Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Örököltem 32 milliót, ez jó...

Örököltem 32 milliót, ez jó befektetés lenne?

Figyelt kérdés

Bécsben kapnék ennyiből egy lakást, amit havi 200-ért ki lehetne adni. A bérleti díjat folyamatosan lehetne emelni, illetve az ingatlan érteke is emelkedne. Kb. 10 év alatt behozná az árát, és onnantól csak hozná a pénzt. Ez jó ötlet szerintetek? Jelenleg biztosabb bevételi forrásnak tartom mint egy Magyarországi állást.

Amitől tartok, hogy 40-50 év körüliek, ki tudja mi lesz vele 30 év múlva? Ti, hogy látjátok?

2011. máj. 5. 21:31
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:

a bankszámlán csak elinflálják

az nem befektetés, az garantált szívás

2011. máj. 5. 23:49
 12/43 A kérdező kommentje:

Valóban elég lenne csak a felét ingatlanba tenni.

Melyik banknál van ilyen számla? Van benn valami trükk?

2011. máj. 5. 23:50
 13/43 anonim ***** válasza:

megdöbbentő hogy mennyire lakáscentrikus itt mindenki pedig még csak most kezdődik az igazi lakáspiaci szívás

az utóbbi években mindenki hitelből vásárolt lakást

jól felverték az árakat

ha bedöglik ez a remek konzum-idóta rendszer, akkor nagyon nagy bajban lesz a lakáspiac

és errefelé tartunk

2011. máj. 5. 23:52
 14/43 A kérdező kommentje:
Akkor kedves 75% mond meg mit csináljak!
2011. máj. 5. 23:54
 15/43 anonim ***** válasza:

"Melyik banknál van ilyen számla? Van benn valami trükk?"

hát persze, hogy van beenne trükk,

amíg te bárgyú mosollyal a nominális értékre koncentrálsz, addig szép lassan de biztosan csökken a reálérték

most komolyan

hallottál te már olyan befektetőről, gazdag emberről aki bankbetétben tartja a pénzét

mindenki befekteti vmibe

talán nem véletlenül...

az ingatlanpiac pedig még nem jó biznisz, 5-10 év múlva lesz az, addig kerüld el

2011. máj. 5. 23:55
 16/43 anonim ***** válasza:

Előbb már megmondtam

Ma úgymond látványosan összedőlt az árupiac, különösen az ezüstpiac

Jobbra-balra irogatják a cikkeket arról, hogy mekkora buborék volt

Persze addig nem nagyon írtak róla, amíg szárnyalt

Pl. az utóbbi 13 hónapban 15 USD-ről 50 USD-re ment fel egy uncia ezüst.

Ez a jól megkoreografált összeomlás azonban szerintem nagy vásárlási lehetőség

Minél nagyobb lesz a „lejtmenet” annál nagyobb lesz a lehetőség.

Meggyőződésem, hogy az egész hajcihő az újabb pénznyomtatási kör előkészítéséről szól.

Utána hatalmas árupiaci rally jön.

Szárnyalni fog az ezüst, az arany, az olaj és a többi árupiaci termék.

Semmi sem változott!

Semmit sem oldottak meg!

Egyetlen egy „gyógyszert” ismernek: ez pedig a pénznyomtatás!

Az ócska kis játékaikat, ill. a bankóprés nevezetű titkos fegyverüket pedig már szinte mindenki ismeri.

2011. máj. 6. 00:08
 17/43 A kérdező kommentje:
Köszi, de ebben én nem vagyok otthon, hogy ezüstöt vegyek, aztán majd eladom. Olyat szeretnék ami folyamatosan hozza a pénzt életem végéig.
2011. máj. 6. 00:13
 18/43 anonim ***** válasza:

Vagy folyamatosan viszi a pénzt életed végéig:)

Komolyan mondom:

Nem tudod mire vállalkozol.

Ez az igaz mindent vagy semmi játék:)

A vége általában egy nagy semmi.

Nem nagyon hallottam mostanában ingatlanos sikertörténetet

Ez volt a legegyszerűbb módszer az átlagember kiosztásárára, 20-30 éves eladósítására

Hidd el: ez a szektor egy időzített bomba

Itt biztos

De valszeg Bécsben is.

2011. máj. 6. 00:22
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Az 5%-os bankbetéttel az a gond, hogy a kamat felét elviszi a kamatadó, a maradék meg ugye alacsonyabb az inflációnál. Tehát a pénzed reálértéke csökkenni fog.

A lakással az a gond, hogy nem csak hozza a pénzt, hanem viszi is (pl. ha kiköltözött a bérlő, akkor ki kell takarítani, ez mindenképpen tízezres nagyságrendű költség, mivel vagy kiutazol miatta, vagy fizetsz valakinek, hogy csinálja meg, meg illik időnként festeni, az elhasználódott bútorokat, berendezéseket pótolni, stb.)

Ha ennyi pénzem lenne, én nem sajnálnék párezret arra, hogy konzultáljak egy NORMÁLIS pénzügyi tanácsadóval (tehát nem az mlm-es diáklányokkal, akiknek gyorstalpalón tanítják meg, hogy honnan kapják a legtöbb jutalékot), hogy segítsen megtalálni a lehető legjobb befektetést. Lehet, hogy olyasmi lenne az, amiről nem is tudjuk, hogy létezik - lévén az ember általában nem nagyon van képben ilyen témában.

2011. máj. 6. 00:30
 20/43 anonim ***** válasza:

a "normális" pénzügyi tanácsadó fehér holló + általában vkit képvisel

attól tartok bele kell tanulnod vmilyen szinten a befektetés művészetébe

máskülönben átvernek

2011. máj. 6. 09:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!