10 emberből hányan adnak hálapénzt a nőgyógyásznak? És mennyit adnak?
Szia!
Én mindenben (nőgyógyász, fogorvos, szemész) is az sztk-t preferálom, többek között azért fizetek adót, hogy ellássanak. Nem azt mondom, hogy elsőre megtaláltam azokat a szakembereket, akikre rá merem minden esetben bízni magam, keresgélni kellett, de megérte.
Amikor az első babámat vártam, elég sok komplikáció, bonyodalom volt, megbeszéltük a férjemmel, hogy akkor lennék nyugodt, ha a nőgyógyászom lenne jelen a szülésnél: ő ismer minden előzményt, neki nem kell magyaráznom, hogy mi merre hány méter. Amikor felkértem a dokit, hogy legyen jelen a szülésnél, akkor annyit mondott, hogy rendben, ott lesz. Mivel ismeri az anyukámat (kollégák voltak), így nem mondott árat. A többi kismamától tudom, hogy általában 100eFt-ot szokott kérni egy szülésért + a magánrendelőben várja a kismamákat, ami alkalmanként 5-8eFt. Mi 70-et adtunk neki. A második babánál is így fogunk cselekedni. Az még azért hozzátartozik, hogy ő pesti orvos, vidéken kedvezőbb a tarifa - úgy hallottam.
Sziasztok! A hálapénzről részletesen ír egy szülészfőorvos ebben a tanulmányban: Szülészeti Zárójelentés. Érdemes átolvasni. Itt elérhető:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!