Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit válasszak? Valami ötletek/...

Mit válasszak? Valami ötletek/tanácsok?

Figyelt kérdés
15 éves, 8. osztályos fiú vagyok. Nincs semmi ötletem, hogy milyen munkakör felől érdeklődjek. Valami tanácsokat, ötleteket adtok? Eddig mindig éltanuló voltam(1.-2. tanuló), szeretek szerszámokkal dolgozni, nagyon szeretem a természetet illetve nem szeretem a bezártságot. Mozgékony vagyok, de nincs nagyon erős fizikai felépítésem, úgymond csak átlagos. Eléggé jól fizető munkák érdekelnének, ahol ezen dolgok legkevesebbjéről kellene lemondjak. Kérlek benneteket, írjatok ilyen munkákat! Köszönöm.
2011. márc. 15. 20:19
 1/6 A kérdező kommentje:
2 dolgot elfelejtettem: 1. utalom a mateket, 2. meheszkedek is, hobby-bol de e melle kellene valami munka-ötletek, felnőtt koromra.
2011. márc. 15. 20:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha méhészkedsz, akkor az a legokosabb, ha arra rágyúrsz. Úgy tudom, hogy ma az egyik legjobban jövedelmező szakma. És a világon a legjobb dolog, ha a hobbyd a munkád.
2011. márc. 16. 07:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha szeretsz szerszámokkal dolgozni, akkor célozd meg a gépészmérnök pályát. Műszaki sulit keress középiskolának, aztán utána szintén valami jó műszaki főiskola.
2011. márc. 16. 08:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A jó tanuló képességemet is szeretném kamatoztatni, olyan munka nincs?:D
2011. márc. 16. 17:28
 5/6 anonim ***** válasza:

éltanulo hol? Nagyon nem mindegy, pl. ha éltanulo vagy mucsarocsogin, akkor lehet hogy egy komoly gimnàziumba visszaesnél (mint ahogy a legtobb osztàlytàrsam). Amugy ha utàlod a matekot hagyd a mérnokit, legyél méhész, matekosbol igy is pont elég van, és nem akarok konkurenciàt magamnak.

15f, VPG

2011. márc. 17. 23:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Sztem akárhova mégy, a matekot nem fogod tudni még egy darabig elkerülni, jobb ha megbarátkozol vele. Egyébként ne aggódj, mucsarocsogin is meg lehet úgy tanulni a tantárgyakat, hogy az előttem szólót röhögve lepipálhatod.

A méhészkedést valóban csak hobbynak lehet venni, mert egész éves elfoglaltságot és jövedelmet nem ad. Ha szeretsz barkácsolni, lehetsz: villanyszerelő, autó-motor szerelő, lakatos szakmunkás, esetleg ezeken a vonalakon (ha nem a 2-3 éves szakmunkás-képzőben indulsz) de technikusnak készülsz, onnét mehetsz később mérnökire, vagy akár megállsz a tanulásban, amikor már szakma van a kezedben.

2011. márc. 22. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!