Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem vállaltam el a közmunkát,...

Nem vállaltam el a közmunkát, most mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Mivel így nem kapok semmilyen ellátást.Beszólásokat nem kérek,szeretnék dolgozni,de nem havi 30.000-ért,megalázva!
2011. febr. 28. 08:29
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
34%

"bár nekem nincs csak érettségim"

Akkor meg pláne ne verd magad a földhöz, hogy neked ez nem jó, meg az nem jó. Tavaly még a RÁT rendszerben volt olyan, hogy csak a végzettségednek megfelelő, vagy eggyel alacsonyabb képesítésű munkát kell elvállalni, de érettséginél egyel alacsonyabb az a nyolc általánost jelenti, tehát aszerint is el kellett vállalnod bármit, nem mondhatod, hogy ez új dolog. Egyébként söprögetés, kertészeti munkák, meg hasonlók teljesen jó dolgok. Megcsinálod, kifizetnek. Én egyfajta munkát rühellek, azt, hogyha MLMes vállalkozók eladhatatlan kacatjaival kell járni a várost, aztán ha nincs meg a heti kvóta, akkor nem is fizetnek egy vasat se. Na, ezt valószínűleg én se vállalnám.

Mielőtt meg mást retardáltozol, inkább tennél le valamit az asztalra, vagy egy diplomát, VAGY valami keresett szakmát, ÉS/VAGY nyelvtudást, mert érettségije már majdnem mindenkinek van az országban. Na, akkor lesz esélyed követelni akár itthon, akár külföldön, mert igaz, hogy külföldön a sokszorosát keresed akár betanított munkával is, mint itthon, de a megélhetési költségek is sokszorosa az itthoninak. Diplomával meg nehezebb külföldön labdába rúgni, mint képzeled, ugyanis azt honosítani kell ám, meg ahhoz való munkakörökhöz nem elég, hogy valamit tudsz makogni, hanem anyanyelvi szinten kell beszélned a nyelvet. De például jól képzett autószerelőként vagy CNC forgácsolóként tényleg sokat kereshetsz, akár itthon, akár külföldön, azért mert keresett szakma. És tudod miért keresett? Na, mert senki nem akar fizikai munkát végezni, mert ugye az derogál, aztán így kevés ember tanul ilyennek...

Úgyhogy szállj le a földre, élj a lehetőségekkel amik jelenleg vannak, ha meg nem tetszik, akkor tegyél ellene úgy, hogy közben képzed magad.

Vagy folytasd a duzzogást, aztán halj éhen, ahogy másik opcióként felvázoltad. Se az államot, se mást nem fog érdekelni.

2011. márc. 3. 11:13
 32/40 A kérdező kommentje:
Na idefigyelj te Csicska!Én 20 évesen a beteg Édesanyámat ápoltam egyedül,22 évesen eltemettem.Valószínűleg én is végeztem volna főiskolát v.egyetemet,de nekem az élet keresztülhúzta a számításaimat.Ja,középfokú angol nyelvvizsgám van 12 éve,de azzal se megyek sokra.Nem kell ide irogatni,hogy te milyen tökéletes vagy,neked biztos volt ki fizesse a tanulmányaidat.Én nem tehettem meg,hogy továbbtanuljak,mert megörököltem egy házat,amit tanulással nem lehet fenntartani,meg hát enni is kellett valamit,valamint anyám banki kölcsönét is vissza kellett fizetnem.De te biztosan tudod milyen ez!Úgyhogy tartsd meg magadnak az okosságaidat senki sem kíváncsi rájuk,te Csicska.
2011. márc. 3. 11:43
 33/40 anonim ***** válasza:
38%
Ez a csicskázás elég színvonal alatti volt... Mindenesetre én sem értem, ha ilyen sanyarú a sorsod, hogy teheted meg, hogy nem vállalsz el akármilyen munkát. Mindegy, nem kell értenem... Senki nincs a helyedben, ne várd el, hogy tökéletesen megértsék a helyzetedet!
2011. márc. 3. 12:05
 34/40 A kérdező kommentje:
Köszi-köszi-köszi!)
2011. márc. 3. 12:09
 35/40 anonim ***** válasza:
89%

Én azt gondolom, igenis van az a munka, ami annyira megalázó, hogy nem vállalnám el…. Diplomám van, de sajnos nem tudtam otthon elhelyezkedni (ami fizetést ajánlottak, abból nem tudtam volna megélni), így kijöttem külföldre… Szerencsére felszolgáló munkát sikerült találnom, de ha takarítani kellene, azt is vállalnám… Voltam diákmunkán gyárban soron… Tehát nem az izgat, hogy megfelel-e a munka a végzettségemnek, vagy sem… Egyáltalán nem büdös a munka, de ettől függetlenül van, amit nem vállalnék, ha annyira megalázó… Nem hiszem, hogy a kérdezőnek azzal lenne gondja, hogy dolgozni kell… Nekem sem azzal lenne… De a magyar állam volt az, aki ilyen helyzetbe hozott minket, ez a politika hibája, és akkor még ők aláznak meg minket?! Ezt teljesen abszurdnak tartom… A segélyekről meg annyit, hogy vagy legyen rá jogosult mindenki, (főleg azok, akik tudnak munkaviszonyt is felmutatni) vagy senki… Mindannyian tudjuk, hogy a társadalom egy „hátrányos helyzetű” rétegének minden jár, mi meg menjünk, és takarítsuk utánuk a szemetet?!

Az lenne a normális, hogy ha valaki dolgozni akar, akkor tudjon… Amíg az állam ezt nem tudja garantálni, addig ne kényszerítsen minket megalázó helyzetekbe… Ez az én véleményem…

2011. márc. 3. 12:51
 36/40 A kérdező kommentje:
Látom van itt azért olyan is akivel eggyezik a véleményem.Pontosan,az állam hibájából van ez az egész,és persze a sok buta ember meg egymást marja,ahelyett hogy összefognának!Nézzük csak meg mi történt nem is olyan régen Egyiptomban?Ott volt összetartás!Amíg ebben az országban ilyen emberek és pártok vannak hatalmon,addig ez lesz,meg még rosszabb.Jóltetted hogy elmentél innen!
2011. márc. 3. 13:39
 37/40 anonim ***** válasza:
29%

"a sok buta ember meg egymást marja,ahelyett hogy összefognának"

Isten őrizz, hogy a sok buta ember összefogjon! Pont amiatt tartunk itt! Az állam csak a sok buta embert kényeztette eddig is fenntarthatatlan nyugdíj- és szociális rendszerrel!

Volt itt példátlan összefogás már, például elsöprő fölénnyel szavaztuk le a vizitdíjat, és szavaztuk meg a fideszt! Ilyen az, amikor a buta tömeg összefog! :(

2011. márc. 3. 13:49
 38/40 A kérdező kommentje:
Én konkrétan nem szavazásra gondoltam...
2011. márc. 3. 14:25
 39/40 anonim ***** válasza:
55%
Konkrétan én sem.
2011. márc. 3. 14:38
 40/40 Hortobagyi ***** válasza:
80%

Nagyon óvatosan kellene ezzel a témával foglalkozni emberek. Lehetőleg senkit ne sértsünk meg. Itt munkáról, pénzről, megélhetésről van szó. Ez a téma túlságosan erős ahhoz, hogy könnyedén dobálózzunk a szavakkal.

Nekem is van adósságom, lakásrezsi, párommal ketten keresünk, mégis kevés. Ruházkodásra, kajára, 30% marad.

Ennek is örülünk.

Mégis.

Azt javasolnám a kérdezőnek.

Csinálja. Én is csináltam. Közmunkát.

Vettem egy Anorákot. A kapucnit a fejemre húztam.

Dolgoztam. Nem néztem senkire. Nem köszöntem senkinek sem. Hála istennek nem ismertek fel. Bár sokan megnéztek.

Aki megismert, úgy láttam hogy szégyelte magát helyettem. És hallgatott. Utólag végig gondolva, dolgozhattam volna kapucni nélkül. De kitudja. Ha nem így tettem volna, nem tudtam volna elhelyezkedni. Legalább addig is gondolkodtam.

Nem lesz könnyű, de csinálni kell. Az a kis pénz is kell a háztartásba. Pár hét. Ki kell bírni.

Azt javasolom neked. Tedd félre a büszkeségedet. Jelentkezz.

Nehogy anyagi csődbe kerülj.

2011. márc. 3. 14:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!