Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nőgyógyásznak mennyi hálapén...

A nőgyógyásznak mennyi hálapénzt illik adni a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
2007. dec. 11. 13:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt te döntöd el és a pénztárcátok. Én magánorvoshoz járok és ő elkér minden egyes vizsgálatért 9.000 ft.-ot. De ha nem magánorvosod van, hanem kórházba jársz, akkor ott szerintem nem kell ennyit adni. Amennyit jónak látsz. Ha először sokat adsz, utána is elfogja várni tőled.
2007. dec. 11. 13:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm azt ajánlotta,h vizsgálatonként 10e Ft-t adjak,én első babás vagyok.De tudom,h az a pénz most a lakásfelújításra kell,és úgy határoztam,h ennyit semmiképpen nem fog kapni.Meg szülés után is inkább csak egy üveg finom italt,és nem pénzt.

A hálapénz nekem amúgy is egy kicsit megvásárlásnak tűnik,és nagyon nem helyeslem.Vizsont az ismerősöm azzal érvelt,h emberibb bánásmódban lesz részem a szülészeten.Mindenkinek magának kell eldönteni,h mennyit akar és mennyit tud rászánni a babára,de én azért járok állami ellátásban terhes gondozásra,mert nem tudom kifizetni a magándokit,és nem azért,mert szeretnék.

2007. dec. 11. 13:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én magánrendelésre járok, alkalmanként 6000Ft, de ha sűrűbben kell valamiért mennem a terhesség alatt, akkor csak a felét kéri el. A szülés árát előre kikötötte, 60e Ft ezt összehozom a 9 hónap alatt, de legalább annál szülök, akibe a bizalmamat vetettem hosszú hónapokon át (ráadásul már a 2. gyerek).A kórházi szakrendelésen nem kell semmit fizetned, szüléskor az ügyeletesnek szintén semmit. Sajnos a mai világban nem mindegyik orvos veszi a fáradtságot, hogy foglalkozzon a betegével, pedig ez lenne az egyik dolguk. Döntsd el mi éri meg neked, az orvosok tarifáiról érdemes előzetesen tájékozódni, tavaly még volt ilyen internetes oldal...
2007. dec. 11. 13:54
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Én erről teljesen másként gondolkozom mint az előttem hozzászólók.Az első babámat várom és természetesen én is érdeklődtem hogy vajon manapság hogy mennek ezek a dolgok.Képzeld,én eddig egy forintot sem osztogattam szét,és mégis úgy bánnak velem a kórházban,mintha két kézzel szórnám.Egyszóval megkapom azt a figyelmet,tiszteletet és törődést ami egy kismamát jogosan megillet.+még fogadott orvosom sincs,mivel nem sok jó tapasztalatot hallottam ezzel kapcsolatban.Ez csak a privát véleményem,de nem feltétlenül kellene arra buzdítani a kismamákat hogy pénzeljék az orvosokat.Nem biztos hogy sokkal jobban törődnek veled.17 hetes kismama
2007. dec. 11. 14:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki úgy és annyit adjon, ahogy és amennyit a pénztárcája enged és az elvei diktálnak. Az orvosnak kötelessége ellátni így is úgy is, amelyikük érezteti, hogy pénzt vár, gondold meg, ragaszkodsz-e hozzá... nem mindegy, milyen hangulatban telnek a vizsgálatok. Jó babavárást!
2007. dec. 11. 14:40
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

Én egy forintot nem fizettem és nem is fogok. Előre meg főleg nem adnék semmit. Ez a dolguk!!!

Ezért tart itt az eü. meg az orvosok, mert szinte mindenki kötelezönek érzik hogy adjon valamit.

Aki tisztességes az pénz nélkül is ellátja a dolgát, a többire meg kár pazarolni.

2007. dec. 11. 15:00
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is mindenki annyit adjon amnnyit tud. De meggyőződésem, hogy a pénz nem függvénye az orvos hozzáálásának (már akikkel találkoztam). Én a terhesség alatt 3 dokit is végigjártam. Volt olyan akinek adtam de ugyanúgy "le sem kakilta" a fejem, a másiknak nem adtam az elején és rendes volt. Mind a kettő kórházban történt. Ja és volt egy magándoki akik közölte, hogy minden alkalom 6000 ft., + 100.000 ft. a szülés, kicsit "nagyon" pofátlannak tartom az ilyet.Ja és akinek adtam de leszarta a fejem arról ódákat zengtek, hogy milyen jó és kedves orvos, hát lehet, hpgy csak nem voltam szimpi neki.Ő azt mondta, hogyha adok akkor jó ha nem az is jó...

Ja és én eddig a Margitba jártam,és a 10 év alatt egy fityinget sem hagytam a dokinál és nagyon rendes volt. Szóval igenis lehet olyat találni aki pénz nélkül is rendesen ellát, vannak még ilyenek, nem kell azt hinni, hogy csak pénzes dokik vannak (divatból, meg azért, hpgy elmondhassuk, hogy ja én megfizettem a szülést ennyit és ennyit,) és, hogy csak azok a jók. Egyszerűen keresgélni kell és kész.Nem elfogadni az első utunkba kerülő orvost.

2007. dec. 11. 15:17
 8/12 anonim ***** válasza:
66%

Abszolute ellenzem az orvos bármilyen nemü pénzelését. Azért tatunk itt,ahol....!!!

Ő arra esküdött, hogy gyógyít és ezért kapja a fizetését. Kérdemén, te kapsz pénzt valakitől? Mert én terhesen pénz nélkül maradtam, mert az állam nem tekinti biztosított viszonynak az alkalmi munkavállalói kiskönyvet és a munkanélküli állapotot, ha csekken adom fel a tbt. Na ,nekem ki fizet? Senki...

Keresztlányom is egyfillér nélkül született és csak ámultunk bámunltunk , hogy milyen kedvesek voltak.

Én nyáron szülök, ki biztosítja, hogy az orvosom épp nem a tengeren sütteti a pociját?

Én soha nem adtam és nem is fogok orvosnak pénzt adni!!

És nem értek egyet azzal, aki a közkórházban ad. Ha van pénze, menjen magánrendelésre, mert az ilyenek miatt fogják tőlem is elvárni, hogy adjak, de én nem tudok, nincs miből...

2007. dec. 11. 16:15
 9/12 anonim ***** válasza:
85%
en nem magyarorszagon elek,de kozgyogyellatasoso korhazban szultem kiralyi korulmenyek kozott a szuleszno vegig velem volt kedves volt szules utan hazhoz jott segiteni a szoptatast nezte hogy minden rendben van e ,szulesfelkeszito tanfolyanra jartam onala,es a mai napig tartjuk a kapcsit,egy fillert nem kellett fizetni sot itt altalaban nem fizetnek a szulesert mert az orvos dolga o megkapja a kis beret erte.halankat maskent is kilehet fejezni egyes szemelyek irant.aki meg maganorvoshoz megy az nem halapenzt fizet hanem a kezeleset.azaz a doki beret.ha valaki veszelyeztetett az mennyit fizet a gyakori ellenorzesek mellett.en ledobbenve olvasom amiket itt irnak es csak annyit mondanek h nem egy embert ismerek aki magyar kozkorhazban szult es vett reszt a terhesgondozason,semmi bajuk nem lett pedig nem fizettek.masreszt en probaltam eloszor penzt adni a dokinonek aki aztmondta igen nagy szemtelenseg ha egy orvos penzt fogad el egy terhes notol es annak csaladjatol,hiszen a mai vilagban ahova ujszulott erkezik ott minden fillerre szukseg van.kepzeld csak el h akik itt irtak elottem mennyi mindent tudtak volna venni a kisbabajuknak ha nem a mar kifizetett orvost fizette volna?merthat ha a gyerek iskolas lesz a tanara megkapja a fizeteset az allamtol,te is fogsz fizetni?nem ertem egyeseknek miert kell dupla fizetes mig masoknak szimpla sincs.
2007. dec. 11. 17:34
 10/12 anonim ***** válasza:
79%
Semennyit, majd fizetsz a szülésnél neki érje be ennyivel.Én se fizetek ahhoz járok akihez tartozom.Amikor mondtam neki, hogy nála szeretnék szülni akkor mondta, hogy 50000.Én ezen kivűl nem adok neki semmit.
2007. dec. 11. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!