Mennyire kell nélkülöznetek?
27 éves vagyok, baránőm 25.
Ketten keresünk kb 1,1 milliót.
Havi kb 300k-t félrerakunk.
Ez a 400k/fő soknak tűnik, de albélet, vármegye bérlet, kondibérlet, olcsóbb hobbi + egyéb kisebb fix költségek mellett ez is egy nagyon "átlagos" életminőségre elég, de nélkülöznünk nem kell.
Igaz, mondjuk a fizetésünk elosztása inkább úgy nézki, hogy én 250k, barátnőm pedig 50k-t rak férle és a maradékot feléljük.
Kérdés mit értesz nélkülözés alatt? Sokaknak, főleg itt gyakorin ahogy megfigyeltem már az is csóróság és nélkülözés, ha nem szórhatják fölösleges dolgokra a pénzüket és nem azt vesznek meg minden nap, folyamatosan amit a szemük/szájuk éppen megkíván...
Én úgy gondolom hogy nem kell nélkülöznöm és szerencsére talán soha életemben nem kellett így élnem. Ettő lfüggetlenül szerény körülmények között nőttem fel és megszoktam, hogy szüleim is mindig megnézték mindennek az árát és ésszel vásároltak, spóroltak (de nem ész nélkül nyilván), tehát nem kell a "márkás" dolog ha ott van mellett ugyanaz, csak tized annyiért. Ezért pl. nekem soha nem volt Nike vagy Adidas cuccom, mert semmivel nem tud többet mint a másik (konkrétan ugyanazon a gyártósoron készül).
Ha valami elromlott nem az volt és most sem az az első, hogy megy a kukába, hanem először az ember megpróbálja megjavítani vagykezdeni vele valamit, feltéve, hogy van értelme. Ahogy az sem volt nálunk divat, hogy mindig mindenből a legújabb kell, ha a telefon pl. már egy éves és kijött az újabb modell, akkor azt kell megvenni, vagy hogy évente 150 pár cipőt kell elhasználni meg minden nap étterembe kell járni... 2 évente új autót kell venni meg csak az a jó szórakozás, ha legalább 3X valami fos, unalmas tengerparta megy valaki, persze nem az élményért, hanem hogy szórhassa a pénzt (akár hitelből) és felvághasson vele másoknak.
Valaki szerint ha az ember nem így él akkor már csóró, csöves, nélkülöznie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!