Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Örököltem 32 milliót, ez jó...

Örököltem 32 milliót, ez jó befektetés lenne?

Figyelt kérdés

Bécsben kapnék ennyiből egy lakást, amit havi 200-ért ki lehetne adni. A bérleti díjat folyamatosan lehetne emelni, illetve az ingatlan érteke is emelkedne. Kb. 10 év alatt behozná az árát, és onnantól csak hozná a pénzt. Ez jó ötlet szerintetek? Jelenleg biztosabb bevételi forrásnak tartom mint egy Magyarországi állást.

Amitől tartok, hogy 40-50 év körüliek, ki tudja mi lesz vele 30 év múlva? Ti, hogy látjátok?

2011. máj. 5. 21:31
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
Adózást hogy gondoltad?
2011. máj. 5. 21:37
 2/43 A kérdező kommentje:
Azután kint kéne adóznom, de annak még nem néztem utána, hogy ott mennyi az adó ha ingatlant adok ki.. De komolyabb szabályok vannak mint itthon, általában éves szerződést kötnek.
2011. máj. 5. 21:39
 3/43 anonim ***** válasza:

„illetve az ingatlan érteke is emelkedne”

ebben nem lennék olyan biztos…

+ fenntartási ktg-k?

adó?

Járulékos ktg-k? Pl. közjegyző, stb.

Ja és Bécsben igen nagy konkurencia a szövetkezeti lakásszektor, nagyon kevesen laknak magán bérlakásban

+ mindent lekötsz ezzel

Szerintem ne tegyél fel egy lóra mindent.

PS: figyelj a nemesfémekre, különösen az ezüstre, a jelenleg folyó eladási bohózat (QE3 nyitánya) szvsz nagy vételi lehetőség (de azért várjál még néhány napot)

2011. máj. 5. 21:48
 4/43 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Ha még csak nem is befekteted a pénzed, hanem bankszámlán hagyod, akkor is havi 130e Ft-ot /600E/ kamatozik és a tőkéd is megmarad. Nem éri meg szerintem lakásba fektetni. Fel kell osztanod, mikor mit szeretnél. Egy részét elrakni hosszú távra, másik részét közép távra, a 3.-t pedig rövid távra.
2011. máj. 5. 22:49
 5/43 A kérdező kommentje:
Havi 130 egy évig, de ha kiveszem a kamatot utána az a 130 egyre kevesebbet fog érni az infláció miatt.
2011. máj. 5. 22:57
 6/43 A kérdező kommentje:
600E-t mire írtad?
2011. máj. 5. 22:58
 7/43 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Euró körül, de nem kell lekötni, ez lekötetlenül egy évi 5%-s kamaton, azért mondtam, hogyha ezt még jobban megforgatod sokkal több lesz, de 130-t úgy érsz el ha a "legrosszabb" helyre rakod!
2011. máj. 5. 23:04
 8/43 A kérdező kommentje:
Ja Euro oké. Lekötés nélkül 5%, ezt kifejtenéd?
2011. máj. 5. 23:06
 9/43 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem egy bécsi ingatlant vennék, hanem hazai lakásokba fektetném. Mondjuk veszel 2 db. 8-8 milliós lakást, egy-egy ilyet havi 50 ezerért ki lehet adni, úgy hogy a bérlő fizeti a rezsit. A többi nagy részét pedig kösd le bankba öt évre TBSZ-el, olyan 6-7% éves kamatot adnak jobb bankokban, és ezután nincs kamatadó, ez így bőven infláció feletti hozam. Kisebb részét(olyan 5 milliót kb.) pedig fektesd egyéb eszközökbe, pl. részvény, kötvény, befektetési alap, nemesfémek.
2011. máj. 5. 23:36
 10/43 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Bankszámla ami lekötés nélkül ad 5% kamatot
2011. máj. 5. 23:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!