Örököltem 32 milliót, ez jó befektetés lenne?
Bécsben kapnék ennyiből egy lakást, amit havi 200-ért ki lehetne adni. A bérleti díjat folyamatosan lehetne emelni, illetve az ingatlan érteke is emelkedne. Kb. 10 év alatt behozná az árát, és onnantól csak hozná a pénzt. Ez jó ötlet szerintetek? Jelenleg biztosabb bevételi forrásnak tartom mint egy Magyarországi állást.
Amitől tartok, hogy 40-50 év körüliek, ki tudja mi lesz vele 30 év múlva? Ti, hogy látjátok?
Mindenképp oszd fel kissebb részekre.
Én életbiztosításba fektetnék, mert az jobban hoz, bár csak hosszútávon. Szerintem keress egy portfólió menedzsert, az tudja mi a dolga. De ne olyat aki az expresszben hirdeti magát, hanem valami hivatalos helyről.
"A stílusodból az jön le, te vagy az aki hetek óta az aranyat dicsőítetted, ami lassan kiderül, hogy a válság elmúlásával esni fog, nem is kicsit. Azóta áttértél az ezüst szövegre, észre nem veszed, hogy abban is jelentős lufi van, a válság miatt abba is menekültek sokan, tehát az is csökkenni fog a jövőben. "
no de hol múlik a válság?
:)))
És ha már a „spekulatív” ügyleteknél vagyunk
Kis hazánkban százezrek vásároltak CHF alapú hitelből "szakmai" tanácsadás alapján lakást
Ők mik?
Spekulánsok?
Nagyon keményen spekuláltak és nagyon rosszul.
„A válság vége vízióhoz”
Az USA pl. 10% feletti GDP arányos államháztartási hiányt futtat 0-0,25%-os jegybanki alapkamat mellett
És nincsenek egyedül…
Sőt – az ún. fejlett világban –
lényegében ez az új módi…
Ha ez neked „kilábalás”, akkor legyen:)))
Pénzügyi tanácsadót nem árt keresni:D
Mindenesetre lakásba én nem igen tenném..bérlők tönkre tesznek valamit akkor mi van?Plusz újítani is kell meg minden szar...egyszerűbb berakni a bankba és lekötni..egyszerűbb és egyben a legkevésbé jövedelmezőbb is ez tény.Viszont biztonságban van.
utolsó:
kaucióról hallottál-e már?
jesszus...
Bocsi a késői válaszért, de nem voltam gépközelben! Először is köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
Még mindig a lakáskiadás felé húz a szívem, ahogy a 20-30nm-s Úriember/Hölgy írta. Én azért gondoltam Bécsre, mert ott ismerek egy osztrákot aki évek óta abból él, hogy ki van adva neki 4-5 lakás folyamatosan, hónap elején pedig érkeznek szépen a 800 Eurók a számlájára.
Ahogy nézem itthon is hasonló a helyzet, a moratórium miatt pedig olcsón tudok majd venni, illetve lesz rá bérlő.
Megkérdezhetem, hogy mennyiért sikerül kiadni őket, illetve adózol-e utána?
1300 / nm
Adózás ügyileg van olyan, ami után igen és van, ami után nem.
Úgy szoktam kiadni, hogy szeretnék-e legálisan "papírosan" kivenni, ilyenkor +adó...
Ha nincs a bérlőnek sem semmiféle papírja róla, hogy kivette volna a lakást egyrészt könnyebb kivágni, ha nem fizet, másrészt hiába fenyeget APEHal kiröhögheted, mert nincs mivel bizonyítania, hogy mi a pálya, simán le lehet tagadni és kész.
Termőföldre (vagy esetleg erdőbirtokra vagy szőlőre /gyümölcsösre) nem gondoltál még?
Ha mindenképpen „ingatlanban” gondolkodsz ez – az összes adminisztratív korlátozással/teherrel együtt – nagyságrendekkel jobb lerobbant – és még mindig masszívan túlárazott kislakások vásárlásánál/ kiadásánál.
A magyar termőföl alulárazott.
30 millából 60 hektárt szántót gond nélkül vehetsz
Akár bérbe is adhatod.
Vagy ha némi segítséggel megműveled rengeteg támogatást érhetsz el.
A termőföld, ill. a mezőgazdaági termények ára szárnyalt az utóbbi években.
És szárnyalni is fog. Gyorsan nő és gyorsan gazdagodik a „fejlődő országokban” a népesség.
És ezzel vissza is tértünk a szárnyaló árupiachoz:)
PS: a termőföld fantasztikusan jó befektetés, nem véletlen, hogy pl. sok bankár/bróker szívesen fektet bele…
némi helyesbítés:
csak a mezőgazdasági termények ára szárnyalt
a magyar termőföld "bölcs" törvényeiknek köszönhetően alulértékelt maradt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!