Ez a biztosítás hogyan működik? (többi lent)
A Generalinak is van többfajta életbiztosítása. A honlapjukon fenn vannak, ott meg tudod nézni, hogy az adott biztosításnál milyen kifizetés(eke)t lehet igénybe venni.
De a biztosítási kötvény mellé is kellett egy több oldalas tájékoztatót kapnotok, amiben szintén benne vannak a feltételek.
Az, hogy ki veheti fel, attól függ, hogy kit jelöltetek meg a biztosításban (a miénk pl. olyan volt, az elérési és a lejárati összeget a biztosított veheti fel, csak halálesetkor kapta volna a kedvezményezett)
Ahhoz, hogy tudjunk valami érdemlegeset mondani, tudni kellene a biztosítási módozat nevét, a szerződés kezdeti dátumát és a szerződő rendelkezéseit.
Nem vagyok biztosítási szakértő, de ha megengeded, akkor leírom, hogy szerintem mi a szitu.
A biztosítás nem a tied, a szüleidé. Te meg lettél jelölve, mint kedvezményezett. Ez azt jelenti, hogyha a szerződés időtartama alatt meghalnak, akkor a szerződéses összeget megkapod.
Nem írtad le a lényeges dolgokat, hogy milyen típusu a biztosítás, (kockázati, megtakarítással egybekötött, stb.) Havi díjfizetéses vagy egyösszegű díjfizetéses?
Ha havi díjfizetéses, akkor nem hinném, hogy szüleid kaphatnak pénzt. Ha egyösszegű befizetéses, akkor valamicskét kaphatnak a szüleid, de szerintem jóval a szerződéses összeg harmada alatt, hiszen nagyon messze van még a szerződés lejárta.
Javaslom, hogy olvassátok el rendesen a szerződést, vagy kérjetek egy példányt a biztosítótól.
Nem a biztosító csinálta úgy, hogy 2019-ben fog lejárni, hanem a szüleid kötöttek olyan biztosítást, ami 16 év futamidejű. Ergo ne a biztosítót szídd, hanem a szüleidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!