Egészségbiztosítás esetén műtétre járó pénz kifizetése hogy alakul, ha a műtét szükségessége már a biztosítás kötése előtt ismert?
Figyelt kérdés
Úgy értem, ha valakinek olyan műtét esedékes, mint pl. törött csontok rögzítéséhez használt fém lemezek kivétele, orrpolip, orrsövényferdülés... tehát szükséges, de tervezhető műtétekről van szó, és kötök egy egészségbiztosítást, és erre pl 3 hónapra megműttetem magam, akkor jár a biztosítás szerinti összeg?2010. dec. 29. 21:20
1/3 anonim válasza:
A biztosítónál kizáró ok minden olyan betegség vagy állapot ami már a biztosítás megkötése előtt ismert volt.
2/3 A kérdező kommentje:
És hogyan bizonyítja pl az orrpolipot? Lehet, hogy én tudom, de ha nincs róla semmi papír??
2010. dec. 29. 22:02
3/3 anonim válasza:
Ha megtudod úgy kötni a biztosítást, hogy később ne tudjon ellened lépni, tehát nem tudja bebizonyítani, hogy te a műtét miatt kötötted akkor lehetséges. pl. ha 3 hónap után megfűzöd a dokit, hogy írjon valamit, pl. első kivizsgálás, és célszerű a műtét, onnantól fogva nem köthetnek beléd. Zárójelentésben a beutaló orvostól lévő idő számít, és vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!