Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A versenyképes juttatás mit...

A versenyképes juttatás mit jelent? Hogy nincs alapbér hanem teljesítménybér?

Figyelt kérdés
légyszi válaszoljatok
2011. szept. 13. 21:46
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
84%
Azért kérdezem, mert én 21 leszek nemsokára, és nekem sincs semmilyen munkám az ország ezen részén, pontosabban Kecskeméten. Nekem csak egy szakiskolám van (nem is számítok valami csoda munkahelyre), még évekig küzdök az érettségiért a diploma meg azthiszem csak álom marad, és nincs ami motiváljon, főleg úgy, hogy diplomával sem lehet munkát találni. Én is szeretnék Pestre feljutni, de majd csak érettségi után. Mennék előtte is, és majd valahogy befejezném egy másik iskolában, de szinte az iskolakezdésre sincs pénzem, nemhogy a feljutáshoz. Meg hát fennt életben is kellene maradnom, az 0-ból nem megy. Meg sajnos nem is vagyok olyan élelmes, aki a jég hátán is megél.
2011. szept. 14. 02:09
 22/25 A kérdező kommentje:

ma 02:09-es

milyen szakmád van?

én pont úgy látom h szakmával hamarabb tudnak érvényesülni.

Amennyire én tudom úgy van h ha középfokú végzettséged van érettségivel akkor kapod meg a garantált bérminimumot ha nincs akkor minimálbér, bár ha olyan munkakörbe leszel ami magasabb akkor lehet h megkapod a g. bérminimumot. Azért írom ezt le neked mert ezzel is kalkulálni kell mert az albik nagyon drágák + rezsi kaja stb én is ha felköltöznék muszáj lenne vmi szobatárs féle felezni vagy negyedelni a rezsit.

Mikor érettségizel le? nappalin vagy vagy levelezőn? van olyan levelezős érettségis sulik amik ingyenesek, és nem kell fizetni értük

2011. szept. 14. 22:22
 23/25 anonim ***** válasza:

Kereskedelmi, pontosabban élelmiszer eladó. Jó szakmával valóban jobban lehet érvényesülni. Én nagyon szerettem volna jobb szakmát szerezni (pl.: villanyszerelő), ebben is képzeltem el a jövőm, de sajnos az egészségügyi alkalmasságom közbeszólt, így minden érdeklődési körmönek (műszaki) megfelelő szakmát elfejethetek, és még ezen kívül sok mást is.

Elméletileg 2014-ben érettségizek, nem kevés idő van még addig sajnos, de egyszer majd eljön az az idő is, mikor a kezemben foghatom a bizonyítványt. Estin, ún. digitális iskolában tanulok. Számítógépen van a tananyag, és mivel nem lesznek tankönyveink, ezért erre nem kell költeni, viszont ugye a gépen egyes tananyagokhoz licensz-et kell venni.

02:09 - 21/F

2011. szept. 15. 00:21
 24/25 anonim ***** válasza:
Ha Bp-en akarnal dolgozni, akkor gyere fel vonattal vagy telekocsival minden nap, es setalj a Nagykörúton és a belvaros sugárútjain! Az uzletek bejaratnak ajtajara ki szokták irni, ha eladot keresnek, es nagyon sokat szoktam látni ilyen kiirast! Altalaban ott helyben kell jelentkezni az uzletvezetonel, oneletrajzzal, ezert vigyel magaddal oneletrajzot is!
2011. szept. 15. 22:34
 25/25 A kérdező kommentje:

hú kösz a tippet.

És a a nagykörút hanyadik kerületbe van? :D

2011. szept. 16. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!