Divat még a borravaló? Mennyi? % Magánvállalkozók kapjanak? Étteremben?
A borravaló nem divat, hanem illemkérdés. Ha meg vagy elégedve a kiszolgálással (finom volt, gyors, kedves volt a pincér) akkor adj mindenképpen. Viszont ha nagyon nem tetszett, akkor felesleges, így éreztetheted, hogy nem volt jó valami.
Magánvállalkozó? Miért, te előtte megnézed a hely működési engedélyét, vagy mi? :D
A borravaló pont, hogy NEM illem kérdés.
HA úgy érzed, hogy a pincér / kiszolgáló a kötelességén FELÜL (tehát azon felül, hogy normálisan és azt hozta ki neked amit kérsz) teljesített (kedves volt, szórakoztatott, extra kérést teljesített, nagyon finom volt az étel, stb...) akkor illik adni.
Az a baj itthon a vendéglátósok azt hiszik, hogy borravalót kötelező adni és mind tartja a markát. Pedig nem, csak ha elégedett a vendég.
Hú! Jól megoszlottak a vélemények, még mindig nem tudom eldönteni, hogy a mostani alacsony fizuk mellett adjak vagy ne adjak. Igazából nem szeretek adni, de mint írták sokan, illemből talán adok.
A vállalkozókra, igen fodrász...stb gondoltam. Nos?
Magánvállalkozónak ha tényleg meg vagyok elégedve, akkor szoktam adni.
Étteremben, boltban ilyesmi helyeken általában megszoktam kérdezni ha adni akarok, hogy övé-e vagy a tulajé, és ha azt mondja hogy az övé akkor adok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!