Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek megéri orvosnak...

Szerintetek megéri orvosnak tanulni manapság? Van orvos rokonod (ha igen, nézd meg légyszíves! )?

Figyelt kérdés

Mindig is érdekelt ez a hivatás. Csak nem tudom, megéri-e ez az egész, mert ugye 6 éves kőkemény egyetem, utána általában 5 év gyakorlat 90ezres fizetéssel, és ezek után úgy tudom olyan 100-115 ezer között mozog a fizetés.

Pedig nekem nagyon tetszik ez az egész, jó vagyok kémiából, biológiából és fizikából is, és kiskorom óta érdekel az orvoslás. De most azon gondolkodtam, hogy középsulival végzek 20 évesen, akkor orvosi egyetemmel 26-27 évesen, és akkor a gyakorlat.

Ergo 33 évesen kezdek el igazán csinálni valamit. Tudom, most valaki azt mondja, hogy a hivatástudat az egy dolog, de ne álszentkedjünk szerintem, mindenki tudja, hogy hiába végzi egy orvos szívvel-lélekkel a munkáját, ha kiszúrják a szemét 90 ezerrel...

Na de ezt csak úgy általánosságban írtam le. A valódi kérdés igazából az lenne, hogy akinek orvos rokona van (vagy ő maga is az), leírná nekem, hogy az adott rokona/családtagja hogyan viszonyul a munkájához, meg tud élni belőle?

Nekem nagy álmom lenne ez, csak nem tudom, megéri-e. A fél életem tanulással töltöm, és hiába a tudás, ha utána nem fizetnek meg...

Köszönöm előre! 14/F.

//A kategóriában nem voltam biztos, de mivel úgy ahogy tisztában vagyok az egész oktatási rendszerével, nem akartam oda írni. Meg ezt a kategóriát amúgy is többen nézik, remélem nem zavarja majd a moderátorokat.//

2011. márc. 22. 20:53
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
72%
úgyértve, hogy ő keresett többet
2011. márc. 22. 21:17
 12/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Hát mondjuk még ráérek eldönteni hogy megpróbálkozzak az orvosi egyetemmel. A nyelvtudással meg nem lenne baj, mert olyan kéttannyelvű szakközépiskolba mennék, ahol garantáltan letehetném az 5. év végére angolból és németből is a felsőfokú nyelvvizsgát.

Szóval nyelvet már nem is kéne tanulnom egyetem mellett.

De mondjuk van még 5 évem eldönteni végülis, csak hát ez engem nagyon érdekel.

És szerintem is megérné az életemet tanulással tölteni, mert nem is a pénzért csinálnám. De valamiből mégis meg kell élni, és én gyereket is szeretnék 27-28 éves koromra... Az meg 90ezres fizetéssel nem menne...:(

Amúgy engem főleg a mentőorvosi része érdekel az egésznek. Mindig is életcélom volt életeket menteni, csak kicsi koromban ezt így még nem tudtam kifejezni/megfogalmazni. De akkor is nagyon érdekeltek ezek...

Még egyszer köszönöm, sokat segítettetek! További válaszokat is szívesen fogadok!:)

2011. márc. 22. 21:18
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

21:15 én írtam a takarítós példát

Néha nagyon el vagyok keseredve, de csak lesz valami. Természetesen én is dolgozni fogok, és majd csak kialakul. Az az igazság én nem szívesen megyek külföldre, szeretek itt élni (nem Magyaro., Erdély) De itt talán még rosszabb... hát nem tudom majd kiderül mennyi a 2x2

hátha egyszer felragyog az orvosok napja is:)

Kérdező még van időd eldönteni, ha szeretnéd, vágj bele

2011. márc. 22. 21:20
 14/40 anonim válasza:
32%

"Olyan alacsony az életszínvonal ebben az országban, hogy a lakosság nagy része hónapról hónapra él."

Nem tudom, hogy hol élsz, minden ember hónapról hónapra él. Mellesleg mi a magyar átlag szintjén állunk, de nem panaszkodhatunk, mert van pénzünk internetre, és tévére, valamint nem éhezünk.(Mondjuk azért nincs kocsink, és mindenből a legolcsóbbakat, a leérkékeltet vesszük, a kajától kezdve mindenig, és éppenhogy kijövünk a hó végén, de nem tartom magunkat szegénynek.) Ha azt mondod, hogy Magyarország milyen szegény ország, akkor látogass el Romániába, Ukrajnába, Boszniába, Bulgáriába, neadjisten Kínába, Indiába, Etiópiába, vagy Észak Koreába, és akkor mondd hogy mennyire szegények vagyunk! Magyarország ezekhez az országokhoz képest tiszta Amerika!

2011. márc. 22. 21:21
 15/40 anonim ***** válasza:
93%
2 orvos ismerősöm van. Az egyik Hollandiában dolgozik 1M körül keres. A másik Londonban raktáros, mert nem tudott megélni a 103(!) ezer Forintból..
2011. márc. 22. 21:21
 16/40 anonim ***** válasza:
52%
Akarsz embereket gyógyítani, vagy nem? Döntsd el.
2011. márc. 22. 21:22
 17/40 A kérdező kommentje:

21:15 Neked külön köszönöm! Több ilyen (leendő) orvos kéne mint Te, akik tényleg odaadással végzik a munkájukat! Sajnos az a tapasztalatom, hogy nagyon sok orvos valami hihetetlenül bunkón tud viselkedni a betegeivel, mikor az még okot sem adott rá...

De eléggé elszomorít, hogy ennyire nem fizetik meg az orvosokat. Ennyi év tanulás után, és a munkájuk felelősségét figyelembe véve sokkal de sokkal többet kellene kapniuk.

De mondjuk nekem ez pont jól jön össze abból a szempontból, hogy 3 év múlva lesznek újra választások. Nem akarok politizálni, de remélhetőleg egy olyan párt jut hatalomra, aki foglalkozni fog ezekkel a dolgokkal. Mert aztán 2 évvel rá végzek a középsulival, és akkor láthatom is, hogy az adott párt 2 év alatt mit alkotott ezzel kapcsolatban. Ha pedig semmit, és akkor is ilyen kilátástalan lesz a helyzet, hát... De ez még a jövő zenéje, eldől ez még, van időm. Köszönöm szépen még egyszer!

2011. márc. 22. 21:23
 18/40 anonim válasza:
22%
ha 20 évesen(!!!) végzel a középsulival, akkor inkább ne legyél orvos
2011. márc. 22. 21:30
 19/40 anonim ***** válasza:
18%
utolsónál a pont. ugyanezt akartam írni.
2011. márc. 22. 21:33
 20/40 anonim ***** válasza:
51%
Ez egy hivatás nem a pénz miatt tanulod.
2011. márc. 22. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!