Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerinted jól döntök, ha...

Szerinted jól döntök, ha megtartom a részvényeimet?

Figyelt kérdés

Tavaly decemberben egy olyan cég részvényiből vásároltam, ami akkor még nagyon új volt, csak pár hónapos. A cég részvényeinek értéke azóta töretlenül szárnyal, kb 600%-os értéken van, mióta én vásároltam. Már kivettem a beletett pénzt, tehát a kockázatom innentől "csak" annyi, hogy elbukhatom az összes nyereséget, ha a cég valamiért megszűnik, becsődöl.

A vezetők úgy ítélik meg, hogy a részvények értékének növekedése ezt az ütemet tartani fogja még évekig, tehát ha most biztonsági okokból kiszállok, akkor gyakorlatilag megeszem az aranytojást tojó tyúkomat, viszont ha bízom az elemzésekben, a cégvezetésben és a tervek megvalósításában, akkor akár meg is gazdagodhatok.

Jelen pillanatban anyagi nehézségeim vannak, de még mindig úgy érzem, kár lenne eldobnom magamtól a felemelkedés lehetőségét azért, mert most nehéz a helyzetem.

2010. okt. 5. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:

klikk az alábbi ábrára:

[link]

valszeg érdemesebb átmenni az árupiacra...

2010. okt. 5. 19:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem értem, az arany ára mennyiben érinti a kérdésemet.
2010. okt. 5. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:

A tőzsdét a monetáris infláció mozgatja.

A monetáris infláció (fedezet nélküli pénzre alapozott hitelexpanzió) üzleti ciklust vált ki. Az üzleti ciklus eszközpiaci buborékok sorozata. A ciklus eleje részvénypiacról szól a vége az árupiacról. A pénz „kézzelfogható” valós értékbe menekül.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

3.-4. válasz

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..

9.,10., 11. , 13. válasz

2010. okt. 6. 10:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Bár persze mindig vannak egyedi esetek és nem csak nyrt-kből áll a világ, ha ez egy zrt akkor az árfolyama nem feltétlenül a tőzsdén folyó szerencsejáték függvénye, de teljesen nem tudja magát attól függetleníteni.

+ mindig vannak az átlagnál sikeresebb vállalatok, de ezek sem tudják magukat teljesen függetleníteni az általános trendtől.

2010. okt. 6. 10:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez egy Zrt. 2012-re tervezik, hogy kimennek a részvényekkel a nyílt tőzsdére.
2010. okt. 6. 10:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Adj el belőle annyit, amennyi most kisegít!
2010. okt. 7. 12:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Azóta

1. Meggazdagodtál belőle

2. Eladtad időben, még akkor, 600%-on

3. Elvesztetted a pénzt

Mi történt?

2013. júl. 18. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!