Megbízási szerződés vagy munkaügyis tanfolyamot válasszak?
Figyelt kérdés
Kérdésem a követező: Ma tudtam meg hogy felvettek egy munkaügyis tanfolyamra és ez egy éves lenne, gondolom kapnék rá keresetpótlót.De én még kapom a bérpótlót és közbe kiakarnak most küldeni utcátseperni, tehát választok, vagy tanfolyam és megúszom, vagy most két hónapig lenne egy megbízási szerződésem, pont a tanfolyam ideje alatt.Ezzel viszont kiváltanám a 30 nap közmunkát, és kapnám a bérpótlót tovább és remélhetőleg a szakmámban keresgélhetek munkát és nem kell egy évet nappalin ülnöm.Több diplomám van és középfokú szakmám.Ezért sem akarok utcára menni.Ha már van ilyen választásom.Gondolom a tanfolyam alatt nem lehet megbízásos szerződéssel dolgozni az lenne a legjobb, persze nem kapnék a tanfolyamra pénzt.2011. aug. 11. 21:36
1/3 anonim válasza:
Milyen diplomáid vannak, hogy munkaügyis tanfolyamra akarsz járni? A helyedben egyértelműen a megbízási szerződést választanám. Persze azon is múlik, azzal mennyit keresnék. Utcára viszont tutira nem mennék sepregetni. Akkor inkább nem kérnék a bérpótló juttatásból.
2/3 anonim válasza:
Na ez már igen, leköröztük Európát, nálunk már az utcasöpréshez is több diploma kell! :))
3/3 A kérdező kommentje:
Hát van két tanári diplomám, és egy gazdasági, de sehova nem kellek , mert pályakezdő vagyok.De a lényeg, hogy ha már munkanélküli vagyok nyilván a munka keresésé mellett, (pedig már eladónak is elmennék) megpróbálok több lábon állni.És most lenne egy két hónapra megbízásim, amit talán mert még nem érdeklődtem meg, elfogadnának utcaseprés helyett és tovább kapnám apénzt, vagy több mint egy éves tanfolyam nappalin, és kapok 42 ezert havonta.Csak abban az esetben hagyhatnám ott , ha féléves szerződést kapook, de ugyebár mindenhol próbaidő van és a suliból meg nem hiányozhatok csak úgy, mert ha túl lépem a hinyzást és nem jönne össze csak teszem fel a munka vagy három hónapra vagy semennyire, mert becsődöl a cég vagy tudom is én, a suliba sem mehetek vissza és kikell fizetnem a 400000 forintos tanfolyamot.Ehhez mit szóltok.Annyira nem tudm mi legyen.De utcasöprés kizárva.Egyrészt nekem a c..nyokkal van a bajom, másrészt anyukámék nagyon sok pénzt fektettek a sulijaimba, pont azért, mert apukám,anyukám is szakmunkást végzett és fizikai munkások.Szóval nem akarták, hogy nekiem ilyen sorsom legyen.Megértitek nem?Lehetetlen Magyarországon élni..
2011. aug. 12. 13:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!