Miért nem vesznek fel sehova dolgozni?
Nagyon el vagyok szomorodva mert neten rengeteg állás van, viszont én a tapasztaltakkal versenybe se állhatok, az újsághirdetéses állásnál se vettek fel, egyszerűen nem találok állás.
Vagy válaszra se méltatnak, vagy simán elutasítanak. Miért van az hogy szeretnék dolgozni de nem találok munkát? Ráadásul így fiatalon szeretnék már külön életet kezdeni és nem anyám nyakán lógni, önálló fizetést akarok, és érvényesülni a szakmában
Nincs annál rosszabb ha valakinek nincs állása....:( elegem van már ebből, valaki kérem adjon tippet mit csináljak
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:54
igazából amit meg tudok csinálni azt elvállalnám, de persze legelőször ezek az irodai számviteli adminisztrációs munka érdekelne. Amihez igen kell gyakorlat ami nekem nincs, csak egy szürke pályakezdő vagyok.
Más területen is érdeklődtem, nézelődtem, de nem vettem fel "simán", nem kellek.
Nem értem! mit csináljak hogy észrevegyenek? hogy mutassam meg hogy akarok dolgozni, megbízható vagyok, és érdemes felvenni. Nem gondoltam volna hogy ennyire nehéz lesz. Egyszerűen nem találom a megoldást
Kb 1.5 évvel azelőtt kerestem embert közepesen nehéz fizikai munkába. A neten feladott hirdetésben nagyon specifikusan leírtam, hogy mi lenne a feladat, mennyi fizetés, mit várnék el, mit írjanak az önéletrajz mellé, stb.
Az első órában 4 jelentkezést kaptam, kb 20-an jelentkeztek fél nap alatt, s abból 2 felelt meg az alaki követelményeknek (=aki leírta, hogy miért lenne jó mindkettőnknek, ha itt dolgozna), akiből az egyiket felvettem.
Most legutóbb novemberben is kerestem ugyanilyen munkakörbe állást, kb ugyanúgy csak még specifikusabb voltam a hirdetésben. Hirdetésemre az első órában (!!!) 22-en jelentkeztek, akikből kb 8-10 megefelelt volna.
Tehát azt tapasztalom, hogy sokkal többen jelentkeznek, és sokkal jobbak (vagy minimum értelmesebbek).
A nagy verseny miatt jobban felkészültek az emberek, remek motivációs leveleket írnak.
Az én javaslatom, hogy nagyon egyértelmű legyen már jelentkezéskor (feltétlenül írd le), hogy miért akarsz ott dolgozni, hogyan férne ez bele az életmenetedbe és miért lenne jó a cégnek. Próbálj az ő fejükkel gondolkozni. Ha valami hiányosságod van ami a munkavégzéshez szükséges (pl tapasztalat), akkor azt hogyan pótolnád, stb.
Utolsó igen jókat írt. Reklámozd, add el magad! Jó, egyedi önéletrajz (véletlen sem europass vagy hasonló, amit képtelenség megjegyezni), meggyőző motivációs levél.
Furán hangzik, de a marketingesektől rengeteget lehet tanulni. Ennek a legegyszerűbb módja, hogy tévézés közben nem kapcsolsz másik csatornára, hanem megnézed a reklámokat. Figyeled, milyen módszerekkel győznek meg arról, hogy megvedd a terméket. Ha több hasonló sémára épített reklámmal találkozol, abból már le lehet szűrni, mi a séma. Aztán ezt kell átültetni a gyakorlatba, te vagy a termék, a munkaadó a vevő, a motivációs levél a reklám.
Nyilván nem szlogeneket kell beleírni, bár megfelelő munkakörbe még az is jó lehet.
Vezessen az a cél, hogy te legyél a legjobb jelentkező, és kitartás, menni fog! :)
Az utolsó hozzászólások nagyon tetszenek. Sajnos tényleg így működik a világ.
Amikor megkérdezik, hogy miért a cégünket választotta, nem felelheted azt, hogy mindegy melyik, csak munka legyen. Ha megkérdezik miért szeretne itt dolgozni, nem mondhatod azt, hogy azért amiért az emberek elmennek: pénzért, fizetésért. Hazudnod kell, hogy azért, mert minden vágyad az, - azért jöttél e világra - hogy azt az egyetlen céget felvirágoztasd, magasra emeld, és ezért érdemes egyedül meghalni.
Ilyenkor azt sem tudom röhögjek, vagy sírjak kínomban???!!! Kérdem én, mire jó ez? Aztán eszembe jut, hogy ... színház az egész világ....
Képzelem a FIZIKAI MUNKÁRA jelentkezők milyen álomszép motivációs leveleket írhattak.
"minden vágyam az gyerekkorom óta, hogy húsosládákat pakolhassak reggeltől estig, mert..."
Azt még meg tudom érteni, hogy a szellemi vagy speciális szakképesítést igénylő munkahelyekre beadat az emberrel egy (99%-ban kamu) motivációs levelet a hirdető, de az röhejes kategória, mikor kubikost meg árufeltöltőt keresnek és fényképes önéletrajzzal + motivációs levéllel kell jelentkezni...
Egyszer már én is kérdeztem itt hasonlót.
Azóta sincs munkám
De úgy látom nem vagyok egyedül... :(
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 07:11
nem értem! akkor minek van pl kiirva hogy jún 8.-áig (ez csak egy példa)várják a jelentkezéseket, ha már az első órában elrendezed?
De most komolyan! aki 1 óra altt összecsapja az önéletrajzát az számít?... és te mint munkaadó mennyire várod el hogy a jelölted, tényleg az ideális jelölt legyen? tehát ha van hiányossága akkor mész is a következő önéletrajzra? Vagy szóba állsz vele ennek ellenére is?
A többieknek!
Az önéletrajzra nagyon figyelek hogy biztos jó legyen, a motívációs levélbe leírom hogy nekem miért lenne az jó ha náluk dolgoznék, és miért akarok abba a munkakörbe menni, és hogy nekik miért jó ha pont engem vesznek fel. Ja és elkerülöm a sablonszöveget, magamtól írom!
Az önéletrajz macerás (amúgy europassosat nem használok mert a szakemberek nem szeretik, szóval amerikai típusú) mert nincs tapasztalatom, pályakezdő vagyok, végülis jogos hogy egy tapasztalt munkaerőt keresnek. De nem állapot hogy 22 évesen a munkaügyi hivatalba járok, és hogy a közmunkárol magyaráznak nekem, miközben egy irodában lenne a helyem, jó fizettéssel. De már a rossz fizetés is jó lenne, és másik munkakör is, de oda is alkalmatlan vagyok "felvételt sajnos nem nyert" szöveg jön.
Milyen tippeket tudtok adni, mit csináljak? ez nem állapot!
Én egy 43 éves csinosnak mondott nő vagyok...
Már az éhenhalás küszöbén vagyok,tele lettem adósággal,mert egyszerűen a korombelieket már nem alkalmazzák. Vendéglátós vagyok. Állítom,hogy ezerszer jobban,becsületesebben,megtudnám oldani a feladatokat. De sajnos inkább a fiatalokat alkalmazzák,pár hónapig,aztán jöhet a következő....
Nem bíztatlak semmi jóval,ha nem írtam,telefonáltam ezer helyre,akkor sehova...Rengeteg költség az is,hogy bemegyek az állásinterjúra,megköszönik,és soha többet nem jelentkeznek...
Kilátástalan a helyzetem. Hozzáteszem,már bejárónői munkával is próbálkoztam.... S.O.S. !!!!!!!!!!!!
hát igen. A lényeg mindenképp a fizetés és az hogy szeressem azt amit épp csinálok.
Én már arra is gondoltam hogy a legtöbbnél protekció van, azon az elven hogy nem akarnak zsákbamacskát, inkább akit ismernek abban bíznak, ami megint csak jogos, de ettől nem lesz még nekem munkám.
A kérdés hogy mit csináljak hogy legyen állásom.
Beküldök önéletrajzokat, érdeklődök személyessen, ezenkívűl még mit tudnék csinálni??? Ti hogy csináljátok, mindezeken kívűl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!