Jól döntök, ha belevágok? Ti mit tennétek?
Pár napon belül megszűnik a munkahelyem. Tudom már egy ideje, határozott idejű szerződésem van. A főnököm nem hosszabbít, mert fél, terhes leszek. 26 vagyok, 1,5 éve férjezett.
Hónapok óta keresek állást, de úgy tűnik, a munkáltatók jobban tudják, mikor szeretnék gyereket.
Szabadidőmben különböző kreatív hobbiknak hódolok, az elkészített tárgyakat pedig el szoktam adni. Nem mondom, hogy sok pénz jön be belőle, de a lakáshitelre majdnem elég.
Férjem javasolta, legyek főállású vállalkozó, és csináljam azt, amit szabadidőmben szoktam, csak nagyobb tételben.
Évek óta arra vágyom, hogy vállalkozó lehessek, de most, hogy adott, kicsit megijedtem.
Van egy férjem, aki támogat, vágyom is rá, és van annyi tartalékunk, hogyha egy évig egy fillért sem keresek, akkor is tudjuk a csekkeket fizetni.
Ti belevágnátok ilyen körülmények között? Feleslegesen rágódom azon, hogy mi lesz, ha belebukok?
A tobbiek nagyjabol leirtak, amit en is gondolok.
De azert en nem hagynam anniyban az elutasitasokat a cégektol! Ha tudsz szerezz errol irasbeli vagy hangfelvételes bizonyitekot, és menj el vele az Esélyegyenlosegi Miniszteriumba!
no, durván így számolj: árbevételed-anyagköltség-minimálbér után fizetendő járulékok (kb 30 eFt)=profit
amit írtam, azon meg gondolkozz el, úgy minimalizálni tudod a kockázatot, mert a járulékokat fizetni kell az első naptól, akkor is, ha semmit nem adsz el.
Amúgymeg nem kell elmondani hogy terhes leszel, ezért nem szabad bevinni a magánéletet a munkahelyre...
Akkora r0hadékok az emberek komolyan, mintha a főnöködnek nem lenne tökmindegy hogy te terhes leszel e vagy sem ő a fizetését akkor is ugyanúgy megkapja és talál bőven embert aki helyettesíthetne.
Kiveszett minden jóérzés az emberekből, de elvárások azok vannak..
Ne vágj bele, iszonyat nagy költségekkel jár egy vállalkozás, olyanokkal amit előre nem is számolsz.
Hagyd függöben a dolgot, áruld a kütyüid neten vagy bárhol, ha épp-hogy elég abból vállalkozás nem lesz.
100eFt alatt lehet alkalmi bevételed is ha jól sejtem. Viszont ha valóban beindul a dolog és tartós akkor lehet vállalkozást rá épiteni, mig csak a lakáshitelre elég addig ez maradjon meg alkalmi munkának.
szerintem is alapvetően jó ötlet, ha ügyesen csinálod. Mivel már eddig is adtál el, tudod, van rá kereslet. de mindenképpen még előtte próbálj utána járni, a megnövelt mennyiségre is lesz-e kereslet!Nagyon fontos, hogy mennyit bír el a piac, mert a végén úgy is járhatsz, hogy ott lesz egy csomó eladatlan készterméked, amiben benne van azért a lóvé. Mindenki azt írja, nincs vesztenivalód, de hogyne lenne?Azért összesen nagyon komoly költségek kijöhetnek.
Úgyhogy szerintem azt a 3 hónapot, amikor munkanélküli vagy és onnan mész át vállalkozónak használd ki arra, hogy alaposan eltervezd előre. Szerintem egy üzleti tervet is csinálhatsz, mi azt tanultuk az egyetemen, nélkülözhetetlen. Ráadául, ha befektetőket keresel valamiért, rögtön azt kérik tőled. Az interbeten szerintem megtalálod, minek is kell benne lennie.
itt is van egy: [link]
Leírva ráadásul miden sokkal tisztább, akkor nem lehet átsiklani a problémákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!