Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van egy karrier lehetőségem....

Van egy karrier lehetőségem. Az vele a probléma, hogy erősen ütközik az értékrendemmel. Ami miatt a kérdést kiírtam, hogy a fizetés azonban pofátlanul jó. Aki ilyen helyzetben van, hogyan rendezte le magával?

Figyelt kérdés

ma 10:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igen. Alap esetben súlyosan törvénysértő, de az adott szakma jól körülbástyázta magát, ezért megtehet olyasmit, amit "egyszerű halandó" nem.

A ne törj házasságot nem játszik (házasságtörésért csak szűk körben fizetnek, nekem a korom és a nemem sem felel meg a célra)

A ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot, a hamis eskü tilalma.

A felebarát egyszerűen másik ember. (Vagy kettévágott barát)

Ha konkrétum kell, akkor a legközelebb az abortuszt végző orvos van, bár az ő esete egyszerűbb, mert a meg nem született gyermek és az anya érdeke ütközik. Ez az én olvasatomban legfeljebb erkölcsileg kérdéses, nem egyértelműen elítélendő. Az orvosnak nem feladata vizsgálni, a műtét okát, innentől szerintem a kérdés is az anyánál/anyajelöltnél van.

ma 13:47
 12/17 anonim ***** válasza:
39%
A pénzért, amit a munkával keresel, kapsz kenyeret a boltban. Az értékrendedet meg feldughatod magadnak.
ma 16:36
 13/17 anonim ***** válasza:

"Az vele a probléma, hogy erősen ütközik az értékrendemmel. Ami miatt a kérdést kiírtam, hogy a fizetés azonban pofátlanul jó."

Ez mindig így szokott lenni, nem véletlen ez a párosítás.

Jézus is kapott remek állásajánlatokat... ;)

ma 17:32
 14/17 anonim ***** válasza:
2: Van egy ilyen nevű fém ülőkém, mint a neved.:)
ma 17:33
 15/17 anonim ***** válasza:

"*A családomat el kell tartani"

Ezt a helyzetet te teremtetted magadnak, szóval nem állhatsz hozzá úgy, hogy jaj, rajtam kívülről előállt helyzet...

Mintha bajból kellene mentened magadat életveszélyben.

(Például.)

Amikor szükség törvényt bont.

ma 17:35
 16/17 anonim ***** válasza:

"Ne tégy felebarátod ellen hazug tanúbizonyságot! (azt se tudom mi apöcsöm az a felebarát, de mindenki hazudik, így ezt elnézzük)"

A rágalmazás bűncselekmény.

ma 17:37
 17/17 anonim ***** válasza:

"A ne törj házasságot nem játszik (házasságtörésért csak szűk körben fizetnek, nekem a korom és a nemem sem felel meg a célra)"

Melyik az a nem, amelyik nem tud házasságot törni?...

ma 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!