Ha úgy döntök hogy kilépek a magányugdíjpénztáramból de nem akarok átmenni az államiba, mi lesz az eddigi pénz sorsa ami eddig összegyűlt? Kivehetem?
Egyenlőre sajnos még semmi konkrétat nem lehet tudni:( Én is tartok tőle, hogy mi ezzel sem fogunk jól járni.
Esetleg olvassátok el az alábbi linket, összefoglalja, hogy mit lehet eddig tudni
Én is épp ma akartam feltenni ezt a kérdést itt, csak megelőztél!!!!!
Igen, biztos vagyok benne, hogy nem nekünk lesz ez jó, SŐT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vagy magán, vagy állami - azt nem lehet, hogy egyik sem.
Ha jól értem, a nyugdíjjárulék 9,5%, választhatsz, hogy mindet az államnak fizeted, vagy 1,5-et az államnak és 8-at magánba. Csak a 1,5%-ot nem lehet választani. (Te se gondolhatod, hogy a fizetésed 1,5%-ából kapnál annyit nyugdíjat, hogy legalább vízre meg kenyérre elég legyen.)
Ezen kívül van az önkéntes, oda annyit fizetsz, amennyit akarsz.
Nem csak a kérdezőnek!
Amit egyszer az állam kötelezővé tett azt el is veheti!
Amit mindenkinek tanácsolok(én ezt fogom tenni):
Állami, de miért is? Gondolkozzatok!!! Spekulációt nem vettek észre? Ami a lényeg: vedd ki a hozamot és inkább adózz le belőle 16%-ot minthogy az is államé legyen! Az igaz hogy ha átviszed az önkléntesbe akkor nem kell adózni utána, de ha 2 év múlva azt is megszüntetik?
Ha pontosan számokban, saját verzió érdekel valakit, szívesen segítek mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!