Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki az itt aki diplomás és...

Ki az itt aki diplomás és mégis munkanélküli?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekelne, hogy konkrétan milyen diplomátok van és hol végeztetek? Szakterület stb. Mióta kerestek munkát? Esetleg nyelvtudás? Szerintem ez egy jó mai magyar felmérés, ami mást is érdekel.
2011. jan. 20. 17:51
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
90%
Hát ez az! Sok helyre csak addig kell az ember, amíg van hallgatói jogviszonya! Ugyanazt tudod, mint egy diplomás, de fele annyiba kerülsz... :( Ha megvan a papír, már nincs munka! :(( Legalábbis én ezt tapasztalom.
2011. jan. 24. 14:11
 12/40 anonim ***** válasza:
90%
Nekem az a tapasztalatom, hogy interjúnál nem nézik hogy mid van, hanem hogy mennyire felelnél meg...nekem az ismerőseim végzettsége szerint mindegyik magasabb beosztásban dolgozik, mint amiben elhelyezkedhetne. Utána pedig a kéz kezet mos alapon kell tovább munkát találni...és hozzáteszem nekem is úgy voltak mindig nagyon jól fizető munkáim, hogy valakimnek a valakije volt az illető aki döntött, hogy kit vegyenek fel...szóval diplome ide vagy oda...csak az számít hogy kit ismersz...persze sok szorgalommal ki lehet váltani az ismerettségi kör által nyújtott előnyöket..
2011. jan. 24. 16:37
 13/40 anonim ***** válasza:
69%

"Én és a párom, mindketten huszonévesek diplomások és munka semmi. :("

Mondjuk lehet, hogy azért mert itt sem tudtad értelmezni a kérdést, nem írtad le, hogy milyen diplomátok van, mikor és hol végeztetek, milyen nyelvvizsga ill. tudás van.

Nem vagyok szerencsére munkanélküli, vidéki tanárképzőn végeztem 10 éve, német-számítástechnika , nem panaszkodhatom azt hiszem.

2011. jan. 24. 16:51
 14/40 anonim válasza:
58%

én nem vagyok munkanélküli. A bgf-en végezetem már jó pár éve, ma könyvvizsgálóként dolgozom. Azért írok, mert akikkel anno végeztem szinte 100%-ban eltudtunk azonnal helyezkedni és hozzá teszem, hogy én ismeretség nélkül. Tapasztalatom alapján azt kell mondanom, hogy akármilyen szakmát is választ az ember nagyon fontos a szakma iránti alázat, ami a mai friss, fiatal diplomásokból hiányzik.

ui.:3 nyelven anyanyelvi szinten beszélek

2011. jan. 24. 17:15
 15/40 anonim ***** válasza:
85%

Én az ELTE-n végeztem vegyészként. 2007-ben államvizsgáztam, de (részben családi okok miatt és ezért nem kell fikázni) csak tavaly tettem le a nyelvvizsgámat. Így gyakorlatilag egy éve van diplomám.

Van két jelentős impaktfaktorú külföldi publikációm, egy külföldi konferencián volt poszterem és tartottam egy-két hazai előadást (TDK, stb) is. A diplomám jeles minősítésű, a diplomamunkám Nívó-díjas volt.

Beadtam vagy 40-50 jelentkezést, de ennek ellenére általában vagy választ sem kapok, vagy indoklás nélkül megírják, hogy nem engem választottak. Szülővárosomban Pécsen (esélytelen) és Budapesten is kerestem már állást.

Aztán, hogy csináljak ez idő alatt valami hasznosat is, egy másik idegen nyelvet is tanulok már fél éve nyelvtanfolyamon. Pár hónap múlva lehet abból is leteszek egy vizsgát.

A héten behívtak megint egy interjúra, közalkalmazotti állásra, de majd meglátjuk... ez még semmire nem garancia.

2011. jan. 24. 19:03
 16/40 anonim ***** válasza:
92%
Én júniusban végeztem elte-ájk-n... német felsőfokú, angol középfokú... nettó 90 ezret kínáltak bp-en, nem voltam túl boldog... ezért úgy döntöttem, összeszedem a motyóm, és irány külföld. 3 hónapja vagyok ausztriában, szinte azonnal kaptam munkát telefonos interjú alapján, otthonról el tudtam intézni... vendéglátátsban dolgozom, felszolgálok... tehát köze sincs a diplomámhoz... de a fizetés nem összehasonlítható...
2011. jan. 24. 19:12
 17/40 anonim ***** válasza:
60%
Ausztriában forintban kifejezve mennyit keresel?
2011. jan. 24. 19:46
 18/40 anonim ***** válasza:
89%
330 ezer nettó plusz szállás és teljes ellátás... tehát az egész megtakarítható, nem kell költenem semmire...(és én rosszul keresek idekinti viszonylatban)
2011. jan. 25. 10:57
 19/40 A kérdező kommentje:

Na hát ez érdekes amit írtatok! Az ELTE-n végzett pécsinek!

Én is pécsi vagyok. Igaz még csak "14"éves lány /ha ez számít valamit/. Már most töröm a fejem, hogy merrefelé gondolkozhatnék. Apám is azt mondja, hogy vagy Bpest vagy külföld, mert itt nem sok munka lesz. Ezért elengedhetetlen nyelvtudás, ami rendben is van mert jó vagyok belőle. Egyenlőre nagy gondban vagyok mert gimit kell választanom. Megírtam az írásbelit és meg is van az iskolák sorrendje de most abszolút elbizonytalanodtam, hogy melyikbe menjek? Szerintem már ez is számít, hogy melyik gimit választja az ember.

2011. jan. 25. 13:48
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
(Az SZF-es vagyok:-))Ha úgyis továbbmész egyetemre/főiskolára nem nagyon számít, milyen középsuliba mész. Nálunk is voltak olyanok, akik olyan középsuliból jöttek, ahol már tanultak turizmust, vagy éppen közgazdasági suliból jöttek és semmivel sem voltak előrébb, mint a többiek. Én sima nyolcosztályos gimiben tanultam, amiben semmi extra nem volt, de semmi hátrányom ebből nem származott. Az más kérdés, hogy bánom, hogy nem mentem kéttanynyelvű gimibe, de ezen már változtatni nem tudok...
2011. jan. 25. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!