Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért érzem nagyon rosszul...

Miért érzem nagyon rosszul magam amiatt, hogy diplomásként utcát kell seperjek novembertől a közmunkaprogramban? (többi lent)

Figyelt kérdés
Nem voltam sosem ez a "sebnyalogatós", önmagát sajnáltató fajta, de ezt most muszáj kiírnom magamból. Pont 1 éve vagyok munkanélküli, de elvéreztem mind a 6 állásinterjún amin azóta voltam, annál a kérdésnél, hogy van-e gyerekem. Legközelebb majd tagadjam le, hogy egyedülálló anya vagyok? Mert jobb ötletem nincs. De akkor is csak 16-ig tudok dolgozni, és túlórát nem tudok vállalni, mert érte kell mennem az óvodába. Szerintetek mit érdemes mondani ilyen helyzetben, ennél a kérdésnél, ha megint eljutok interjúig valahova? (Még reménykedek, hátha visszahívnak valahova még az utcaseprés előtt)
2011. okt. 7. 12:35
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Először is ki kéne törölni az önéletrajzból mindenféle személyes adatot. Értsd kor, lakcím, családi állapot, stb. Bőven elég nekik, ha megadod a teljes neved és a telefonszámod, ímélcímed.

Ha pedig ilyen kérdés van, akkor óvatosan terelni kéne - vagy határozottan, attól függően, milyen embert kíván a munkahely.

2011. okt. 7. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Nézd, ha ilyen helyzetben vagy, akkor tisztességes-nem tisztességes, de bizony nyugodtan tagadj le mindent. Nem te vagy a hazug, hanem azok az embertelenek, akik ilyenre kényszerítenek. Majd ha kiderül, hogy milyen helyzetben vagy, jobb esetben eltelik pár hét, esetleg pár hónap. Utána, ha emiatt kirúgnak, bepanaszolhatod őket, és kártérítést kaphatsz - de a fő dolog, hogy volt már állásod, és fizetést is kapsz valamennyit. Ki időt nyer, életet nyer, szokták volt mondani. A dzsungelben élet-halál harc van, és nem te akartál dzsungelbe születni.
2011. okt. 7. 12:49
 3/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Ezért sem utasítottam vissza a közmunkát, mint a másik 2 diplomás, akit berendeltek, mert bár csak idén szeptembertől kapom a bpj-t, mert addig a ledolgozott éveim után kaptam az álláskeresési járadékot 9 hónapig, plusz sikeresen elvégeztem egy okj-s tanfolyamot is a munkaügyi központ által, de a "dzsungelben" élve kell maradni, ahogy te utóbbi mondtad. Első, megfogadtam a tanácsodat, lekurtítottam a személyes adataimat, de remélem a korábbi életrajzaim alapján még behívnak a 3-ból valamelyik helyre, ahonnan nem kaptam még visszajelzést, mert október közepére ígérte mind a 3 cég, hogy eldől kit hívnak be személyes interjúra is.
2011. okt. 7. 13:13
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem pedig maradj őszinte és olyan állást keress, ami megfelel az elvárásaidnak. Vagy 4 órásat.

Egyébként van lehetőség megosztani az óvodát a férjeddel? (egyszer ő viszi-hozza, máskor te viszed-hozod, vagy te viszed ő hozza, stb).

Ha nincs, akkor van mód arra, hogy pl nagyszülők menjenek a gyerekért?

Ui: miből gondolod, hogy ennél a kérésnél véreztél el? Mondták, hogy felvettek volna, DE így, hogy nem tudsz addig maradni így nem?

2011. okt. 9. 15:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy én 7-re járok dolgozni, így eljöhetek fél4-kor és megyek a gyerekekért, a férjem meg csak fél9-re megy reggel, így ő viszi óvodába a gyerekeket.
2011. okt. 9. 16:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Mi a szakmád, mit dolgoztál eddig? Milyen diplomád van(nagyon nem mindegy!)? Milyen okj-s tanfolyamot végeztél?

6 állásinterjú amúgy elég kevés még egy jó szakember, jó diplomával rendelkező, fiatal férfinél is.

2011. okt. 9. 17:16
 7/9 A kérdező kommentje:

Elváltam, nem tud segíteni a volt férjem a gyerekkel kapcsolatos óvodába menésben sem, a nagyszülők sem, mert messze laknak, tehát csak én tudom vinni is a gyerekemet és hozni is a gyerekemet az óvodába. Közgazdász diplomám van pénzügy specen és egy pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s vizsgát tettem le a munkaügy által 6,5 hónap alatt.

Mind 6-szor közölték, mikor erre rákérdeztek, hogy köszönjük szépen akkor nincs több kérdésünk és emellett pofákat vágtak.

Egy biztosítónál dolgoztam, mint egyéni vállalkozó 3,5 évet a gyermekem 1 éves korától, de olyan téren abszolút nem szeretnék többet dolgozni. Sem mint egyéni vállalkozó sem mint értékesítő, mert az csak egy kényszerpálya volt, mivel az akkor 1 éves gyermekemmel sehova sem akartak alkalmazottnak felvenni, ahogy sajnos most is ugyanezt tapasztalom eddig, pedig már 5,5 éves a gyermekem. Tehát, ha úgy vesszük pályakezdő vagyok. Szülés előtt 2 hónappal diplomáztam.

2011. okt. 9. 20:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Az OKJ-s vizsgám június 9-én volt az idén, és azóta voltam 6 interjún, mivel szeptemberben lettem munkanélküli tavaly, és novembertől már a tanfolyamra jártam.
2011. okt. 9. 20:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Hasonló a szitu. Amíg az önéletrajzomban benne volt, addig nem vettek fel sehova. Aztán "kiradíroztam" onnan. Majd hamarosan felvettek, az állásinterjún szóba sem került a gyerek, ahol igen, ott letagadtam. Gondolták, ha nem írtam le, akkor nincs is. Az első pár hónap nagyon nehéz volt, aztán látták, hogy megbízható, szorgalmas melós vagyok. Onnantól kezdve már elnézőbbek lettek a gyerekkel kapcsolatos dolgokban. Első időben a másik városban lévő munkahelyemre hordtam óvodába a gyereket, reggel 6 órára. Aztán, amikor lecsengett ennek a dolognak a fontossága a munkahelyemen, már vittem a lakóhelyemen egy későbbi időpontra az óvodába. A munkaidőm meg lassan beállt egy viselhető szintre, ahol meg tudtam oldani az óvodába vitelt is, és a hazahozatalt is.

Neked is sok sikert!

2011. okt. 10. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!