Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mért sírnak itt egy csomóan,...

Mért sírnak itt egy csomóan, hogy nem veszik fel őket sehová? De képezni magukat nem hajlandóak?

Figyelt kérdés
Nincs mondjuk érettségijén kívül más,persze h nincs munkája. De ha azt tanácsolom hogy tanuljon ,keresett szakmát(ingyenest) vagy végezzen egyetemet,(ingyenest)le vagyok hurrogva. Mert szegény hogy tanuljon ha nincs pénze stb! Könyörgöm,ugyanannyi kaját eszik meg pl. ha otthon ül semmit se csinálva,csak siránkozva,mintha bent van a suliban és tanul közben előrébb jut! Ezt mért nem fogják fel egyesek?
2011. febr. 1. 14:20
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó a kérdés...

Én már nem is válaszolok az ilyenekre...

A fizetésemet irigylik, de tenni érte??? Mit képzelek???

2011. febr. 1. 14:30
 2/35 A kérdező kommentje:
igen.én is válaszoltam legutóbb pár ilyen kérdésre és az őszinte jószándék vezérelt,segiteni akartam az ötleteimmel, erre meg páran nekem estek, hogy mit képzelek hogy tanuljon azzal a tudattal hogy alig van pénze? Bmeg,én hogy tanultam úgy ? Meg még sokezer ember? Felhuztak...
2011. febr. 1. 14:34
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Én is egyet értek azzal, hogy aki nem tesz magáért, nem tanul, nem keresi a lehetőségeket, az nem is fog előrébb jutni, de sokx azért vannak olyanok, akik tényleg lehetetlen helyzetben vannak, mert mondjuk egy kis faluban, kis városban laknak. Onnan bejárni tanulni sokba kerül, ha nem tud munkát találni sem...Kezdőtőke nélkül elindulni nehéz, és sokaknak van olyan helyzetben a családja, hogy nem tudja őket segíteni. Persze ez nem mindenkire vonatkozik, mert sokan tényleg csak sírnak, ok nélkül, mert megtehetnék, hogy haladjanak vmerre, csak meg kellene moccanni.
2011. febr. 1. 14:45
 4/35 anonim válasza:
100%

Ezen én is gondolkoztam már, sokan azt hiszik, h megvan az érettségijük akkor minden rendben.

Főleg az olyanokat bírom, akik azt várják, h majd találnak vele munkát, ráadásul olyat, amivel majd keresnek havi 4 kilót és persze semmit nem kell csinálni:S

2011. febr. 1. 15:02
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

Tudomásul kell venni hogy sokan nem is akarnak dolgozni.

Van a kinek 8 általánosa van, konkrétan szinte semmihez nem ért, de pl. a netto 75 ezer ft-os fizetést kevesli + kajajegy, + utazási ktsgtérítés. Ez pont 75 ezerrel több a semminél, pláne hogy tartozása is van a gázművek és az elekromosok felé, de inkább elmegy munkanélkülire amig, lehet. El vegetál abból a kis pénzből és írigyli azokat, akiknek több van, csak azt nem látja hogy a másik mennyit dolgozik.

2011. febr. 1. 15:27
 6/35 anonim ***** válasza:
90%

Ha kicsit belegondolnál rájönnél, miért is nem tud az tanulni, aki amúgy akarna, de nem teheti meg.

Mert egy egyetem 4-5 év, egy szakma is átlagosan 1-2.

Sokan nem engedhetik meg, hogy eddig ne legyen fizető munkájuk és kénytelenek akármilyen munkát elvállalni, már persze, ha kapnak.

Tapasztalom, hogy általában azok osztogatják az okos tanácsokat és nem értik, miért nem helyesel a kérdező, akik sosem voltak ilyen helyzetben.

2011. febr. 1. 18:25
 7/35 anonim ***** válasza:
88%
Lehet, hogy a kaja ugyanannyiba kerül, mintha otthon csücsülne az illető, de ha jártál egyetemre, tudod, hogy az államilag finanszírozott képzésnek is vannak költségei (ugyan van könyvtár, de van, amelyik könyvet muszáj megvenni, és igen, adnak tankönyvtámogatást, de azt nem tudod egyben levásárolni, csak arányosan..., bizonyos szakmai kirándulások pénzbe kerülnek, és néhány egyetemen bizony gyászos ösztöndíjakat adnak még négyfeles átlag felett is, az UV is pénzbe kerül, mert még a legjobbak is megbukhatnak, aztán az utazásnak/bentlakásnak (neadjisten albérlet) is vannak költségei, és ugye tudjuk, hogy a lakhatási támogatás sem fedezi a kiadásokat), szóval aki tényleg nem áll úgy anyagilag, hogy belevághasson, annak hiába mondja bárki is, hogy tanuljon tovább... (egyébként én egy csomó egyetemi könyvemet államvizsga után vettem meg, miután már kerestem és volt rá pénzem, jelenleg a Zootaxonómiát hajtom :)
2011. febr. 1. 19:18
 8/35 anonim ***** válasza:
75%
Ugyan, nekem érettségim van és nagyon jól keresek, átlagon felül, korrekten. A páromnak két diplomája van és alig tudott elhelyezkedni.
2011. febr. 1. 22:29
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem maradjunk annyiban, hogy tényleg nagyon sok ember csak siránkozik, ahelyett, hogy keresné a lehetőségeket, viszont tényleg vannak nagyon sokan olyanok, akik a szegénységük miatt tényleg nem tudnak továbbtanulni. A szegény családokat egy havi 4000 Ft-os vonatbérlet is nagyon meg tud viselni.

Én most tervezem, hogy megyek egyetemre. Így is alig tudunk kijönni a pénzből, annyira, hogy fodrászhoz sem tudok elmenni hónapok óta, mert nem tellik rá, mégis úgy döntöttem, hogy bevállalom ezt is. Újabb még nehezebb évek, de hátha lesz eredménye. A remény hal meg utoljára.

2011. febr. 2. 13:36
 10/35 anonim ***** válasza:

Azért azt megjegyezném, hogy aki igazán akar, az igenis elmegy egyetemre. Csupán az első hónapra kell pénzt szereznie, a továbbiakat ha máshogy nem, hát finanszírozza diákhitelből. Az első hónapot meg, ha nem nyári munkából, legrosszabb esetben kölcsönből megoldja, amit diákhitelből megad.

Élő példának érzem magam, mert ezt csináltam. Igaz, a szüleim arra félre tudtak tenni pénzt nekem, tehát nem kellett kölcsönkérnem. Aztán az első félévet diákhitellel kezdtem, közben elkezdtem dolgozni. Utána már nem kértem a diákhitelt, azóta is munkával tartom fenn magam, a szüleimtől függetlenül.

Csakhogy ez fárasztó dolog. Tényleg tenni kell érte, és feladni a kényelmet.

Az az érzésem, hogy sokan akik meg se próbálják, a családjuktól is azt látják, hogy minek csináljanak bármit is, eddig is megvoltak valahogy, ezután is meglesznek. Tisztelet persze a kivételnek. Ilyen előélettel tény, hogy nehéz elindulni - de még így sem lehetetlen, csak akarni kell!

2011. febr. 3. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!