Mért sírnak itt egy csomóan, hogy nem veszik fel őket sehová? De képezni magukat nem hajlandóak?
21:56: ha albérleteztek, akkor egyszerűen felpakoljátok magatokat és elköltöztök oda, ahol van lehetőség.
Bár ezzel az értékrenddel, hogy még a kutya is előbbre való a saját boldogulásodnál, nem tudom mennyire érdemes. Megoldás van, csak akarni kéne. De igaza van annak, aki írta, hogy nem baj, ha nem akarsz megoldást, csak akkor ne tessék panaszkodni!
Tisztelt Kérdező!
Megsem merem kérdezni hogy hány éves vagy mert lehet hogy még nem tapasztaltad meg hogy milyen a valóvilág. Meséld már létszives azt el hogy mi a fészkes fenéből fizesek ki egy iskolát tanfolyamot?? Egy OKJ-s szakma a legolcsóbb is minimum 100-150 ezer forint. A munkaügyi közpotnál van aki már 3-éve vár egy tanfolyamra de més semmi! Nekem van érettségim, egy szakmám nekem azt mondták hogy meg se próbáljam a tanfolyamot mert túlképzett vagyok! Jó mi? Tavaly télen még a máv-hoz is elmentem havatlapátolni de az is csak alkalmi szinten volt. Most kb 3 hónapja nemtalálok egy minimálbéres állást se pedig olyanra is jelentkeztem ami 50km-re volt tőllünk. Mindenhol érdeklődők, leadom az őnéletrajzomat de annyian jelentkeznek hogy mindig van olyan aki jobban képzett mint én. Mondok egy példát: Jelentkeztem feketemosónak étterembe, amikor a megadott időpontra bementem összes voltunk kb 40-45-en Majdnem rosszul lettem mikor megláttam a tömeget. Elkezdtem beszélgetni, volt akinek tanári diplomája volt! Úgyhogy kedves kérdező nagyon sebessen huzzál vissza anyukádhoz hogy kitörőlje a csipát a szemedből mert NAGYON SOKAN VANNAK akik dolgoznának de NEM TUDNAK ! És az ilyen kérdések azokat sértik akik dolgoznának tanulnának de NEM TUDNAK mert nem a rózsadombon születtek aranykanállal a szájukban.
Én júniusban diplomáztam, plusz van egy szakmám is… Angolul és németül is beszélek, mégsem kellettem otthon sehol… Nem olyan egyszerű munkát találni… Nekem fél évig nem sikerült, hiába minden… Hiába van megfelelő iskolád, ha hiányzik a kapcsolati tőkéd… Manapság szerintem az a legfontosabb…
Ezért én úgy döntöttem, külföld lesz a megoldás… Már három hónapja kint vagyok, vendéglátásban dolgozom… Itt azonnal találtam munkát… Dolgozni akartam én otthon is… De nem ment… És hová képezzem még magam, hogy legalább egy nyomorult minimálbéres állásra jó legyek? Alapvetően az a baj, hogy NEM MINDENKI TUD DOLGOZNI, AKI AKAR!
Sokan vannak persze, akik valóban egyszerűen lusták, vagy nem érdekli őket a dolog… De ez a fajta általánosítás szerintem nem helyénvaló…
A takarítónő pedig, aki dolgozik, minimálbérért, és szedi utánad a szemetet, semmivel sem kevesebb nálad… Ettől még tiszteletben lehet tartani a munkáját, mert azt is el kell végezni valakinek…
asszem, a végén 18:38 is valami "nyomorult takarítónő" lesz ezzel a mentalitással...
Másrészről viszont nem értem az utolsót. Szerintem mire az ember elvégez egy egyetemet, addigra azért illik megtanulni, hogy csak a papír nem elég. Kell mellé a tudás is, meg igen, kapcsolatokat is kell építeni (erre az egyetem kiváló lehetőségeket nyújt, lásd tdk, erasmus, konferenciák, hök...), sőt még gyakorlat is kell a kötelező szakmai gyakorlaton felül. Aki ezt nem látja be, az szerintem magára vessen.
Miért van az, hogy én másodévesként látom ezt és dolgozom rajta? Mások meg alig-alig veszik észre?
19:04 vagyok. Végig dolgoztam az egyetem mellett, voltam szakmai gyakorlaton is több hónapot... De érdekes módon, amikor már valóban meg kellen fizetni az embert, akkor már nincs annyira szükség rá, mint mondjuk diákként, sokkal kevesebb pénzért... A korábbi helyemen most egy másik diák ül... Pedig a munkámra sosem volt panasz... Ennyi... Azt nem tudom, miből szűrted le, hogy nincs tudás a diplomám mögött...
Majd meglátjuk, amikor végzel, mennyire lesz könnyű... Én kívánom, hogy sikerüljön, ne érts félre, de én sem erre számítottam...
Az Utolsónak üzenném hogy nem rendelkezhet mindenki kapcsolatokkal, protekciókkal, nem lehet mindenki csókos. Emiatt nem lehet mindenki elnökvezérigazgató aki egyetemre vagy főiskolára járt. VALAKINEK DOLGOZNIA IS KELL !
Ja és a TaKaRiTóNőS beírónak üzzeném hogy szerencséje hogy nem én takaritok az iskolában. Nem azért van takarítónő az iskolában hogy a sok fejlődésben visszamaradt szellemifogyatékos taknyos éretlen takonypóc szándékosan pluszmunkát adjon a szerencsétlen takaritónőnek aki őrül hogyha napi többórás aljamunka végzése után hazamegy és beesik az asztal alá. Remélem te meg a családod megtapasztalják hogy milyen a partvis másik oldalán lenni. Nállunk nem becsülik a kétkezi munkát! Pláne a fiatalok !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!