Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen utat válasszak?

Milyen utat válasszak?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy Közgazasági Szakközépbe járok. Eleinte nagyon tetszett ez a pálya, mert úgy gondoltam, hogy ez a legjobb módja, hogy jól éljem az életem, de most azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy orvosira kellenék menni, és abba az irányba tanulni amíg még nem késő. Tegyük fel, hogy hasonló szinten keresnék mindegyikben(TEGYÜK FEL!). Melyiket kellene választanom? Azt a munkát amit szeretek, de rengeteg időt elvenne a napjaimból, vagy azt amit nem szeretek annyira, de több időm lenne a munkán kívül élvezni a mindennapokat. KÉRLEK SEGÍTSETEK!

16/F

2011. okt. 9. 21:09
 1/7 anonim válasza:

Nem írtad melyiket nem szereted,de,ha ez az orvosi,akkor semmiképpen ne válaszd!

Oda elhivatottság kell és segíteni akarás, különbem utálni fogod a betegeket és ők is téged.

Nem is beszélve az olyan helyzetekről, amikor meg kell fogni a 70 éves mami "büdös" lábát, hogy megvizsgáld - ez sokaknak még gumikesztyűben sem menne!

2011. okt. 9. 22:02
 2/7 anonim válasza:
*különben
2011. okt. 9. 22:03
 3/7 A kérdező kommentje:
pont ez az, hogy az orvosi szakirány jobban érdekel, mint a monoton közgazdasági. Tehát a kedveltebb, ám sok időt elvevő orvosi, vagy a monoton, de sok időt meghagyó közgazdász pályát válasszam szerintetek?
2011. okt. 9. 23:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Azt honnan veszed hogy egy közgazdásznak sok szabadideje van? Sok szabadideje csak akkor van, ha éppen munkanélküli. Orvosi egyetemet ne válassz úgy, hogy nem vagy elhivatott, mert belebuksz. (Évente kb. 50-100 ember jár így az országban - felveszik őket, de fél vagy egy év után otthagyja.)
2011. okt. 10. 08:41
 5/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, habár nem arra válaszoltatok ami érdekelt :) Újra megkérdem leegyszerűsítve. Melyiket válasszom? több szabadidő, hagyományos munka, vagy szeretett munka, de kevesebb szabadidő.

Kérlek Titeket monst, csak erre válaszoljatok, és utánna jöhet az okoskodás

2011. okt. 10. 16:32
 6/7 anonim válasza:

Én azt választanám a helyedben, amelyik jobban érdekel. Közgazdászon én is gondolkodtam, hogy esetleg azzal jobban el tudnék helyezkedni, mint mással, de aztán belegondoltam, hogy pár év után utálnám az egészet..

Én már csak azért is az orvosit választanám, mert az sokkal hosszabb idő, és ha azt megunom 1 év után, hamarabb befejezem az egyetemet közgazdász szakon, mintha egy évet ráhúznék pluszba az orvosira.

2011. okt. 10. 23:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha Y-nal végződik a neved és/vagy vannak kormánypárt közeli rokonaid, hawerjaid, pénzes család, akkor nyugodtan vágj bele a közgazdász-képzésbe.

Ha nem, akkor tanulj teljes erőbedobással angolt vagy németet mert már nem csak külföldön,de magyarországon is azzal tudsz csak elhelyezkedni egy "átlag" fizetésért.

Ha most megint 16 éves lennék, végeznék középsuliba, akkor hegesztő, marós, ács-állványozó stb tanfolyamra iratkoznék be, úgy hogy közbe a nyelvtanulást nyomnám.

Most 30évesen számviteli végzettséggel csontozom németbe.

De egy cnc-s állással 1,5* ennyit megkeresnék .

Magyar távlatba nem érdemes előre tervezni évekkel, mert most mindenhol "mérnök"öt keresnek minimum társalgás szintű nyelvtudással, de lehet hogy 3-4év múlva már az lesz túltelített, mint most a közgazdász.

2011. okt. 11. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!