Örököltem 32 milliót, ez jó befektetés lenne?
Bécsben kapnék ennyiből egy lakást, amit havi 200-ért ki lehetne adni. A bérleti díjat folyamatosan lehetne emelni, illetve az ingatlan érteke is emelkedne. Kb. 10 év alatt behozná az árát, és onnantól csak hozná a pénzt. Ez jó ötlet szerintetek? Jelenleg biztosabb bevételi forrásnak tartom mint egy Magyarországi állást.
Amitől tartok, hogy 40-50 év körüliek, ki tudja mi lesz vele 30 év múlva? Ti, hogy látjátok?
a bankszámlán csak elinflálják
az nem befektetés, az garantált szívás
Valóban elég lenne csak a felét ingatlanba tenni.
Melyik banknál van ilyen számla? Van benn valami trükk?
megdöbbentő hogy mennyire lakáscentrikus itt mindenki pedig még csak most kezdődik az igazi lakáspiaci szívás
az utóbbi években mindenki hitelből vásárolt lakást
jól felverték az árakat
ha bedöglik ez a remek konzum-idóta rendszer, akkor nagyon nagy bajban lesz a lakáspiac
és errefelé tartunk
"Melyik banknál van ilyen számla? Van benn valami trükk?"
hát persze, hogy van beenne trükk,
amíg te bárgyú mosollyal a nominális értékre koncentrálsz, addig szép lassan de biztosan csökken a reálérték
most komolyan
hallottál te már olyan befektetőről, gazdag emberről aki bankbetétben tartja a pénzét
mindenki befekteti vmibe
talán nem véletlenül...
az ingatlanpiac pedig még nem jó biznisz, 5-10 év múlva lesz az, addig kerüld el
Előbb már megmondtam
Ma úgymond látványosan összedőlt az árupiac, különösen az ezüstpiac
Jobbra-balra irogatják a cikkeket arról, hogy mekkora buborék volt
Persze addig nem nagyon írtak róla, amíg szárnyalt
Pl. az utóbbi 13 hónapban 15 USD-ről 50 USD-re ment fel egy uncia ezüst.
Ez a jól megkoreografált összeomlás azonban szerintem nagy vásárlási lehetőség
Minél nagyobb lesz a „lejtmenet” annál nagyobb lesz a lehetőség.
Meggyőződésem, hogy az egész hajcihő az újabb pénznyomtatási kör előkészítéséről szól.
Utána hatalmas árupiaci rally jön.
Szárnyalni fog az ezüst, az arany, az olaj és a többi árupiaci termék.
Semmi sem változott!
Semmit sem oldottak meg!
Egyetlen egy „gyógyszert” ismernek: ez pedig a pénznyomtatás!
Az ócska kis játékaikat, ill. a bankóprés nevezetű titkos fegyverüket pedig már szinte mindenki ismeri.
Vagy folyamatosan viszi a pénzt életed végéig:)
Komolyan mondom:
Nem tudod mire vállalkozol.
Ez az igaz mindent vagy semmi játék:)
A vége általában egy nagy semmi.
Nem nagyon hallottam mostanában ingatlanos sikertörténetet
Ez volt a legegyszerűbb módszer az átlagember kiosztásárára, 20-30 éves eladósítására
Hidd el: ez a szektor egy időzített bomba
Itt biztos
De valszeg Bécsben is.
Az 5%-os bankbetéttel az a gond, hogy a kamat felét elviszi a kamatadó, a maradék meg ugye alacsonyabb az inflációnál. Tehát a pénzed reálértéke csökkenni fog.
A lakással az a gond, hogy nem csak hozza a pénzt, hanem viszi is (pl. ha kiköltözött a bérlő, akkor ki kell takarítani, ez mindenképpen tízezres nagyságrendű költség, mivel vagy kiutazol miatta, vagy fizetsz valakinek, hogy csinálja meg, meg illik időnként festeni, az elhasználódott bútorokat, berendezéseket pótolni, stb.)
Ha ennyi pénzem lenne, én nem sajnálnék párezret arra, hogy konzultáljak egy NORMÁLIS pénzügyi tanácsadóval (tehát nem az mlm-es diáklányokkal, akiknek gyorstalpalón tanítják meg, hogy honnan kapják a legtöbb jutalékot), hogy segítsen megtalálni a lehető legjobb befektetést. Lehet, hogy olyasmi lenne az, amiről nem is tudjuk, hogy létezik - lévén az ember általában nem nagyon van képben ilyen témában.
a "normális" pénzügyi tanácsadó fehér holló + általában vkit képvisel
attól tartok bele kell tanulnod vmilyen szinten a befektetés művészetébe
máskülönben átvernek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!