért teperek,megtanultam +1-t adni és kihozni magamból a maximumot.Van is karrierem,de ez nekem kevés,még több és még több kell,gazdag akarok lenni,elköteleztem magam,és akkor is megcsinálom.Nem rinyálok jajjj dolgozni kell többet,dolgozni kell k_rva jó,hálistennek gyerünk akkor.
24F
A mérnöknek tanuló ne szégyellje, amit csinál. Én most gazdaságis vagyok egy cégnél, de takarítónőként kezdtem, igaz nem itt. A munka sosem szégyen!
Az utolsó válaszolónak pedig üzenem: A remény hal meg utoljára.
Ne gondold, hogy régen nem volt egyes embereknek reménytelen a helyzetük. Én még gondolni sem mertem, hogy valaha saját lakásom lesz, és elkerülök a szüleimtől. ESÉLYEM SEM VOLT RÁ, mégis megvettem a szőnyeget, a gázpalackot előre, és betettem a sarokba "porosodni". Más kiröhögött volna, de én hittem benne, hogy ha akarom, és teszek érte, akkor sikerülni fog egyszer. És láss csodát, 25 évesen saját lakásom lett. Kinyögtem rá - szó szerint - a hitelt, ami szerencsére munkáltatói segítséggel valósult meg. 30 éves koromra semmi tartozásom nem volt már, de dolgoztam, mint egy állat, fehéren-feketén, ahogy lehetett. Látták a szorgalmam, és elcsaltak egy jobban fizetős, kevésbé nehéz munkára. Iskoláztattak szinte állandóan, és most itt tartok. Nehéz a helyzet, de még most sem félek a jövőtől, mindig lesz valahogy. Aztán az adott helyzettel kezdünk valami mást.
A testvérem is ugyanezt elmondhatja, pedig Ő még csak nem is tanult tovább. Általános iskolával egy multi cégnél szalagot vezet, tehát beosztottjai vannak, magyarul "kisfőnök". És mindezt a szorgalmával, munkájával, megbízhatóságával, kitartásával érte el, nem pedig benyalással.
11/13 teljes mértékben egyetértek!!! Az a gáz, hogy egyre kevesebben gondolkodnak így. "szar az élet, Magyarországon úgyse lehet elérni semmmit, sose lesz lakásom, stb.."
Érdekes hozzáállás, mert elég sok embernek még is sikerül, ha kp-ra eladják az új építésű lakásokat, meg tömve vannak az utak 4-5 milliós kocsikkal amikor 400 a benzin... Nem leköpködni kell a cabriót a parkolóban hanem megkérdezni magadtól, hogy mit kéne tennem érte, hogy nekem is lehessen.
Szóval a fejekben van a legnagyobb probléma. A mai fiatalok egyszerűen életképtelenek, mert a fagyasztott pizzát még megsütnie se kellett, azt is anyuci rakta helyette a mikróba...
Nekem jelenleg van egy pár éves sportmotorom, egy középkategóriás autóm. Most gyűjtök lakásra aminek összejött eddig az 1/3a.
Hátszelem sajnos (vagy szerencsére?) nem sok volt. A kifogások helyett cselekedni kell, ha az elején k. nehéz is... 21/F
14/14 tegnap írtam ide 11/14-es vagyok.
Tökéletesen igazad van.
Nem rinyálni kellene hanem letisztázni mit is akarok?Mi a célom?
Porsche?Oké,gyerünk dolgozzunk meg érte találjunk ki valamit.
Vagy bármi legyen is az.
Mi a célod?Ez a legfontosabb.
Sajnos életképtelenek nem csak a fiatalok hanem az emberek katasztrófa,nem is tudom mi lesz a magyarok 90%-val olyan balf_szok már bocsánat,hogy ilyet mondok.Semmire se hajlandóak,meg semmire se jók,mert nem képzik magukat,elvannak.
Igen könnyebb Alkeszoszt nézni meg a sok nagyon "okos"-t.
Rinyálni meg nagyon tudnak,hát igen dolgozni kellene meg tudni,hogy mit akar az ember,jah hogy ezért meg is kell mozdulni,van egy két mondásom:
-There is no free lunch
Napoelon Hill:,,Bármi ami megéri,hogy birtokoljuk,azért megéri,hogy dolgozzunk"
Robert Kiyosaki:,,Bármi amit akarsz fizesd meg az árát,nem feltétlenül pénzben kell érteni"
Ne rinyáljatok fiatalok,hanem tessék DOLGOZNI DOLGOZNI,képezni magatokat,ennyi az egész.
24F
Szerintem ez nem igaz.
Nekem érettségim van, meg tudok(nem folyékonyan igaz és papírom sincs még róla) angolul.
Vállaltam már sok helyen diákmunkát szar telefonos ügynökös munkát stb.. mert nem volt más.
Vagy a minimál bér és a béka segge közt volt a fizetés vagy egyátalán ki se fizettek később kiderültek dolgok álcégekről..(hiába mentem reklamálni választ azóta sem kaptam és nem is fogok)
Most abban a helyzetben vagyok, hogy 2 nagyon jó barátom által ki tudok menni Angliába dolgozni.(segítenek a kijutásban stb..)
De csak január közepén tudok menni.
Anyámék nem fogják fel hogy nincs már az mint régen.
ennek ellenére 31-én kiraknak a lakásból mert számukra csak "fölösleges teher vagyok", jó mi?:/
20F
11-es!
Te vmi kis protekciós barom lehetsz,akinek betoltál a seggét vhová.
Vállalkozó 24 évesen?
Miből?
Anyuci adott rá pénzt,gondolom.
"Van karrierem,de még gazdagabb akarok lenni"
Az ilyenek miatt pusztul el a Föld.
"Milyen nőt akarsz"
Te már most úgy tekintesz az emberekre,mint a tárgyakra.
Te munkamániás vagy,nem karrierista.
Nem mindenkinek a szüleinek van pénze 20 különböző több százezres OKJ-s tanfolyamra.
"Irány,képezzétek magatokat"
Bocs,de nekem totál hiteltelen az egész,amit írtál.
24 évesen az embernek nincs karriere.
24 évesen éppen h kikerül az ember az iskolapadból_D
Mit tanultál te,amivel 24 évesen te karrierépítő,befutott vki vagy?
Az,hogy van egy vállalkozásod,amire pénzt adtak,az nem karrier.
Az a karrier mikor alkalmazottként eléred,hogy a legaljáról felértsz a legtetejére,de ezt 24 évesen senki nem tudja megtenni,ugyanis fizikai képtelenség,hacsak nem olyan zseni vagy,hogy 15 évesen kezdted az egyetemet:D
16-os a te történeted sokkal valósághűbb és egyben szomorú is.
Megnézném a 11es miféle "karriert" futott volna be,ha ilyen szülei lettek volna,mint neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!