Elmennétek 500 FT-s órabérért dolgozni?
Van most egy lehetőségem egy kávézónál,este zárás után besegíteni a szomszédban 500/óráért.
Pozitívumok: csak 4 asztal van kicsi területen kell felsöpörni,és a ház előtt felsöpörni(ez egy rövid szakasz) egy két dolgot segíteni elpakolni de kb ennyi.1-2 órás munkákról van szó naponta(bár ha lenne kedvem napi 8 órát is segíthetnék de jobban tetszik a csak 2.
Igazából annyira nem vagyok rászorulva,ezért nagyon kevésnek tűnik az 500..máshol mennyit kapnak a diákok?
Itt vidéken azok a szerencsések,akik munkát találnak,elmennek akár 350 ft/óráért is,és boldogok,hogy munkájuk van.Van itt egy húsfeldolgozó a közelben,napi 12 órás műszakok vannak,állva kell dolgozni.Ezért kapnak havi 80 körül,a fizetés 60%-át étkezési jegyben.Akinek nem tetszik,mehet,van helyette jelentkező ezer is.
Párom lovakkal dolgozott Pesten,kemény fizikai munka 3 műszakban.Délelőtt 20-25 lovat látott el egyedül,délután és éjszaka 70 lovat.Mindezt 78-80 ezer nettóért műszakpótlékokkal.Nem volt más,csinálnia kellett,tönkre is ment bele,leszázalékolták.
Ez volt a pasaréti Honvéd Lovardában.
Hát ha az APEH-ed ráér arra,hogy engem kövessen le,hajrá ;)
Megyek életem első munka óráira!
01:27
Szerintem ők ezzel nagyon is tisztában vannak.
De valószínűleg olyan reakciójuk lenne, mint: "Pontosan tudjuk, mekkora a baj s azon munkálkodunk keményen, hogy ezen változtassunk. A következő projectünkben..." vagy "Valóban szörnyű, hogy ide jutott Magyarország az előttünk hatalmon lévő kormány téves intézkedései miatt"
esetleg "Szomorú, ami ma Magyarországon uralkodik a bérek tekintetében. A bérek......... éppen ezért meg kell érteni, hogy....... a statisztika szerint is..... végeredményben tisztán látszik, hogy mely területekre kell összpontosítanunk."
Tehát a szokásos szövegelés,. Ha észrevettétek sokszor nem is a kérdésre válaszolnak, vagy bármi a téma ugyanolyan választ kapunk. Kész kabaré.
Ma már 580 a minimálbér, én ehhez képest pl 500at keresek. Csak azért, mert nem lesz hosszú időtartamú a dolog, de még így se ujjongok érte.
Nem mennék egyébként. De pár hétig elviselem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!