Örököltem 32 milliót, ez jó befektetés lenne?
Bécsben kapnék ennyiből egy lakást, amit havi 200-ért ki lehetne adni. A bérleti díjat folyamatosan lehetne emelni, illetve az ingatlan érteke is emelkedne. Kb. 10 év alatt behozná az árát, és onnantól csak hozná a pénzt. Ez jó ötlet szerintetek? Jelenleg biztosabb bevételi forrásnak tartom mint egy Magyarországi állást.
Amitől tartok, hogy 40-50 év körüliek, ki tudja mi lesz vele 30 év múlva? Ti, hogy látjátok?
Kérdező:
Jól teszed ha nem hallgatsz a hiénákra és kezdesz el nagy hévvel ezüstöt meg bánat tudja mit venni a tőzsdén 0 hozzáértéssel. Komolyan nem értem miért ajánlgatják itt a GYK-n állandóan mindenkinek, hogy menj tőzsdézz! (aztán a 80%-uk 1 éven belül elveszti az összes pénzét...)
Lakást most ne vegyél itthon. Majd ha megszűnik a moratórium teljesen és a bankok elkezdik a kilakoltatásokat úgy fog lefele menni az ingatlanok ára, hogy csodát látsz. Ezzel párhuzamosan több százezren kezdenek majd el albérletet keresni (mivel kilakoltatták őket).
Mi albérletek kiadásából élünk, így azt a tanácsot tudom neked adni (ha e mellett a befektetési forma mellett maradsz), hogy:
- Kis méretű lakásokat keress. 20-30 nm-es lakásokra akkora a kereslet, hogy nálam a 4 pici lakásra kb 20 telefonszám van, akik azt kérték ahogy ürül hívjam őket és másnap költöznek. További előny, hogy a pici lakás "relatíve olcsó" vagy ha diák veszi ki akkor anyuci / apuci fizet minden hónapban. Így ritka a nem fizető bérlő. A nagyobb lakásoknál (50nm+) gyakori a "jajj nem lehetne csúsztatni egy picit az e-havi részletet, szarul állunk%" duma. Aztán sose látod a pénzed.
- 3 hónap kaució ELŐRE és az ELSŐ nem fizető hónapban viszont látás a bérlőnek. 2 hónap kauciót visszakap ha nem tett kárt a lakásban és csókolom. Ne hagyd, hogy tolják maguk előtt a tartozást, pláne ne a rezsi tartozást! Egy üres lakás is jobb, mint egy amiben laknak de nem fizetnek és még a rezsit is te állod.
- nagyon rossz környéken ne vegyél lakást
- cigánynak SOHA ne adj ki lakást, akkor se ha rendesnek tűnik...
- ha több potenciális bérlő közül kell választanod akkor mérlegelj. Az egyedülálló 25-30 közötti fiatal stabil állással jobb bérlő, mint a 2 gyerekes család, mert ők előbb vesznek a gyereknek valami játékot vagy pelenkát, minthogy kifizessék a bérleti díjat. És a gyerek zavarja a többi lakót is.
Persze a lakáspiacon kívül még sok mindenbe lehet fektetni, én ebben tudtam adni pár tippet ;)
Penzugyi tanacsadot ne keress fel, mert jol atbasznak.
Mondom, inkabb itthon vegyel 2 kis lakast, arra mindig van igeny, a valsagban is azok erteke esett legkevesebbet, azon kivul pedig jo aron ki lehet adni az elkovetkezo idoszakban. A tobbi bankbetet 5 evre TBSZ-el, az kb. 2%-al inflacio feletti hozamot ad, es nem kell kamatadot fizetni. aztan 5 ev mulva meglatod, addig a ketto lakasbol lesz beveteled.
Le nem kotott takarekszamlas dolog nem jo, az 5%-bol levonjak a 16% kamatadot, akkor kb. inflacioval megegyezo kamatotg kapsz(kicsit 4% felett), igy csak erteken marad a penzed.
De legalább látszik, hogy senki nem olvas hozzászólásokat. Ki mondta, hogy mind a 32 M-t bankszámlára rakja? Felosztottam, hogy 1 részét hosszútávra be kell fektetni, egyet középtávon és egyet vésztartaléknak. Vésztartaléknak, hol lenne jobb helye ami nem kockázatos és bármikor kivehető, mint egy lekötetlen 5%-s bankszámlán /Axa bankszámla. Nincs benne semmi trükk,a bankszámla ingyenes és kamatozó, csak ha átvernek valakit akkor az mindjárt kivetíti mindenkire a dolgot,de ettől még vannak nagyon jó dolgok a pénzpiacon/? Ezért osztottam fel 3 de lehet akár több részre is ezt a pénzt. A másik 2 távon azért nem tudok mit ajánlani, mert nem tudom mi a célod vele.
"Fehér holló" voltam
„Jól teszed ha nem hallgatsz a hiénákra és kezdesz el nagy hévvel ezüstöt meg bánat tudja mit venni a tőzsdén 0 hozzáértéssel”
a hozzáolvasás tekintetében egyetértünk
az "ezüst-hiénák" kapcsán azonban nem
Kit képviselnek ezek a "ezüst-hiénák"?
Az árupiacot? Azt, amely nem a „spekulánsok”, hanem a fékvesztett pénznyomtatás miatt szárnyal…
Mellesleg a múlt évben ilyenkor még 17 USD volt 1 uncia ezüst most 35 USD – ez még mindig 100%-os nyereség egy év alatt. (és 600%-os nyereség az utóbbi 7 évben)
Nem tűnnek ezek olyan nagy hiénáknak…
Amit az utóbbi 5-10 évben képviseltek az főbb vonalakban helyes volt
És még most is helyes…
Nagyon jó beszállási pont lesz itt…
PS: persze az érthető, ha nincs kedved efféle "spekulatív" játékokhoz
De egy dolgot véss a fejedbe stagflációs időszakban az árupiac szárnyal.
a stagfláció pedig itt van és nagyon sokáig itt lesz
A lakáspiac pedig egy hatalmas nagy hitel-lufira épül.
Ahhoz, hogy válaszoljak neked, hogy szerintem én mit tennék jó lenne ha néhány dolgot elmondanál, hogy mi az ,amit szeretnél? Vagyis már most szeretnél ebből élni, vagy hagyod, hogy gyarapodjon?
Andi
11:30
A tőzsde csak annak pálya, aki konyít hozzá. Nem annyira, hogy 20 perc alatt elmagyarázták neki, hogy miként kell venni és eladni. Hanem reális rálátása van a globális piacra.
Akinek van némi megtakarított pénze de amúgy nem ért hozzá nyilván nem akar feleslegesen évekig tanulni azért, hogy tőzsdézzen, van még 1000+1 lehetősége. Kár ráerőltetni az emberekre.
Én írtam a "normális" tanácsadót. Ezt az állításom még mindig fenntartom.
A normálisat onnan ismered meg, hogy pénzt kér, nem is keveset, így valóban a te érdekeid képviseli, nem jutalékot vadász. Van gazdasági végzettsége, lehetőleg több is. Nem okj-s, hanem mondjuk Közgázos. Minimum 30-40 éves.
Vannak referenciái, és ezt le is tudod ellenőrizni. Sőt ajánlott is, azt a pár hívást megéri.
Itt mindenki összevissza ajánl mindent, de azt nem látod, kinek milyen a háttere, tudása.
Ráadásul a témakörben időnként felröppen egy-egy ötlet, például valaki leírja, hogy ezüstöt érdemes venni. Aztán a többiek is átveszik és ajánlják. Így születnek a legendák.
Persze nem azt mondom, hogy nem jó ötlet az ezüst, ugyanis fogalmam sincs, én nem értek hozzá.
Azt viszont látom, hogy te sem.
Ebben az esetben nem kockáztatnék a helyedben. 32 millióból ha rosszul kezeled, könnyen és gyorsan lehet milliókat bukni. Ha volna egy ilyen értékű autód, azt sem állnál neki magad bütykölni, hanem hívnál hozzá szakértőt.
Szerintem ebben az esetben is ez lehet a megoldás.
ma 11:30:
A stílusodból az jön le, te vagy az aki hetek óta az aranyat dicsőítetted, ami lassan kiderül, hogy a válság elmúlásával esni fog, nem is kicsit. Azóta áttértél az ezüst szövegre, észre nem veszed, hogy abban is jelentős lufi van, a válság miatt abba is menekültek sokan, tehát az is csökkenni fog a jövőben. Szóval most messze nincs jó beszállási pont, az volt pár éve, de most egyáltalán nem az! Befektetésben nincsen joly joker, mindig más a jó. De lehet nyomatni agyatlanul, hogy arany, ezüst, stb., de ahogy bankjeggyel, arannyal sem tudsz jóllakni, ha nem lenne kajád. Amúgy meg annyit ér, amennyit a piac ad érte, ez minden másra is igaz.
ma 12:43:
Semmire sem garancia, ha fizetsz a tanácsadónak, attól még ugyanúgy lehet balf.asz. A másik pedig, hogy minden várhatóan bankbetétnél többet hozó befektetés kockázatosabb többé-kevésbé a bankbetétnél, tehát a kicsit kockázatosaknál benne van, hogy kevesebbet fog hozni a bankbetétnél, meg az is hogy jóval többet. A nagyon kockázatosaknál meg a tőkéből is lehet veszíteni jó esetben. Nincs az a pénzügyi tanácsadó, aki előre látna mindent, tehát lehet akármilyen hozzáértő is, akkor is benne lehet a bukás veszélye. Éppen ezért én tanácsoltam azt, hogy felét kösse le TBSZ-es bankbetétbe, ami a legkevésbé veszélyes, ugyanakkor pozitív reálhozamú befektetés. Az ezüstöt meg meghagyhatja a nagyokosoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!