Nem vállaltam el a közmunkát, most mihez kezdjek?

Már mért lenne kevés. Bruttó 78ezer a minimálbér, abból a levonások után marad kb. 60 nettó. Persze teljes munkaidőt, napi 8 órát értve. Annak a fele 4 óra, a 60nak meg a fele 30.
Én továbbra is azt mondom, amit már itt nagyon sokan, hogy a kérdező mentalitásával van a baj. 4 óra hosszán keresztül akármilyen legalja munkát ki kell bírni valakinek. Pláne, ha csak rövidtávon van ez, mert az ilyeneket tipikusan 3 hónapra szokták kínálni, aztán megy más.
Papát-mamát kell szidni, amiért ilyen neveltetést kaptál, mindenesetre jobb, ha gyorsan változtatsz rajta, mert különben még cudarabb élet vár rád. Én diplomával is elég sokáig kerestem állást, de azért beálltam szalag mellé is melózni, mikor csak az volt. Szó se róla, utáltam én is, és otthagytam amint lehetett, de nem mindig azért dolgozunk, mert szeretjük, hanem azért, mert muszáj.

Nagyon érdekfeszítő a téma. Gondolják csak el.
Miért is tanul az ember?
Azért hogy többet tudjon a világról, ezáltal hasznosabb és igényesebb feladatokat el tudjon vállalni, és be tudjon tölteni.
Bár abszurdum.
Mit szólna egy bankigazgató, egy gyárigazgató, vagy iskolaigazgató vagy tanár, ha olyan helyzetbe kerülne, hogy havat lapátoljon, utcát söpörjön, kukás autóra osztanák be,
mint munkanélkülit.
Azt hiszem egzisztenciálisan leírnák. Leírnák a kollégák, a tanítványok, ismerősök.
Leírná a „szakma.”
Soha többé nem kapna képzettségének megfelelő állást.
Talán ha ezt a „szerepcserét” az ország másik felében vállalná fel.
Akkor sem lenne menekvés.
A MIL lap mindent elárulna.
Szerintem, ha valaki nem kap képzettségének megfelelő munkát.
Nem jó a társadalomnak sem. A tudás el pazarlásáról van szó.
Én a közmunkát, képzettségeknek megfelelő helyeken tudom elképzelni.
Pl.
Egy bankigazgató, végezzen közmunkát egy bankban.
Egy gyárigazgató végezzen közmunkát egy gyárban.
Egy tanár, végezzen közmunkát az oktatásban.
Egy lakatos végezzen közmunkát a szakmájában.
Egy kőműves végezzen közmunkát egy építkezésen.
Egy segédmunkásvégezzen közmunkát segédmunka területen.
Kíváncsi vagyok a véleményekre.

"más munka meg nem nagyon van felénk"
Most ajánlottak neked más munkát! És te nem vállaltad el! Ha a büszkeséged fontosabb, mint az, hogy tudjál enni, rendben, senki nem fogja rádkényszeríteni a munkát! A mentalitással az a baj, hogy "így nem kapok semmilyen ellátást". Mégis miért kapnál?!? Munkát ajánlottak, de nem kellett. Mégis miért kellene bármilyen ellátást is fizetnünk neked?
Inkább ülsz otthon semmittéve, mint hogy legalább 4 órára lenne fizető munkád! A 4 óra az remek dolog, jut időd közben állást keresni, tanulni, képezni magad, gondolkodni, hogy hogyan lehetnél a társadalom javára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!