Egy orvos 120e-t keres? Ez komoly? És kint?
A kezdő orvos nettója 80.90.000.- Ft. Hálapénzt pedig nem kap. Sőt,azok az orvosok sem kapnak hálapénzt,akiknek nincs közvetlen kapcsolatuk a betegekkel.Pl.röntgenorvosok,laboránsok stb.
Még a főorvosoknak is elég kevés a hivatalos fizetésük.
Külföldön sokkal többet kereshetnek.
Éppen egy kérdésben írta egy feleség,hogy az ő férje orvos,és havi netto 300.000 forintot keres,mellé még jön a havi 100.000 forint hálapénz..
Egyébként miért ne lenne hálapénz?
Nemrég műtöttek engem is,és én is adtam borítékba az orvosnak 10.000 forintot.A szeme sem rebbent,és elegánsan eltette a borítékot.Hálapénz ma is van,sokan adnak is,csak éppen nem verik nagy dobra.
Mára hál' Istennek jobban keresnek az otthoni kollégák, de külföldön tényleg jobban megbecsülnek.
Én pszichiáter vagyok, otthon anno egy 60 nm-es lakást nem tudtam fenntartani a 140 ezres fizetésemből, (és ez 10 éve kib*szott soknak számított az egészségügyben), plusz a betegek emberszámba se vettek. Értem én, hogy egyfajta érzelmi szemetesvödör a pszichiáter/pszichológus, de több mint 10 év tanulás után az ember nagyon nem érdemli ezt meg. Így kiköltöztem Angliába. Itt keresek 5700 fontot, ami elég jó kis pénz. (Mai árfolyamon 2,052,000 forint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!