Ki az itt aki diplomás és mégis munkanélküli?
"Én és a párom, mindketten huszonévesek diplomások és munka semmi. :("
Mondjuk lehet, hogy azért mert itt sem tudtad értelmezni a kérdést, nem írtad le, hogy milyen diplomátok van, mikor és hol végeztetek, milyen nyelvvizsga ill. tudás van.
Nem vagyok szerencsére munkanélküli, vidéki tanárképzőn végeztem 10 éve, német-számítástechnika , nem panaszkodhatom azt hiszem.
én nem vagyok munkanélküli. A bgf-en végezetem már jó pár éve, ma könyvvizsgálóként dolgozom. Azért írok, mert akikkel anno végeztem szinte 100%-ban eltudtunk azonnal helyezkedni és hozzá teszem, hogy én ismeretség nélkül. Tapasztalatom alapján azt kell mondanom, hogy akármilyen szakmát is választ az ember nagyon fontos a szakma iránti alázat, ami a mai friss, fiatal diplomásokból hiányzik.
ui.:3 nyelven anyanyelvi szinten beszélek
Én az ELTE-n végeztem vegyészként. 2007-ben államvizsgáztam, de (részben családi okok miatt és ezért nem kell fikázni) csak tavaly tettem le a nyelvvizsgámat. Így gyakorlatilag egy éve van diplomám.
Van két jelentős impaktfaktorú külföldi publikációm, egy külföldi konferencián volt poszterem és tartottam egy-két hazai előadást (TDK, stb) is. A diplomám jeles minősítésű, a diplomamunkám Nívó-díjas volt.
Beadtam vagy 40-50 jelentkezést, de ennek ellenére általában vagy választ sem kapok, vagy indoklás nélkül megírják, hogy nem engem választottak. Szülővárosomban Pécsen (esélytelen) és Budapesten is kerestem már állást.
Aztán, hogy csináljak ez idő alatt valami hasznosat is, egy másik idegen nyelvet is tanulok már fél éve nyelvtanfolyamon. Pár hónap múlva lehet abból is leteszek egy vizsgát.
A héten behívtak megint egy interjúra, közalkalmazotti állásra, de majd meglátjuk... ez még semmire nem garancia.
Na hát ez érdekes amit írtatok! Az ELTE-n végzett pécsinek!
Én is pécsi vagyok. Igaz még csak "14"éves lány /ha ez számít valamit/. Már most töröm a fejem, hogy merrefelé gondolkozhatnék. Apám is azt mondja, hogy vagy Bpest vagy külföld, mert itt nem sok munka lesz. Ezért elengedhetetlen nyelvtudás, ami rendben is van mert jó vagyok belőle. Egyenlőre nagy gondban vagyok mert gimit kell választanom. Megírtam az írásbelit és meg is van az iskolák sorrendje de most abszolút elbizonytalanodtam, hogy melyikbe menjek? Szerintem már ez is számít, hogy melyik gimit választja az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!