Miért lett olyan nagy divat, hogy mindenhova rehabosokat vesznek fel dolgozni?
A szép állami támogatásokat csak a nagy cégek kapják, kicsik labdába sem rúghatnak.
De bizony számú dolgozó után vagy foglalkoztat megváltozott munkaképességú dolgozót, dolgozókat, vagy fizet az államnak rehabilitációs hozzájárulásként egy elég szép összeget.
Pont idén január 1-től emelték a fizetendő rehab.járulékot.
A rehabilitációs járulék 2010-től 964500 Ft/fő.
EZ a kötelező foglalkoztatási szinthez hiányzó létszám és a járulék szorzata.
A kötelező foglalkoztatási szint 5 %, vagyis 20 fő esetén 1 fő, 100 fő esetén 5 fő, stb.
Visszatérve arra a kérdésre, hogy ki kaphat állami támogatást. Hát eléggé hozzá nem értő megjegyzések, de az csak a tudatlanság.
Elmondom, hogy én egy védett foglalkoztatónál voltam humánpolitikai osztályvezető. (4300 fős cég)
Mi kaptunk állami támogatást. Persze kemény feltételekkel.
A munkáltatónak akkreditáltatnia kell magát. Ez azt jelenti, hogy számtalan jogszabályi követelménynek kell megfelelni. Itt az egyenlő bánásmódtól kezdve a fokozott védelemeig, stb., mindenre gondolhatsz.
Az én cégem ún. "védett foglalkoztató volt". Hát nem semmi.
Minden fillérről megvan hova költhető, tételesen figyelni mit támogatnak, hol a munkakört, hol a tevékenységet, hol a foglalkoztatottat.
Ez számtalan ellenőrzést is jelent.
ÁNTSZ, OMMF, APEH, PM, OEP, ONYF, Egyenlő bánásmód hatóság, Ombudsman, stb.
Aki teljesíti a követelményeket, az kaphat támogatást.
Úgyhogy, ne sajnáld azoktól, akik ebbe a körbe belépnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!