Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem vesznek fel sehova...

Miért nem vesznek fel sehova dolgozni?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok szomorodva mert neten rengeteg állás van, viszont én a tapasztaltakkal versenybe se állhatok, az újsághirdetéses állásnál se vettek fel, egyszerűen nem találok állás.

Vagy válaszra se méltatnak, vagy simán elutasítanak. Miért van az hogy szeretnék dolgozni de nem találok munkát? Ráadásul így fiatalon szeretnék már külön életet kezdeni és nem anyám nyakán lógni, önálló fizetést akarok, és érvényesülni a szakmában

Nincs annál rosszabb ha valakinek nincs állása....:( elegem van már ebből, valaki kérem adjon tippet mit csináljak

2011. jún. 16. 23:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy más senki nem olvassa, de azért leírom :D

Engem is folyamatosan elutasítanak mindenhonnan, diplomám, szakképzettségem, 2 nyelvvizsgám van, tapasztalatom is. az egyik helyen azt a választ kaptam, hogy nem látták rajtam eléggé, hogy én pont ott akarok dolgozni, érdektelen vagyok. ezen annyira bepöccentem, hogy megmondtam nekik, hogy kívánom nekik, hogy próbáljanak meg ma magyarhonban munkát keresni, és majd meglátják, hogy tényleg már fél év után kb tök mindegy, hogy melyik az a cég. Kicsit elszállt itt magától már mindenki, azt hiszem...ez a hazudozás meg annyira iszonyatos baromság, hogy el sem tudom képzelni, melyik agyoniskolázott hr-es találhatta ki, meg hogy kinek jó egyáltalán? nekem nem, mert mégiscsak hazudok, nekik sem, mert az első 7en kiderül, hogy talán mégsem vagyok akkora "munkahőse" mint ahogy előadtam magam...(persze ez csak példa volt :))én hamarosan kimegyek külföldre, veszíteni valóm semmi.

2011. jún. 19. 00:24
 22/27 anonim ***** válasza:
32%

Én is írok ide,hátha valaki olvassa.

Nekem nincs diplomám,se nyelvvizsgám.Nyomdaipari Szakmunkásképzőben jártam,és mint könyvkötő végeztem.Álom állásom sosem volt,de mindig tudtam dolgozni.Nagyon vagány sem vagyok,sőt,ha új munkát kerestem akkor is szerény,és csendeske voltam/vagyok.Persze nem tudtam irodába menni és titkárnőként dolgozni,mert ahogy régen mondták,nincs érettségim.34 évesen estin 2 év alatt lettem a 4 évet,mert mindenáron irodában akartam dolgozni,és nem nyomdában 12-16 órázni.Amikor meglett,örömmel kerestem irodai melókat,de semmi.Sok helyen őszintén megmondták,hogy olyan dolgozót keresnek aki fiatal,nyelvet beszél,legalább 5 év gyakorlata van,és nincs gyereke.Volt ahol elmondták,hogy sajnálják,de az érettségi kevés..Kellenek más iskolák,nyelvek.Volt olyan is aki elmondta őszintén azt is,hogy az irodai munkáknál egymillió jelentkező van,és bőven tudnak válogatni..Ahogy mondták,túl sok a jelentkező,de kevés a betöltendő állás.Így rájöttem,hogy 36 évesen már nem leszek képes és persze pénzem sincs arra,hogy egyetemet végezzek,nyelveket tanuljak,új szakmát tanuljak..(nyelvtanulásban amúgy sem voltam sosem jó)Így tudomásul vettem,hogy kidobtam az ablakon 50-60.000 forintot az érettségire ami semmire sem jó.Végül is a szakmámban dolgozom azóta is.Sokszor annyi meló van,hogy 12-14-16 órázom,és szombat,vasárnap is dolgoznom kell.Igaz haza viszek 200.000 forintot,de milyen áron??Éjjel-nappal dolgozom.Nekem ezért meglepő,hogy sokan írják,hogy akár takarítani is elmennének..de gyári munkára,szalagmunkára vagy fizikai munkára senki nem akar.

Bizony amíg válogatunk,addig nincs ok a panaszkodásra sem.

Mielőtt még az mondanátok,hogy nincs ilyen munka sem,azt megcáfolom.Az ismerősöm lányát is elsőre felvették egy elektronikai gyárba pedig csak 8 általános végzettsége van.Abba hagyta a sulit,és nem érettségizett le.Mégis dolgozik.Tudjátok ha valakinek szüksége van állásra az egyenlőre nem válogat..

38/N

2011. jún. 19. 01:53
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

"Azt még meg tudom érteni, hogy a szellemi vagy speciális szakképesítést igénylő munkahelyekre beadat az emberrel egy (99%-ban kamu) motivációs levelet a hirdető, de az röhejes kategória, mikor kubikost meg árufeltöltőt keresnek és fényképes önéletrajzzal + motivációs levéllel kell jelentkezni..."

Azért csinálják, mert megtehetik. Látod, így is volt 10 alkalmas jelentkező rögtön az első órában, akik a fizikai feltételeknek megfeleltek, és emellett kellően értelmesek voltak ahhoz is, hogy összehazudjanak egy motivációs levelet. Márpedig a munkáltató nyilván inkább egy ilyet vesz fel, mint egy részeges analfabétát.

A szellemi munkaköröknél ugyanez megy, csak ott arról szól a történet, hogy elvárják az egyetemi diplomát meg két-három idegennyelv társalgási szintű ismeretét olyan feladatokhoz is, ahol nem találkozol soha külföldiekkel, meg egy átlag középiskolai tudással simán el lehetne végezni a feladatokat. Szintén azért, mert megtehetik. Mert még így is túljelentkezés van mindenhova.

2011. jún. 23. 06:12
 24/27 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Én pedig még mindig nem értem, miért utasít valaki vissza munkát ha nem tud mit dolgozni. Én értékesitésben dolgozom.

Ez talán az egyik legnehezebb munka, de ha nincs más akkor miért válogat valaki? Én is nap mint nap végigcsinálom azokat a rutindolgokat amik a negatívumai a szakmának,de cserébe hazaviszek 400e-t. És most nem a tukmálós ügynökről beszélek. Még egyszer kihangsúlyozva! Ha nincs más, akkor miért válogat valaki?

2011. jún. 23. 11:42
 25/27 anonim ***** válasza:

38 évesen kezdtem a főiskolát, és 40 fölött fejeztem be, hogy megtrastsam az állást, amiben vagyok.

Nyelvvizsgát is kellett tennem (eszperantó- 3 hónap)

nem tudtam, hülye vagyok-e hozzá, de nem voltam.

Bíztatok minden hasonló cipőben járót.

2011. jún. 28. 23:53
 26/27 anonim ***** válasza:

400 E az szép.

Mit kell csinálni?

2011. jún. 28. 23:54
 27/27 anonim válasza:
76%
szia nekem sincs munkám a párommal együtt hiába keressük mindig az a válasz hogy majd értesítenek.........de ennek már legalább 3 éve hogy ugyanezt kapjuk válaszul...szemét egy tetves ország ez...érdekes angliába állandóan van felvétel...igen azt kérdezitek akkor miért nem megyünk hát igen.....ahoz is pénz kell
2012. júl. 24. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!