Mennyi az esélye annak, hogy diplomásként felvételt nyerek egy olyan munkakörbe, ahová nem kell diploma?
Nem tudom, de szerintem a vendéglátásban nem hátrány, hogy ha diplomád is van. Ez nem az a tipikus kulimunka, hanem emberekkel kell foglalkozni, és egy diplomásból inkább kinézik a kellő modort, neveltetést is. Többet fizetnie meg nem kell neked, mintha egy diploma nélkülit venne fel, akkor meg miért ne, ha ilyen is elvállalja.
Ha valami alja munkára jelentkeztél volna, már inkább azt mondanám, hogy tagadd le, mert különböző megfontolásokból inkább csökkented az esélyeidet vele. Pl. a többiek kinéznek, a főnök úgyis arra számítana, hogy amint teheted, otthagyod, vagy azt hiszi, hogy többet kéne fizetnie neked a diplomád után, mint egy sima érettségisnek, mert egy csomó vállalkozó között makacsul tartja magát a diplomás minimálbér mítosza is...
A turizmus szakirány jó lehet, ha mellette beszélsz valamilyen idegen nyelvet.
Felvehetnek, mert van egy alap intelligenciád.
Nekem 3 diplomám van ,s jelenleg irodai adminisztrátor vagyok. Nem álom meló, de én ennek most nagyon örülök, mert legalább dolgozhatom.
sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!