Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Toxikus munkahelyi közeg...

Toxikus munkahelyi közeg miatt fél év után felállni?

Figyelt kérdés

Pályakezdőként kiszolgáltatottan érzem magam, fél évig nyeltem és elfogadtam, hogy mindent tűrnöm kell és majd jobb lesz. Most valami elszakadt bennem. A fizu az átlagosnál 20% kal jobb, ugyanakkor az egészségem ilyen fiatalon már romlásnak indult. (Hízás + alvás problémák)

Maga a terület érdekelt volna, de már inkább mennék marhát legeltetni vagy autót mosni, idegileg kikészültem.

Adjak még időt magamnak, vagy álljak fel? Próbaidő lejárta előtt nem mertem megmondani, hogy rosszul érzem magam a közegben.

Az itt szerzett tudásomat sehol máshol nem tudom kamatoztatni, annyira speciális nagyvállalati terület.

24f

2023. ápr. 4. 12:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

Én detoxikálnám a közeget olyan hatalmas egyéniség vagyok már pályakezdőként Félistenként tekintettek rám a kollégáim mert kifejezetten sármos, sportos és intellektuális személy vagyok aki bármilyen problémát megold egyszerűen lángol a pacekom.

De persze az is egy megoldás hogy elmész másik helyre.

2023. ápr. 4. 13:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Tehát szarul érzed magad a munkahelyeden, 24 évesen kezdesz kiégni (ami önmagában is szép teljesítmény), plusz ami tapasztalatot esetleg felszedsz, annak pontosan nulla hasznát fogod látni.

Pontosan mire akarsz "időt adni magadnak"? Lépj, az egészségednél nem ér többet a pénz.

2023. ápr. 4. 13:07
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy érdemes felállni. Ha az egészéged forog kockán, akkor adott esetben úgy is érdemes otthagyni, hogy még nincs új hely.
2023. ápr. 4. 13:13
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahol rosszul érzed magad, onnan menekülni kell! Ha fél év után állsz fel, akkor fél év után. Mindenkinek lehet olyan, hogy nem jött be egy munkahely. Senkit nem fog érdekelni, hacsak nem lesz egymás után öt pár hónapos munkaviszony a CV-ben.

Nincs olyan munka, ami megérné, hogy az egészséged rámenjen. Tapasztalat.

Én 3 évet dolgoztam telefonos ügyfélszolgálaton. Azalatt a teljes 30 fős társaság kicserélődött körülöttem, mert átlag másfél évig bírta egy ember. Én is azért jöttem el, mert már nem bírtam a stresszt.

Egy másik munkahelyen majdnem 7 évet töltöttem és eleinte jó is volt, de később bekerültem egy olyan csapatba, ahol a nagypofájúak és a nyalizók tudtak érvényesülni, én meg nem vagyok egyik sem. Kinéztek maguk közül, a főnök meg kimondottan utált. Volt olyan négyszemközti beszélgetés a főnökkel, hogy iszonyatosan megalázottnak éreztem magam. Ott volt az a pont, amikor végleg elegem lett.

Mindkét helyről sokkal hamarabb le kellett volna lépnem.

Röviden: lépj ki, keress másik helyet!

2023. ápr. 4. 13:20
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
24 évesen már sikerült kiégnem, azóta sem álltam talpra. Azt javaslom, keress másik helyet, legyen az egészséged az első.
2023. ápr. 4. 13:37
 6/14 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essen, ez nem a munka mennyiség miatti kiégés. Ez az állapot a csapat részéről történő teljes ignorálás, és a betanítás és mentorálás hiányából fakadó önbizalomhiány és a hibázás miatti passzív agresszív beszólások/ megjegyzések miatt alakult ki nálam.
2023. ápr. 4. 15:17
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Haha... fél év után? Én több mint hat éve azt csinálom amit nem szeretek, és igen, már vagy háromszoros kiégésen vagyok túl, de továbbra is itt dekkolok mert számomra nincs más.
2023. ápr. 4. 15:51
 8/14 A kérdező kommentje:
7-es milyen végzettséged van?
2023. ápr. 4. 16:01
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes a lehető legmagasabb szintre elmenni a problémáiddal, 1. főnök, 2. főnök főnöke, 3. hr. Ha mindenhonnan visszapattansz, akkor valóban kívül tágasabb. Ezzel párhuzamosan nézhetetsz új meló után is, kicsit akár félvállról véve a meglevőt. Lehet szabira, táppénzre is menni. Pár hónap alatt, ha találsz egy igazán fullos munkahelyet (ennyi kell hozzá, hogy ne Te legyél lépéskényszerben) és továbbra is megéri váltani, ott hagyhatod az egészet akár azonnal. Addigra lehet, hogy már eleve nem is kell dolgoznod, tréningre raknak, áthelyeznek, bármi. De ha megéri akkor is nyugodt szívvel válhmthatsz és közel 1 év lesz az első tapasztaladod. Ez egy befektetés, magasabb fizetés, stabilabb út, még ha nem is releváns tapasztalat. Én saját karomon tanultam ezt meg, sokat ugráltam, felebejött, fele nem, és volt hogy kényszerből döntöttem.
2023. ápr. 4. 16:54
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi
2023. ápr. 4. 17:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!