Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Örököltem 32 milliót, ez jó...

Örököltem 32 milliót, ez jó befektetés lenne?

Figyelt kérdés

Bécsben kapnék ennyiből egy lakást, amit havi 200-ért ki lehetne adni. A bérleti díjat folyamatosan lehetne emelni, illetve az ingatlan érteke is emelkedne. Kb. 10 év alatt behozná az árát, és onnantól csak hozná a pénzt. Ez jó ötlet szerintetek? Jelenleg biztosabb bevételi forrásnak tartom mint egy Magyarországi állást.

Amitől tartok, hogy 40-50 év körüliek, ki tudja mi lesz vele 30 év múlva? Ti, hogy látjátok?

2011. máj. 5. 21:31
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Mindenképp oszd fel kissebb részekre.

Én életbiztosításba fektetnék, mert az jobban hoz, bár csak hosszútávon. Szerintem keress egy portfólió menedzsert, az tudja mi a dolga. De ne olyat aki az expresszben hirdeti magát, hanem valami hivatalos helyről.

2011. máj. 6. 13:42
 32/43 anonim ***** válasza:

"A stílusodból az jön le, te vagy az aki hetek óta az aranyat dicsőítetted, ami lassan kiderül, hogy a válság elmúlásával esni fog, nem is kicsit. Azóta áttértél az ezüst szövegre, észre nem veszed, hogy abban is jelentős lufi van, a válság miatt abba is menekültek sokan, tehát az is csökkenni fog a jövőben. "

no de hol múlik a válság?

:)))

2011. máj. 6. 14:20
 33/43 anonim ***** válasza:

És ha már a „spekulatív” ügyleteknél vagyunk

Kis hazánkban százezrek vásároltak CHF alapú hitelből "szakmai" tanácsadás alapján lakást

Ők mik?

Spekulánsok?

Nagyon keményen spekuláltak és nagyon rosszul.

„A válság vége vízióhoz”

Az USA pl. 10% feletti GDP arányos államháztartási hiányt futtat 0-0,25%-os jegybanki alapkamat mellett

És nincsenek egyedül…

Sőt – az ún. fejlett világban –

lényegében ez az új módi…

Ha ez neked „kilábalás”, akkor legyen:)))

2011. máj. 6. 14:31
 34/43 anonim ***** válasza:

Pénzügyi tanácsadót nem árt keresni:D

Mindenesetre lakásba én nem igen tenném..bérlők tönkre tesznek valamit akkor mi van?Plusz újítani is kell meg minden szar...egyszerűbb berakni a bankba és lekötni..egyszerűbb és egyben a legkevésbé jövedelmezőbb is ez tény.Viszont biztonságban van.

2011. máj. 6. 16:58
 35/43 anonim ***** válasza:

utolsó:

kaucióról hallottál-e már?

jesszus...

2011. máj. 6. 17:38
 36/43 A kérdező kommentje:

Bocsi a késői válaszért, de nem voltam gépközelben! Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!

Még mindig a lakáskiadás felé húz a szívem, ahogy a 20-30nm-s Úriember/Hölgy írta. Én azért gondoltam Bécsre, mert ott ismerek egy osztrákot aki évek óta abból él, hogy ki van adva neki 4-5 lakás folyamatosan, hónap elején pedig érkeznek szépen a 800 Eurók a számlájára.

Ahogy nézem itthon is hasonló a helyzet, a moratórium miatt pedig olcsón tudok majd venni, illetve lesz rá bérlő.

Megkérdezhetem, hogy mennyiért sikerül kiadni őket, illetve adózol-e utána?

2011. máj. 7. 22:13
 37/43 anonim ***** válasza:

1300 / nm

Adózás ügyileg van olyan, ami után igen és van, ami után nem.

Úgy szoktam kiadni, hogy szeretnék-e legálisan "papírosan" kivenni, ilyenkor +adó...

Ha nincs a bérlőnek sem semmiféle papírja róla, hogy kivette volna a lakást egyrészt könnyebb kivágni, ha nem fizet, másrészt hiába fenyeget APEHal kiröhögheted, mert nincs mivel bizonyítania, hogy mi a pálya, simán le lehet tagadni és kész.

2011. máj. 7. 22:34
 38/43 anonim ***** válasza:

Termőföldre (vagy esetleg erdőbirtokra vagy szőlőre /gyümölcsösre) nem gondoltál még?

Ha mindenképpen „ingatlanban” gondolkodsz ez – az összes adminisztratív korlátozással/teherrel együtt – nagyságrendekkel jobb lerobbant – és még mindig masszívan túlárazott kislakások vásárlásánál/ kiadásánál.

A magyar termőföl alulárazott.

30 millából 60 hektárt szántót gond nélkül vehetsz

Akár bérbe is adhatod.

Vagy ha némi segítséggel megműveled rengeteg támogatást érhetsz el.

A termőföld, ill. a mezőgazdaági termények ára szárnyalt az utóbbi években.

És szárnyalni is fog. Gyorsan nő és gyorsan gazdagodik a „fejlődő országokban” a népesség.

És ezzel vissza is tértünk a szárnyaló árupiachoz:)

PS: a termőföld fantasztikusan jó befektetés, nem véletlen, hogy pl. sok bankár/bróker szívesen fektet bele…

2011. máj. 8. 18:56
 39/43 anonim ***** válasza:

némi helyesbítés:

csak a mezőgazdasági termények ára szárnyalt

a magyar termőföld "bölcs" törvényeiknek köszönhetően alulértékelt maradt

2011. máj. 8. 19:07
 40/43 anonim ***** válasza:
17:38 alomvilagban elsz jesszus...
2011. máj. 10. 15:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!