Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek megéri orvosnak...

Szerintetek megéri orvosnak tanulni manapság? Van orvos rokonod (ha igen, nézd meg légyszíves! )?

Figyelt kérdés

Mindig is érdekelt ez a hivatás. Csak nem tudom, megéri-e ez az egész, mert ugye 6 éves kőkemény egyetem, utána általában 5 év gyakorlat 90ezres fizetéssel, és ezek után úgy tudom olyan 100-115 ezer között mozog a fizetés.

Pedig nekem nagyon tetszik ez az egész, jó vagyok kémiából, biológiából és fizikából is, és kiskorom óta érdekel az orvoslás. De most azon gondolkodtam, hogy középsulival végzek 20 évesen, akkor orvosi egyetemmel 26-27 évesen, és akkor a gyakorlat.

Ergo 33 évesen kezdek el igazán csinálni valamit. Tudom, most valaki azt mondja, hogy a hivatástudat az egy dolog, de ne álszentkedjünk szerintem, mindenki tudja, hogy hiába végzi egy orvos szívvel-lélekkel a munkáját, ha kiszúrják a szemét 90 ezerrel...

Na de ezt csak úgy általánosságban írtam le. A valódi kérdés igazából az lenne, hogy akinek orvos rokona van (vagy ő maga is az), leírná nekem, hogy az adott rokona/családtagja hogyan viszonyul a munkájához, meg tud élni belőle?

Nekem nagy álmom lenne ez, csak nem tudom, megéri-e. A fél életem tanulással töltöm, és hiába a tudás, ha utána nem fizetnek meg...

Köszönöm előre! 14/F.

//A kategóriában nem voltam biztos, de mivel úgy ahogy tisztában vagyok az egész oktatási rendszerével, nem akartam oda írni. Meg ezt a kategóriát amúgy is többen nézik, remélem nem zavarja majd a moderátorokat.//

2011. márc. 22. 20:53
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
6%

"középsulival végzek 20 évesen"

???? így akkarsz orvosira menni?

2011. márc. 22. 21:37
 22/40 anonim válasza:
86%

21:21: "Nem tudom, hogy hol élsz, minden ember hónapról hónapra él. Mellesleg mi a magyar átlag szintjén állunk, de nem panaszkodhatunk, mert van pénzünk internetre, és tévére, valamint nem éhezünk."

Igen, csak a legtöbb EU országban megtehetik az emberek, hogy hetente éttermben egyenek, évente többször elmenjenek nyaralni, autót tartsanak fenn, és még spóroljanak is. Ezt is átlagfizetésből.

Szerintem nem biztos, hogy kelet felé kéne néznünk, mert akkor ennyi erőből azt is mondhtanánk, hogy mennyivel jobban/könnyebben élünk, mint pl. 100-200 évvel ezelőtt.

Örülök, hogy te elégedett vagy a fizetéseddel, de én tökéletesen meg tudom érteni azokat az embereket, akik inkább külföldre mennek dolgozni/élni. Mint pl. Mo-ról rengeteg orvos.

Egyébként szerintem nézzd befektetésként az orvosi egyetemet/gyakorlatot. Befektetsz jópár évet az életedből, hogy utána legyen 1 jó munkád, jó fizetéssel. Ha másként nem, hát külföldön. Egyébként nagyon okos dolog, hogy már 14 évesen a jövődet tervezgeted! Így legalább van terved, és célirányosan tudsz tanulni. Nyelveket mindenképp tanulj, a 2tannyelvű gimi jó ötlet!

Nagyon fontos, hogy olyan munkát válassz, amit szívesen fogsz csinálni később. Inkább keress kevesebbet, de nagyon tönkre tudja tenni az ember életét, ha utálattal megy be dolgozni.

Akárhogy döntesz, sok sikert a jövőben!!

2011. márc. 22. 21:39
 23/40 A kérdező kommentje:

Évvesztes vagyok. Erről rohadtul nem tehetek...

5 éves középsulit meg azért választottam, mert ez mindenképpen megadja a felsőfokút németből és angolból is, mivel kéttannyelvű, és a német nyelv mindennapi használatához lennék szokva. Ergo külföldön is tudnék érvényesülni...

Komolyan ennyit számít az a 2 év ha orvosnak tanul valaki?:/

2011. márc. 22. 21:39
 24/40 anonim válasza:
100%

Évvesztes+ 5éves gimi(ahol van 0.osztály, általában valami nyelv).Hoppá, hát nem 20 éves lett?Szegénykém tényleg ne menjen orvosnak.Gratulálok nektek.

Menj csak ha szeretnél, meg lehet élni belőle,de kell elkötelezettség is,ez hasonló a tanárhoz,abból is meglehet,de nem árt hivatástudat is.Ha utálod amit csinálsz,hiába keresel több 100 ezret nem leszel boldog tőle.

2011. márc. 22. 21:41
 25/40 anonim ***** válasza:
90%

Hogy számít-e a két év?

Ez attól függ, hogy hogyan tervezted el az életed.

A 6 év orvosi után ugyan már kapsz fizetést, de azért nem két perc önálló életet kezdeni.

Hatalmas támogatásra van szükség a családtól is, hogy mindezt végig tudd csinálni.

2011. márc. 22. 21:42
 26/40 anonim válasza:

Nekem anyukám orvos-anesztes,de nem Magyarországon...Épp ezért elég jól keres és így jól élünk is.Átlagban 4000€ a nettó fizetése de néha(ünnepi,év végi,nyaralási pénz) pl. karácsonykor 5500€ volt.Eltud menni altatni magánpraxisokba pl.gyermek fogászat -ahol egy nap meg szokott keresni 500€-t.Nagyon megéri külföldön annak lenni. Én is annak készülök csak engem a pszichiátria érdekel.

Sok sikert!

2011. márc. 22. 21:43
 27/40 anonim ***** válasza:
42%

21:15-ös vagyok, szerintem lányoknál-nőknél számít inkább, mert mire szakorvosok lesznek addigra mindjárt-mindjárt kifutnak az időből gyermekválallás szempontjából, szerintem nem számít nagyon 2 év, volt olyan férfi évfolyamtársam aki 40 évesen fogott neki az orvosinak :)

jó amit választani akarsz, a nyelvek is fontosak ebben a szakmában, jelen pillanatban az angol, de ki tudja mi lesz még

2011. márc. 22. 21:46
 28/40 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hát ha már rezidens vagyok, akkor ugye a napi 8 óra mellett valamit végezhetek másodállásban is, főleg ha a párom is dolgozik majd akkor. Szóval szerintem onnan már kevésbé problémás.

21:43 Megkérdezhetem esetleg, hogy anyukád melyik országban dolgozik? Csak mert most átszámolva azt a 4000€-t, hát itthon az több mint 1 millió Ft-nak felel meg. De gondolom ő sem a pénzért csinálja, de elég bizarr, hogy míg itthon 120 körül kapnak az orvosok, külföldön meg milliós a keresetük...:S

2011. márc. 22. 21:48
 29/40 anonim válasza:
73%
Senkinek sem megy könnyen az önálló élet,esetleg ha diploma mellé kapsz egy lakást is és még ellátást a szüleidtől.Ha építészmérnök lenne akkor se tudna rögtön önálló életet kezdeni suli után.Van aki 22-23 éves korától 30 éves koráig otthon lakik összeszed annyi pénz amennyit tud, vesz fel hitelt mellé és el tud költözni egy 1,5 szobás kis lakásba.Ne problémázzatok ezen,azt se tudjuk mi lesz.Amilyen világ van lehet,hogy 2 év múlva kitör a 3. világháború...
2011. márc. 22. 21:48
 30/40 A kérdező kommentje:

21:46 Hát angolból is meglenne a felsőfokúm ezzel az 5 éves képzéssel középiskolában.

Amúgy az utóbbi kommentemet ne értsétek félre, még elég messze vagyok attól hogy esetlegesen rezidens legyek így 14 évesen. :D Csak ha már ott tartok mert így hozza az élet hogy orvosnak megyek, arra az esetre írtam.

2011. márc. 22. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!