Hogy lehet kibírni a toxikus pletykás munkahelyi légkört?
1 éve dolgozom főállásban de máris teljesen kiégtem. Egyetem alatt gyakornok voltam ugyanennél a multinál és akkor mivel csak fél hetet jártam és mellette ott volt az egyetem, nem tűntek fel ezek a dolgok.
Szóval tele van nagyon pletykás rosszindulatú emberekkel a hely, akik pletykákat találnak ki azokról, akiknek a magánéletébe nem kapnak annyi rálátást amennyit szeretnének.
Elég sok barátom van így úgy voltam vele, hogy a munkahelyemen nem szeretnék annyira barátkozni, főleg miután rájöttem hogy sokan milyenek. Szóval megvan a kis életem a munkán kí ül amit nem feltétlen szoktam olyan mélységekig megosztani. Ez sokaknak nem tetszik.
Pl. most elutaztam külföldre, akitől el kellett kérezkednu, megtettem, kivettem a szabimat, elfogadtattam, de nem annyida meséltem róla csak azoknak akikkle közvetlenül dolgozom, illetve azzal a pár emberrel akikkel annyira jóban vagyok.
Mesélte az egyetlen kollegám akivel baráti viszonyom van, hogy az egyik ilyen nagyon pletykás csaj egész héten dólam kérdezett, hogy hova mentem, miért,kivel, stb, aztán már tosszindulatúan pletykál az egészről. Nem bír belenyugodni.
Mindegy szóval próbálok magammal foglalkozni de lelkileg eléggé tönkretesz ez, nem vagyok ehhez hozzászokva, valahog soha nem ilyenekkel sodort össze az élet.
Az is lehet, hogy én tűnök túl ridegnek, mert egyedül én származom a fővárosból, a többiek nem, így nekik nincsenek így nagyobb baráti körei kialakulva, ezért lehet hogy sokkal jobban össze akarnak csiszolódni a magánéletben is, de nekem erre tényleg nincs szükségem.
A munkámban jó vagyok, a főnökeim is szeretnek, azért az egyért nem akarok elmenni, de mostánában egyre nehezebben bírom:(
Mit javasoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!