Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jól döntök, ha belevágok? Ti...

Jól döntök, ha belevágok? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Pár napon belül megszűnik a munkahelyem. Tudom már egy ideje, határozott idejű szerződésem van. A főnököm nem hosszabbít, mert fél, terhes leszek. 26 vagyok, 1,5 éve férjezett.

Hónapok óta keresek állást, de úgy tűnik, a munkáltatók jobban tudják, mikor szeretnék gyereket.

Szabadidőmben különböző kreatív hobbiknak hódolok, az elkészített tárgyakat pedig el szoktam adni. Nem mondom, hogy sok pénz jön be belőle, de a lakáshitelre majdnem elég.

Férjem javasolta, legyek főállású vállalkozó, és csináljam azt, amit szabadidőmben szoktam, csak nagyobb tételben.

Évek óta arra vágyom, hogy vállalkozó lehessek, de most, hogy adott, kicsit megijedtem.

Van egy férjem, aki támogat, vágyom is rá, és van annyi tartalékunk, hogyha egy évig egy fillért sem keresek, akkor is tudjuk a csekkeket fizetni.

Ti belevágnátok ilyen körülmények között? Feleslegesen rágódom azon, hogy mi lesz, ha belebukok?

2011. jún. 9. 15:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
92%
Én belevágnék,főleg,hogy a férjed is ezt mondja...szerintem nincs mit veszitened:)
2011. jún. 9. 15:29
 2/26 anonim ***** válasza:
91%

Vágj bele!

Ha nem sikerül, még mindig kereshetsz állást, de ki tudja, mikor lesz még egy ilyen kedvező alkalom, amikor minden körülmény stimmel.

A helyedben nem haboznék.

Külön előny, ha sikerül, és beindul az üzlet, nyugodt lélekkel vállalhattok gyereket, nem kell azon parázni, mi van, ha kiesik a kereseted, nem vesznek vissza, vagy ha nem lesz elég a GYES az utolsó évben.

Sok sikert!!!

2011. jún. 9. 15:29
 3/26 anonim ***** válasza:
88%
En belevagnek. Batrake a szerencse. Ha igy sincs meg ugy sincs allasod, akkor vesziteni valod nincs. Raadasul nem stresszelsz h nem te kaptad meg mert mindenki ugy gondolja, h gyerekt akarsz szulni. Hajra!!!!
2011. jún. 9. 15:30
 4/26 napietus ***** válasza:
100%

könyvelő vagyok, talán segíthetek :) mindenképpen regisztráltasd magad munknélkülinek. 3 hónap után van lehetőség a munkaügyi központnál "munkanélküliek vállalkozóvá válása" támogatás igénylésére. egy ügyfelem is igényelte, 6 hónapig kapta a minimálbér összegét, legalább a járulékok fizetve vannak belőle. így, ha összeadod 3+6, tehát 9 hónapig nincs gondod a járulékokra, ami elég nagy összeg havonta. és azalatt meglátod, érdemes-e folytatnod. vagy kihasználhatod az összes munkanélkülit is, ami jár Neked, mégha a végén csökkentett összeget kapsz is, de a járulékra nincsen gondod, és utána ugyanezt pályázod, amit leírtam. szinte mindenkinek megadják, sokat írtam, egyet sem utasítottak el.

remélem segítettem!

2011. jún. 9. 15:30
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Vágj bele! Próbáld ki magadat. A támogatód mögötted van. Én egyedül vágtam neki és azt mondom /14 évig csináltam/, hog sokkal előbb kellett volna elkezdenem. Teljesen szabad lettem és boldog.
2011. jún. 9. 15:31
 6/26 anonim ***** válasza:
88%

Hát, mivel így is azt írtad, hogy azért jön be belőle rendesen, akkor nem is értem, miért gondolkodsz? :o)

Veszteni valód nincs, max az a kb 30.000Ft, amivel kiváltod a vállalkozóit.

2011. jún. 9. 15:31
 7/26 napietus ***** válasza:
68%
fentieket azért is írtam le, mert sokan mikor elindítják a vállalkozásukat nem kalkulálják bele a fizetendő közterheket, pedig egy kezdő kisvállalkozásnak egyáltalán nem mindegy.
2011. jún. 9. 15:32
 8/26 anonim ***** válasza:
88%

Hajrá! Nincs más hátra, mint előre! Ilyen körülmények közt nem veszthetsz vele sokat. (Nem két gyerekkel, egyedülállóként, megtakarítás nélkül rizikózol.)

Csináld!

2011. jún. 9. 15:32
 9/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Épp azért kezdtem el kicsit jobban foglalkozni ezzel anno, hogyha jön a baba, ne legyen túl nagy az anyagi kiesés. Igaz, babát még nem akarunk :)

2011. jún. 9. 15:34
 10/26 anonim ***** válasza:
62%

Nem vágnék bele.

Nem tudom mi a hobbid ugyan de egy biztos.

Az állam minden hónapban keres a vállalkozón egy fix összeget, nem is keveset, de a vállalkozó bevétele bizonytalan minta kutya vacsorája vagy van vagy nincs.

Szóval számokban ez úgy néz ki, hogy ha te sikeresnek tartod azt a vállalkozót aki minden hónapban 100 ezret keres tisztán valamin, ahhoz annaka vállalkozónak 3x annyi pénzt kell keresnie, csak a többit az állam elviszi a maradékot meg visszaforgatja a vállalkozásába különben nincs amiből újabb profit teremne..

És ebben az esetben vállalkozásfejlesztés még szóba sem került..

2011. jún. 9. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!