Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vidéken megrekedve egy protekc...

Vidéken megrekedve egy protekciós állásban? Feladnátok egy ilyen állást a bizonytalanért?

Figyelt kérdés

5 éve tettem le az OKJ-s logisztikai végzettségemet, azóta egy cégénél dolgozom, ahol a rokonom a társtulajdonos, irodai ügyintézőként vagyok itt (nem kell hozzá diploma).

Gyakorlatilag hacsak nem megy a cég teljesen csődbe, itt nyugdíjig biztos a helyem. Jelenleg havi 300 ezret kapok kézhez, évente átlagosan 8 %-ot emelnek.

Közben az 5 év alatt elvégeztem levelezőn egy felsőoktatási szakképzést (FOKSZ), szintén gazdasági szakirányban, és angolból, németből van még felsőfokú nyelvvizsgám.

Itt vidéken jobb állást nem igazán találnék, ahhoz Pestre kellene költöznöm, viszont ilyen általános gazdasági, irodai munkákra ahogy hallom, százan is szoktak jelentkezni. Esetleg ha német nyelvű irodistát keresnek német cégeknél, akkor talán kevesebb a jelentkező, mert németül kevesebben beszélnek.

Viszont ott albérletet is kéne fizetni, így ha többet is keresnék, anyagilag biztosan rosszabbul jönnék ki a végén. Itt egy szép kis hétvégi házban lakom, de van minden közműm a csatornán kívül (szippantós kocsit szoktam évi 1x hívatni). Esetleg ezt adnám ki, de félek attól, hogy lelaknák, vagy nem fizetnének, mert ilyen zártkerti övezetbe nem költöznek be albérletbe nagyon igényes emberek :D

Megérné szerintetek a karrieremben történő apró előrelépésért minden biztosat feladni?

tegnap 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:
17%
Nem, Pest egy gusztustalan, undorító hely. Nagyban leromlana az életminőséged, ha felköltöznél. Próbálj csak felutazni és eltölteni ott egy napot. Elmegy a kedved az egésztől.
tegnap 19:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Voltam már Pesten, egy évben többször is megyek fel. A belvárosban nem laknék, de a külvárosi részeken igen.
tegnap 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Én ingazom heti kétszer Pestre, a többit meg lehet oldani home office-ba. Fel semmi esetre sem költöznék. Rengetegen vannak így mert vidéken ez a helyzet sajnos. Én diplomával kaptam nettó 420 körül mikor eljöttem a korábbi melóhelyről, ahol dolgoztam.
tegnap 19:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen ügyeket intézel, és mihez értesz.

Nemzetközi fuvarszervezni lehet távolról is pl...

tegnap 21:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, jelentkezz állásokra, és ha felvesznek, akkor eldöntöd hogy akarsz-e váltani a konkrét számok ismeretében.
tegnap 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!