Van egy karrier lehetőségem. Az vele a probléma, hogy erősen ütközik az értékrendemmel. Ami miatt a kérdést kiírtam, hogy a fizetés azonban pofátlanul jó. Aki ilyen helyzetben van, hogyan rendezte le magával?
Igen. Alap esetben súlyosan törvénysértő, de az adott szakma jól körülbástyázta magát, ezért megtehet olyasmit, amit "egyszerű halandó" nem.
A ne törj házasságot nem játszik (házasságtörésért csak szűk körben fizetnek, nekem a korom és a nemem sem felel meg a célra)
A ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot, a hamis eskü tilalma.
A felebarát egyszerűen másik ember. (Vagy kettévágott barát)
Ha konkrétum kell, akkor a legközelebb az abortuszt végző orvos van, bár az ő esete egyszerűbb, mert a meg nem született gyermek és az anya érdeke ütközik. Ez az én olvasatomban legfeljebb erkölcsileg kérdéses, nem egyértelműen elítélendő. Az orvosnak nem feladata vizsgálni, a műtét okát, innentől szerintem a kérdés is az anyánál/anyajelöltnél van.
"Az vele a probléma, hogy erősen ütközik az értékrendemmel. Ami miatt a kérdést kiírtam, hogy a fizetés azonban pofátlanul jó."
Ez mindig így szokott lenni, nem véletlen ez a párosítás.
Jézus is kapott remek állásajánlatokat... ;)
"*A családomat el kell tartani"
Ezt a helyzetet te teremtetted magadnak, szóval nem állhatsz hozzá úgy, hogy jaj, rajtam kívülről előállt helyzet...
Mintha bajból kellene mentened magadat életveszélyben.
(Például.)
Amikor szükség törvényt bont.
"Ne tégy felebarátod ellen hazug tanúbizonyságot! (azt se tudom mi apöcsöm az a felebarát, de mindenki hazudik, így ezt elnézzük)"
A rágalmazás bűncselekmény.
"A ne törj házasságot nem játszik (házasságtörésért csak szűk körben fizetnek, nekem a korom és a nemem sem felel meg a célra)"
Melyik az a nem, amelyik nem tud házasságot törni?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!