Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Kötelező biztosítás váltás...

Kötelező biztosítás váltás hogyan megy?

Figyelt kérdés
Motorom van, és szeretnék biztosítót váltani. Egyik biztosításokkal foglalkozó oldalon volt olyan ajánlat aminél az éves biztosítás volt annyi mint amennyit most egy negyedévre fizetek. Megbízhatok ilyen oldalakban? Vagy személyesen intézzem el? Ha igen akkor leírnátok, hogy mi a pontos menete ennek?
2011. okt. 31. 19:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Akkor válthatsz a mostani kampányban ha a motor 2010.január 1. előtt van a neveden. Először fel kell mondanod a biztosításod november 30-ig az előzőnél, és bemész egy új helyre megkötik a másikat. Ennyi.

Ha 2010. január 1-je után vetted a motort, vagy azután került a nevedre, akkor válthatsz amikor a vásárlástól számítva letelik az 1 év. Ha teszem azt 2011. március 10.-én vetted, akkor 2012. március 10.-én jár le a biztosításod, de előtte maximum 30 nappal már fel kell mondanod.

2011. nov. 1. 07:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Évek óta biztosítási alkusznál váltok a neten: sajátunkat, szüleimét, cégest, a vőm is ugyanannál az alkusznál vált. Kötelezőt is, Cascot is váltottam már nálunk nem egyszer. Megbízható oldal.

A kötvényeden rajta van a biztosítási évforduló, és majdnem minden szükséges adat.

Tavalytól már a lemondást sem nekem kell intéznem, megcsinálja az alkuszcég.

Minden határidőre figyelmeztet, mindent kinyomtathatsz/elmenthetsz.

A biztosítók személyes ügyintézésével sokkal rosszabb tapasztalatom van.

2011. nov. 1. 08:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A biztosítási alkuszcég honlapjára beregisztrálsz. A menükből kiderül, hogy te évfordulóra akarsz váltani. megadod a kért adatokat, személyes illetve jármű. A további kedvezményekre jogosító adatokat infókat. Megkapod az ajánlat listát. Kiválasztod kivel akarsz kötni. Majd ráböksz, hogy ez kell. Ki kell majd nyomtatnod egy megbízást amit aláírva elfaxolsz vagy scannelsz és emailban küldöd. Innentől az alkusz intéz mindent, felmondást, új kötését. Időben megjön a kötvény illetve nyomtatható formában egy hiteles átmeneti kötvényt nyomtathatsz ki ami addig érvényes míg az új biztosítótól ki nem érkezik az új biztosítási papír. Dátumozva van az érvényessége. Röviden ennyi.
2011. nov. 2. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!