Ha valaki diplomás akar lenni akkor miért úgy állnak hozzá egyesek, hogy akkor biztos munkanélküli lesz? Mikor még azt se tudják, hogy milyen szak.
Nézd az a baj, hogy ma itthon diplomagyár van és sok a zugfőiskola, Kodolányi, Általános Vállalkozási Főiskola, Kommunikációs Főiskola, MÜFT és még sorolhatnám.
Szóval a magyarokra mostanra kialakult egy olyan kép, hogy a diplomával nem tudsz elhelyezkedni, mert sok a diplomás munkanélküli, ez persze egy hülye sztereotípia.
Az valóban igaz, hogyha nem gondosan választod ki a felsőoktatási intézményt ahol tovább akarsz tanulni, ebbe a hibába eshetsz.
DE
Rengeteg olyan szak van ma az egyetemeken, főiskolákon ami igencsak keresett manapság és hiányszakma, nyilván ott sem mindegy, hogy melyk felsőoktatási intézményt választod, de azt így kijelenteni, hogy egy diplomás csak munkanélküli lehet marhaság.
Nekem is van, két percig nem voltam munkanélküli, sőt nagyon jó kis munkáim voltak eddig is.
Szóval ne foglalkozz velük ez tájékozatlanságból és az akaraterő hiányából származik.
Menj csak egyetemre és csináld amihez kedved van.:o)
A negatív felhangokkal pedig ne törődj.:o)
Megfigyeltem, hogy ha a diplomáról van szó, akkor rendszerint azok kezdenek el okoskodni, akiknek köze nincs hozzá, még kívülről sem látott egyetemet.
Általában a szakmunkás réteg ez, fogalmam sincs, milyen megfontolásból teszik ezt, illetve miért, ezt ők tudják jól.
Mindenesetre nem tőlük kell tájékozódni,
igen, mindig a szakmunkások jönnek azzal hogy minek diploma, meg jobb állást lehet anélkül is találni .... de sztem vannak köztük megkeseredett, max érettségizett otthonülős anyukák is, vagy a munkanélküliek, és tudják hogy mivel ők elrontották az egész továbbtanulást, ezért másnak se legyen jó, inkább lebeszélik őt is a diplomáról, csak hogy könnyebb legyen a lelküknek.
szerintem manapság a diploma elengedhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!