Melyik az a munkakör ahol a legtöbbet lehet keresni?
Tudom, hogy sok mindentől függ, évek száma, munkahely, stb.
Női munkára gondoltam, és szellemire, mint pl. tanár, óvónő, ilyenek.
Köszönöm! :) 14/L
A pedagógusok alul vannak fizetve, ilyenről ne is álmodj, hogy jól fogsz keresni! Bátyám kezdő tanári bére, úgy hogy osztályfőnök is volt, meg korrepetált, nem érte el nettóban a 100ezer forintot.
Tanulj jól fizető szakmát, jobban meg lehet belőle élni! ha meg szellemit mondasz, mit értesz alatta? Mi érdekel? Minek tudnád magad elképzelni?
Hát eddig nagyon az óvónőn gondolkodtam.. és német tannyelvű óvodában, de nem tudom, hogy megérné-e?! Vagy hogy ott milyen lenne a fizetés, megérné-e az a kemény nyelvtanulás.. ilyenek.
Igazából, nem is tudom, mi más érdekelne még..
És hogy valaki könyvelő legyen, mik a feltételei?
Gimi, nyelvvizsga, fősuli/egyetem?
Nehéz megmondani, mivel lehet 10 év múlva jól keresni, amikor te fogsz diplomázni.
De inkább a reál vonalat ajánlom neked, kémia, biológia, matek.. Mert jelenleg gazdasági és menedzsment, és fogorvosi diplomával keresnek jól az ismerőseim.
A bölcsészek recepciósok lettek, a jogász barátom titkárnősködik, az óvónő barátom pedig 2 oviban is dolgozik, plusz külön angol foglalkozásokat tart ovikban, így van meg a 100ezer ft.. Igaz, mi még "fiatalok" vagyunk, 26 évesek, ki tudja ki milyen karriert csinál magának :)
Itt pedig az a helyzet, hogy pont a humán az erősségem.. matek-kémia és négyes (eddig, hiszen elsős vagyok), meg úgy-ahogy szeretem, de nem szívem szerint.
Orvos biztos, hogy nem leszek, fogorvos meg tutira nem :D Előbb elájulnék, mint a beteg. :))
Az óvónők kezdő fizetése ma 79 ezer Ft. Kéttannyelvűben kapsz 5 ezer nyelvpótlékot. Nyugdíjig a fizetés akár 111500 Ft-ig is emelkedhet, juppiii!
Ez alapján gondolkozz. Ennél egy szimpla érettségivel titkárnőként többet kerestem egyetem mellett.
Humán területen akkor fizetnek jól meg, ha valamiben kiemelkedő vagy, egyébként éppen csak az éhenhaláshoz elég, amit kereshetsz. Na jó, az éhen nem haláshoz.
Úgyhogy azt ajánlom, hogy gondolkozz el, miben vagy tényleg nagyon jó, ha egy tárgyból megyei, országos versenyen helyezést értél el, akkor abba az irányba érdemes gondolkozni. Ha nem, akkor inkább nem.
Esetleg ha mindenképp humán és szellemi irány, akkor tolmács. Bár mostanában a nyelvszakok eléggé felkapottak. Melléjük mindenképpen érdemes valami mást is tanulni, amivel esetleg kombinálhatod. Pl. pénzügyi tanulmányok és 3-4 nyelv ismerete, ebből minimum 2 felsőfokon, azzal már elég jó kereseted lehet.
Értem, köszönöm.
Hát így hirtelen, nem is tudom, hogy mit szeretek, vagy miben vagyok jó. :S
Gondolkodtam már az esküvő/rendezvényszervezőn is, csak hát az is olyan kiszámíthatatlan, utazgatós nagyon, meg ma már örülnek az emberek, ha az esküvőt meg tudják csinálni, nem hogy még szervezőt is hívni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!